De prijs van Ripple’s XRP-token is vandaag terug boven een waarde van 0,30 Amerikaanse dollar gestegen. De koersstijging viel eigenlijk wel een beetje te verwachten en is ongetwijfeld het gevolg van de succesvolle xRapid tests. Bovendien staat binnen één of meerdere maanden de officiële lancering gepland van de op cryptocurrency gebaseerde oplossing van Ripple. Ondanks tegenvallende resultaten voor Ripple dit jaar lijkt er dus misschien eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel te zijn. Toch is er nog een lange weg af te leggen vooraleer XRP terug koers kan zetten naar een nieuwe all-time high.

Mooie stijging in een dalende cryptomarkt

De cryptomarkt kenmerkte zich vandaag terug door overwegend negatieve cijfers met enkele positieve uitschieters waaronder dus XRP. De prijs steeg in amper één uur tijd van een waarde van 0,27 naar 0,30 Amerikaanse dollar. Op haar hoogtepunt bereikte de koers vandaag een waarde van 0,33 Amerikaanse dollar om vervolgens terug iets af te zakken. Op moment van schrijven bedraagt de koersstijging over de voorbije 24 uur wel nog steeds een niet onaantrekkelijke 18 procent. Nu is het vooral zaak om te kijken of XRP haar koersstijging weet vast te houden en deze de komende dagen niet terug gaat inleveren.

Officiële lancering van het xRapid betalingssysteem

Vanaf het begin was het eigenlijk al duidelijk dat een groot deel van het potentieel van Ripple zou vallen of staan met haar xRapid-betaalsysteem. Echter is dit platform er tot dusver nog steeds niet. Daar zou nog dit jaar echter zomaar verandering in kunnen komen. Volgens ‘Sagar Sarbhai‘, hoofd van regelgevende oplossingen bij Ripple staat een lancering in de planning van de komende maanden voor de Aziatisch-Pacifische regio evenals het Midden-Oosten.

“Ik ben er van overtuigd dat er in de komende maand of zo goed nieuws zal verschijnen met betrekking tot de lancering van het xRapid-betaalsysteem.” Dit liet Sarbhai optekenen in een interview met CNBC. Ondanks het feit dat dit natuurlijk zeer belovend klinkt voor investeerders in Ripple moet het gezegd dat er ook een waarschuwing aan verbonden is.

XRapid test Ripple (XRP)

Er is dan ook geen enkele garantie dat een succesvolle lancering van het xRapid-betaalsysteem de prijs van de XRP-token terug naar recordhoogtes zal stuwen. De reden hiervoor is uiteraard dat XRP in de praktijk is uitgesloten van xRapid. Bovendien zullen banken niet direct houder zijn van de tokens. Anderzijds heeft Ripple wel alles in het werk gesteld om haar XRP-token zo optimaal mogelijk te integreren in het banksysteem. Ze heeft dan ook gratis XRP-tokens weggegeven aan banken waarmee ze konden testen. Echter besloten deze instanties om omwille van wettelijke vereisten en beperkingen geen houder te worden van de tokens.

Nog steeds miljarden tokens in eigen bezit

De evolutie in de prijs van de XRP-token blijft er één waar een hoop speculatie mee is gemoeid. Geen enkele van de huidige gebruiksmogelijkheden garandeert een stevige heropleving van de koers. Bovendien is er ook nog het feit dat Ripple zelf nog steeds houder is van miljarden XRP-tokens. Elke maand heeft het bedrijf de mogelijkheid om deze tokens op de open markt te gooien waardoor elke explosieve koersstijging meteen kan worden getemperd. Ook dit is zeker iets om rekening mee te houden vooraleer te investeren in de XRP-token.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *