Eerder dit jaar, namelijk op 11 januari stond hier op Cryptobeginner.nl het bericht te lezen dat ‘s werelds tweede grootste money transfer service MoneyGram er voor koos om te gaan experimenteren met Ripple betalingen. Dat was meteen groot nieuws voor het platform waardoor meteen ook diens potentiële meerwaarde voor de sector duidelijk werd. Vandaag kunnen we nog een andere grote naam toevoegen aan het rijtje met bedrijven die interesse hebben in Ripple… en ook deze speler is niet de minste. Western Union is op dit moment namelijk bezig met Ripple testen.

Alles over Ripple kun je lezen op cryptobeginner.nl

Western Union heeft namelijk bij monde van een woordvoerder van het bedrijf bevestigd dat het voor het oplossen van verschillende problemen kijkt in de richting van het Ripple platform. Niet alleen zou het platform er voor Western Union voor kunnen zorgen dat de transactietijd kan worden ingeperkt, daarnaast zou ze de veiligheid kunnen verhogen en zouden er lagere kosten aan verbonden zijn. Bijkomend voordeel is dat het door Ripple zelf te gaan testen niet langer het mogelijke voordeel in het kamp van MoneyGram legt.

Niet alleen een woordvoerder van Western Union bevestigde ondertussen het experiment. Ook vanuit het Ripple kamp werd er uiteraard op gereageerd. Daar klinkt het volgende:

We testen reeds enige tijd verschillende mogelijkheden samen met of voor Western Union. We zijn bijzonder enthousiast over het inmiddels gerealiseerde werk en de progressie we hebben gemaakt in de richting van een een pilot implementatie van xRapid. Deze maakt voor het verwerken van haar transacties gebruik van de XRP token.

Hoe dit uiteindelijk allemaal gaat uitpakken blijft vooralsnog uiteraard de vraag. Hoe dan ook, dat een grote partij als Western Union (welke duidelijk niet de enige is) interesse toont in het gebruik van het Ripple platform biedt heel wat potentieel voor de toekomst. Kun je Western Union als partner erbij krijgen, dan krijg je toch ook een wereldwijd netwerk tot je beschikking. En een wereldwijd netwerk, betekent ook weer dat meer mensen kennis maken met cryptocurrencies. Massa-adoptie van crypto blijft uiteindelijk een essentieel iets. Wij van cryptobeginner.nl hopen daarom van harte dat het project ‘Ripple-Western Union’ dan ook doorgaan vind. Wij blijven het voor je volgen!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *