Cryptobeginner.nl

EOS Koers

EOS

https://eos.io/

$2,26

Market Cap

$2.216.437.200

Market Cap verschil 24h

$81.514.648

Volume 24h

$364.180.488

Market Cap dominatie

0,13%

Circulerend aanbod 

982.105.040 

Max

   

EOS (EOS) kopen bij 

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

EOS kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak  geaccepteerd.                        

Actuele EOS Koers

Wil je EOS kopen? Ga naar Bitvavo

EOS Details

Start Date

2017-07-01

Afkorting crypto EOS

EOS

Type coin

smart contract platform

EOS/BTC ratio

$2,26(EOS)/$37.764,00(BTC)

Koers veranderingen EOS

EOS koers afgelopen 24 uur

stijging van 3,61%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 20,41%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 33,77%

Koers afgelopen 365 dagen

daling van 15,03%

EOS prijs

$2,26

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$364.180.488

Market cap dominance

0,13%

EOS is een cryptocurrency welke op de markt werd gelanceerd in het jaar 2017. Meteen bij de lancering werd ze vaak omschreven als een absolute Ethereum killer. Nu moet het gezegd dat er wel meerdere cryptocurrencies bestaan die dit zeggen, maar dat even terzijde. Er zijn echt wel een aantal niet onbelangrijke voordelen verbonden aan dit project. In eerste instantie staat ze er bijvoorbeeld om bekend geen transactiekosten in rekening te brengen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat ze net als Ethereum ondersteuning biedt voor smart contracts en worden transacties bijzonder snel verwerkt. Dit zijn stuk voor stuk alvast voldoende goede redenen om even meer in detail in te gaan op de cryptocurrency ‘EOS’!

Een sterk punt van EOS is het besturingssysteem dat het mogelijk maakt om een groot aantal apps niet alleen te ontwerpen, maar praktisch in te zetten. Dat sluit goed aan bij het idee om cryptocurrencies los van een centraal beheerssysteem te koppelen.

De oprichting van EOS

EOS verscheen op de markt in het jaar 2017. De oprichter is ‘Dan Larimer‘. De kans bestaat dat u hier als (nieuwe) investeerder in cryptocurrencies nog nooit eerder van heeft gehoord. Toch heeft Larimer in het verleden heel wat bekend voor Bitshares. De 1 miljard tokens die voor EOS zijn uitgegeven werden gedistribueerd tot juli 2018. Voor de ontwikkeling van de tokens wordt gebruik gemaakt van een technologie die sterke gelijkenissen vertoont met Ethereum. De cryptomunt wordt dan ook in de praktijk aanzien als een combinatie van het beste van Bitshares en Steemit in één platform. Ondanks het feit dat beide projecten uiteindelijk (tot dusver) nog niet zo succesvol zijn geworden gaat er wel nog steeds een uitstekend potentieel in schuil. Van Bitshares is bijvoorbeeld bekend dat ze het mogelijk maakt om zonder probleem zomaar even honderdduizenden transacties per seconde uit te kunnen voeren. In een tijd waarin de schaalbaarheid van een cryptovaluta van cruciaal belang is weet men hier dus duidelijk meer dan uitstekende punten te scoren.

Het ontbreken van transactiekosten

Een bijzonder belangrijk voordeel welke is verbonden aan EOS heeft betrekking tot het feit dat er in vergelijking met andere cryptocurrencies geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Het gebeurt niet zelden dat de transactiekosten er voor zorgen dat een cryptovaluta zich niet leent voor het uitvoeren van bijvoorbeeld kleine betalingen. Dat is een factor waar door het ontbreken van transactiekosten geen rekening mee dient te worden gehouden. Let wel, het blijft belangrijk om steeds goed te kijken naar de mogelijke kosten die worden aangerekend door cryptocurrency exchanges. Het is namelijk niet omdat EOS er zelf niet voor kiest om transactiekosten in rekening te brengen dat een exchange dat niet kan doen. Dit zorgt er voor dat het alsnog perfect mogelijk is dat u tijdens het handelen in EOS alsnog zal worden geconfronteerd met bepaalde kosten.

Ondersteuning voor smart contracts

Een niet onbelangrijk punt dat dit project gelijk heeft met bijvoorbeeld Ethereum en ook het Chinese NEO is de ondersteuning voor zogenaamde ‘smart contracts’. Het gebruik van smart contracts zorgt er voor dat er automatische transacties uitgevoerd kunnen worden die zijn gebaseerd op vooraf vastgelegde voorwaarden. Een rechtstreeks gevolg van het gebruik van smart contracts is uiteraard ook dat transacties veel sneller kunnen worden uitgevoerd in vergelijking met cryptocurrencies die geen gebruikmaken van deze slimme contracten.

Welke voordelen zijn er verbonden aan EOS?

Toen EOS op de markt werd gelanceerd werd de cryptovaluta door heel wat mensen aanzien als één van de meest prominente kandiaten om de strijd aan te gaan met Ethereum. Ondanks het feit dat de concurrentiestrijd met Ethereum door EOS (nog) niet werd gewonnen moet het gezegd dat ze toch een prominente plaats te pakken heeft gekregen in de top 10 met meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. Bovendien is ook het 24-uurs volume dat door EOS gaat alles behalve onaanzienlijk te noemen. Potentiële investeerders kunnen in ieder geval rekening houden met de hieronder aangegeven voordelen.

  1. Er worden door EOS geen transactiekosten in rekening gebracht;
  2. Er wordt ondersteuning geboden voor smart contracts;
  3. EOS combineert het beste van Bitshares en Steemit in één project;
  4. Het 24-uursvolume dat door EOS gaat is meer dan aanzienlijk te noemen;

Met welke potentiële nadelen moet u rekening houden?

Bent u van plan om te investeren in EOS? In dat geval spreekt het voor zich dat er ook enkele niet onbelangrijke nadelen zijn waar u rekening mee dient te houden. Ondanks het feit dat EOS bijvoorbeeld in eerste instantie door veel partijen werd aanzien als een potentiële Ethereum killer heeft ze deze verwachting niet waar kunnen maken. Dit zet toch een klein beetje een domper op het project. Daarnaast is het ook zo dat er weliswaar door EOS zelf geen transactiekosten worden aangerekend, daar staat tegenover dat cryptocurrency exchanges die de cryptovaluta aanbieden dit uiteraard wel gewoon kunnen doen. Op deze manier gaat toch een cruciaal voordeel van EOS alsnog vaak verloren. Dit gezegd zijnde liggen de transactiekosten bij EOS wel nog steeds heel wat lager in vergelijking met het merendeel van de alternatieven die op de markt terug te vinden zijn.

EOS koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers EOS was $22,71 op 29-04-2018 07:50. Als je dit vergelijkt met de EOS koers van vandaag wat op $2,26 staat zie je dat een daling van 90,06% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij EOS vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een daling van 15,03%

Koers EOS verwachtingen

De EOS koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent EOS vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de EOS koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

EOS koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het EOS nieuws, maar ook het bedrijf en team achter EOS kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse EOS nieuws

Wanneer je erover denkt om EOS te kopen kun je het dagelijkse EOS nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/eos, en ook op de website van EOS https://eos.io/.

EOS kopen

EOS kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw EOS, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Bitcoinmeester, Ftx Exchange en Kucoin.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in EOS of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; daling van 15,03%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 33,77% en de actuele koers $2,26 geven een goed beeld. De markt cap rang 57 geeft weer hoe hoog op de lijst de EOS staat en het maximaal aanbod geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, aan het juiste adres!