Sinds januari, in minder dan vier maanden, is de waarde van de cryptomarkt gestegen met $ 52 miljard. Van $ 125 miljard naar ongeveer $ 177 miljard, waarbij de Bitcoin prijs comfortabel boven de $ 5.300 uitkomt. Historisch gezien hebben alternatieve cryptocurrencies, oftewel altcoins, bijzonder goed gepresteerd wanneer Bitcoin in een zijwaartse koersbeweging zit, of stabiel in een bepaalde koersrange blijft. Hoewel Bitcoin, vanwege het gebrek aan opwaarts momentum van altcoins, relatief stabiel is in het bereik van $ 5.200 tot $ 5.300, zijn sommige handelaren nu minder zeker geworden in het vooruitzicht van altcoins.

Zal Bitcoin domineren?

Volgens een bekende cryptocurrency-handelaar slaagde de altcoin-markt er niet in om een ​​belangrijk weerstandsniveau te testen tijdens het weekend, en was het niet in staat om nieuwe impulsen te krijgen om de koersstijgingen van vorige week door te zetten.

“Zowel Bitcoin als altcoins stopten met de aanval op het weerstandsniveau, altcoins gaven nog sneller op. Veel van mijn vertrouwen in altcoins de afgelopen dagen was gebaseerd op de ‘smallcap’ dominantie, die in staat was om door te breken. Na deze gestaakte poging ben ik aanzienlijk minder geïnteresseerd in altcoins. Mijn portefeuille ga ik nu meer naar BTC verschuiven,” zei de handelaar.

In de afgelopen dagen hebben veel tokens zoals Basic Attention Token (BAT), Crypto.com Chain (CRO), Ravencoin (RVN) en Golem (GNT) een verlies van 5 tot 11 procent laten zien ten opzichte van Bitcoin en de Amerikaanse dollar.

Andere handelaren hebben ook gesuggereerd dat, naarmate het momentum van altcoins vertraagt, Bitcoin de komende dagen ook licht zou kunnen stijgen, puur op basis van technische indicatoren en de prestaties van Bitcoin in de afgelopen week.
Hsaka, een technisch analist, zei dat een bezoek aan het $ 5,160 ondersteuningsniveau wordt verwacht voor Bitcoin, en dat de korte-termijn prijsbeweging van de meest dominante cryptocurrency onzeker blijft op het huidige moment van de markt.

Met het oog op de eerdere dalingen van Bitcoin en het huidige volume, zei een andere handelaar dat er zelfs een mogelijkheid bestaat dat Bitcoin daalt tot onder het $ 5000-niveau. Maar de handelaar zei dat een sterk herstel waarschijnlijk de koersdaling zal volgen, en voegt toe: “Fractals zijn onbetrouwbaarder dan de gebruikelijke patronen, maar moeten niet worden genegeerd. Als dit gebeurt, is dit een typische correctie voor altcoins,  gevolgd door een sterker herstel zodra de prijs is vastgesteld”.

Bitcoin volume

Volgens OnChainFX, is het werkelijke volume van de Bitcoin-markt, gemeten door Bitwise Asset Management, van de dagelijkse volumes op acht beurzen zoals Binance, Bitfinex en Kraken, van Bitcoin vrij hoog op $ 315 miljoen.

Vorige maand schatte Bitwise in zijn onderzoek gepresenteerd aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), het dagelijkse spotvolume van Bitcoin, van 4 tot 8 maart op $ 273 miljoen.

“Wanneer je nepvolume verwijdert, is het echte BTC-volume vrij gezond, gezien de marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van goud is $ 7 biljoen met een spotvolume van $ 37 miljard, wat een dagelijkse omzet van 0,53% betekent. Bitcoin’s marktkapitalisatie van $ 70 miljard zou een dagelijkse omzet van 0,39% betekenen, erg in lijn met die van goud,” aldus het Bitwise-team.

Potentiële variabelen

Als het volume van Bitcoin de komende weken kan worden volgehouden met meer dan $ 300 miljoen, is het mogelijk dat het activum boven de $ 5.300 blijft. Dit ondanks de aanwezigheid van het belangrijke weerstandsniveaus in het bereik van $ 5.000 tot $ 6.000.

Sommige rapporten in belangrijke markten als Zuid-Korea suggereren ook dat het vertrouwen van beleggers in het medium, naar de langetermijnprestaties van de crypto-markt de afgelopen maanden zijn toegenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *