Cryptobeginner.nl

Waves Koers

WAVES  

https://waves.tech/

$10,60

Market Cap

$1.064.290.044

Market Cap verschil 24h

$236.646.681

Volume 24h 

$233.361.219

Market Cap dominatie

0,06%  

Circulerend aanbod 

100.000.000               

Max

    

Waves (WAVES) kopen bij 

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

Waves kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak  geaccepteerd.                                      

Actuele Waves Koers

Wil je Waves kopen? Ga naar Bitvavo

Waves Details

Start Date

2016-06-12

Afkorting crypto Waves

WAVES

Type coin

solana ecosystem

WAVES/BTC ratio

$10,60(WAVES)/$37.728,00(BTC)

Koers veranderingen WAVES

WAVES koers afgelopen 24 uur

stijging van 28,83%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 22,42%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 34,83%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 58,02%

Waves prijs

$10,60

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$233.361.219

Market cap dominance

0,06%

Wat is Waves?

Waves is een multifunctioneel blockchain-platform dat verschillende use cases ondersteunt, waaronder gedecentraliseerde applicaties (DApps) en slimme contracten.

Waves werd gelanceerd in juni 2016 na een van de eerste initial coin offerings (ICO) van de cryptocurrency-industrie. Waves wilde aanvankelijk de eerste blockchain-platformen verbeteren door de snelheid, het nut en de gebruiksvriendelijkheid te vergroten.

Het platform heeft verschillende wijzigingen ondergaan en nieuwe spin-off-functies toegevoegd om voort te bouwen op het oorspronkelijke ontwerp. Het native token van Waves is WAVES, een onbeperkt aanbodtoken dat wordt gebruikt voor standaardbetalingen zoals block rewards. Waves is opgericht door de Oekraïense wetenschapper Alexander Ivanov, die ook wel bekend staat als Sasha Ivanov.

Kennismaking met Waves

Er wordt naar Waves vaak verwezen als zijnde een ‘open blockchain platform’. Ze werd eigenlijk in eerste instantie in het leven geroepen om de functies van bijvoorbeeld Bitcoin te verlengen. Op het eerste zicht zou het er misschien naar uit kunnen zien dat Waves als doel heeft om de andere cryptocurrencies te vervangen, maar in de praktijk is dat zeker niet het geval, in tegendeel. In principe heeft het bedrijf achter Waves vooral als doel om een platform te creëren waarop een bepaald goed met een achterliggende waarde op kan worden uitgegeven. Het kan hierbij gaan om verschillende zaken zoals bijvoorbeeld traditionele valuta’s, maar ook cryptocurrencies evenals waardepapieren en ga zo maar door. Door gebruik te maken van hun platform is het mogelijk om verschillende handelingen met deze zaken uit te voeren en dat bovendien op een 100 procent decentrale manier.

Een solide basis

Het Waves platform beschikt over een solide basis waarbij er werd gekeken naar reeds andere bestaande cryptoprojecten. Dit zorgt er voor dat Waves gedeeltelijk leentje buur heeft gespeeld bij namen zoals Nxt en BitShares. Dit betekent evenwel niet dat het een simpele kloon is van deze projecten, in tegendeel. Het complete platform werd vanaf de basis uniek ontwikkeld en geprogrammeerd in de programmeertaal Scala. In de basis mag het concept dat Waves uitdraagt dan misschien niet helemaal uniek zijn, de manier waarop ze alles aanpakt is dat beslist wel. Vooral op vlak van gebruiksvriendelijkheid scoort dit platform dan ook werkelijk uitstekende punten.

Zelf een digitale token aanmaken op Waves

Het platform biedt iedereen de mogelijkheid om een geheel eigen token te creëren. Dit klinkt als een handeling die heel wat voeten in de aarde heeft, maar het tegendeel is waar. Het creëren van een eigen token kan dan ook reeds gebeuren binnen een tijdspanne van slechts 1 minuut! De waarde van elke token die wordt gecreëerd is bovendien gewaarborgd doordat 1 op 1 een andere ‘echte’ valuta er voor garant staat.

Het in- en uitvoeren van euro’s en andere klassieke valuta’s

Blockchain exchanges krijgen stelselmatig te maken met heel wat verschillende uitdagingen. Eén van de belangrijkste van deze uitdagingen heeft te maken met het in- en uitvoeren van zogenaamd ‘fiduciair geld’. Een bekend voorbeeld van dergelijk geld is onze eigen euro. Om dit mogelijk te maken heeft Waves er voor gekozen om gebruik te maken van zogenaamde fiat gateways. Het betreft hier een centrale partij die is gelicenseerd en op automatische wijze de klassieke munteenheden kan accepteren en vervolgens omzetten naar tokens op de blockchain van Waves.

Reguleren van cryptocurrencies met het Waves platform?

Het potentieel waar men over beschikt is terug te vinden in verschillende facetten van het platform. Het feit dat het platform beschikt over zogenaamde fiat gateways welke dienst doen als centrale autoriteit is het mogelijk om wet- en regelgeving toe te gaan passen. Deze kan worden toegepast op zowel de in- als uitstroom van fiduciair geld binnen de blockchain. Op moment van schrijven dient er nog te worden vastgesteld dat met name compliance frameworks zoals KYC en AML een barrière opwerpen tussen blockchain en de ‘echte’ wereld. Het platform van Waves met haar fiat gateways kan er echter voor zorgen dat heel wat landen over de mogelijkheid beschikken om cryptocurrency te reguleren en dat biedt naar de toekomst toe heel wat interessante opportuniteiten.

Waves koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Waves was $43,01 op 04-05-2021 06:49. Als je dit vergelijkt met de WAVES koers van vandaag wat op $10,60 staat zie je dat een daling van 75,64% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Waves vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 58,02%

Koers Waves verwachtingen

De Waves koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Waves vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Waves koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Waves koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Waves nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Waves kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Waves nieuws

Wanneer je erover denkt om Waves te kopen kun je het dagelijkse WAVES nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/Wavesplatform/, en ook op de website van Waves https://waves.tech/.

Waves kopen

Waves kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Waves, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Bitcoinmeester, Ftx Exchange en Kucoin.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Waves of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 58,02%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 34,83% en de actuele koers $10,60 geven een goed beeld. De markt cap rang 88 geeft weer hoe hoog op de lijst de WAVES staat en het maximaal aanbod geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, aan het juiste adres!