TrustToken heeft een nieuwe stablecoin op de markt gelanceerd. Het gaat hierbij om de TrueAUD token. Zoals de naam reeds laat vermoeden is de stablecoin 1:1 gedekt met de Australische dollar. Cryptocurrency exchanges beschikken over de mogelijkheid om meteen de token te listen,… indien ze dat willen uiteraard. De TrueAUD token beschikt in de basis over sterke gelijkenissen met haar Amerikaanse broertje ‘TrueUSD’. Het bedrijf heeft in ieder geval aangegeven dat het haar fondsen zal aanhouden in een escrow account welke onder wordt gebracht bij een derde partij. Bovendien zullen er regelmatig attesten worden uitgegeven door het boekhoudkantoor Cohen & Co. Deze transparante werkwijze moet er voor zorgen dat investeerders met het volste vertrouwen gebruik kunnen gaan maken van de TrueAUD token.

Realtime kijk op de reserves

Sowieso moet het gezegd dat TrustToken op vlak van transparantie uitstekende keuzes heeft gemaakt. Het bedrijf heeft dan ook van bij de start aangegeven dat het geen gelijkaardige problemen wil ervaren als Tether. Deze laatste heeft jarenlang bijzonder mysterieus gedaan over de manier waarop haar uitgegeven USDT-tokens waren ingedekt. Recent werd ook duidelijk waarom dat het geval was. Tether heeft namelijk laten optekenen dat lang niet elke token daadwerkelijk is gedekt door Amerikaanse dollars op een bankrekening. Een deel van de uitgegeven USDT-tokens zou dan ook zijn uitgegeven door schuld.

Om haar gebruikers een zo optimaal mogelijk vertrouwen te kunnen garanderen heeft TrustToken er voor gekozen om een samenwerking aan te gaan met het boekhoudkantoor ‘Armanino’. Deze overeenkomst moet het mogelijk maken om traders die gebruikmaken van de stablecoin een realtime zicht te geven op de actuele reserves die dienst doen voor het dekken van de uitgegeven tokens. Het hoeft niet gezegd dat hier vanuit de cryptomarkt zeer positief op werd gereageerd.

Nog meer stablecoins in de planning

TrustToken staat onder meer bekend als het bedrijf achter de TrueUSD token. Deze verscheen op de markt in maart 2018. Eerder deze maand verscheen het bedrijf reeds in het nieuws door de lancering van de TrueGBP token. Deze token wordt zoals de naam reeds laat vermoeden ingedekt door de Engelse pond. Met de lancering van de TrueAUD token heeft het bedrijf dus haar derde stablecoin op de markt gebracht. Meteen heeft TrustToken ook aangegeven dat het niet bij deze lancering zal blijven. Er staan dan ook nog verschillende andere stablecoins in de planning om uit te geven. Dit zal in de loop van dit jaar gebeuren.

Wel heeft TrustToken laten optekenen dat ze met zekerheid een stablecoin op de markt zal brengen die is gelinkt aan de Japanse yen. Daarnaast zullen er zeker nog drie extra stablecoins verschijnen. Het gaat hierbij om TrueCAD en TrueHKD. Deze stablecoins zoals de namen reeds laten vermoeden over een connectie beschikken met respectievelijk de Canadese dollar en de Hong Kong dollar. Beide versies zouden naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar moeten worden gelanceerd. Daarnaast zou TrustToken eveneens een door euro gedekte stablecoin op de markt brengen. De TrueEuro token staat op moment van schrijven in de planning voor lancering in het derde kwartaal van dit jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *