Huobi, één van ‘s werelds grootste en bekendste exchanges heeft er voor gekozen om Tezos (XTZ) op te nemen in haar listing. Dit kwam de Tezos (XTZ) prijs ten goede de afgelopen periode. Tezos is terug te vinden in de top 20 cryptocurrencies op vlak van marktwaarde en kende een stijging naar aanleiding van de listing van 3 procent over 24 uur. Huobi heeft de support voor de coin aangekondigd voor haar internationale platform. XTZ zal evenwel niet worden toegevoegd aan de handelsrooster van Huobi Korea evenals Huobi Australië. Dat heeft data op de beide websites duidelijk gemaakt.

Listing komende donderdag vanaf 10h00 UTC

Huobi zal de XTZ-token listen vanaf komende donderdag om 10h00 UTC. Het zal mogelijk zijn om te handelen in XTZ met behulp van verschillende handelsparen. Denk op dit vlak niet alleen aan Bitcoin, maar ook aan Ethereum. De exchange operator biedt ook nog andere cryptovaluta’s aan, namelijk Tether, Huobi Token en HUSD. Het zal echter niet mogelijk zijn om XTZ te verhandelen tegen deze andere cryptocurrencies. Huobi zelf heeft aangegeven opvragingen toe te staan vanaf 16 december 2018 om 14h30.

Niet zozeer de piek van de voorbije 24 uur van ongeveer 3 procent, maar vooral de stijging in de aanloop naar de listing van XTZ bij Huobi was er één die een mooie meerwaarde met zich mee heeft gebracht voor de token. Toen steeg de Tezos (XTZ) prijs van de XTZ-token immers met net wat meer dan 10 procent. Uiteindelijk zou de token op twee uur van de listing een waarde bereiken van 0,42 dollar. Over een periode van 24 uur wist Tezos voor ongeveer 2 miljoen dollar in volume te realiseren.

Vooral UEX actief platform voor handel in XTZ

Bij de realisatie van het volume van 2 miljoen dollar viel het vooral op dat UEX duidelijk het meest actieve platform was voor de handel in XTZ. Haar Tether evenals Bitcoin handelsparen waren dan ook goed voor zomaar even 36 procent van het totale volume. Concreet betekent dit dat het volume van XTZ bij deze exchange een bedrag met zich meebracht van 733.455 Amerikaanse dollar. Gate.io claimde de tweede plaats. Haar USDT, BTC evenals ETH handelsparen waren dan ook goed voor een volume van 623.233 Amerikaanse dollar in 24 uur. Omgerekend betekent dit een aandeel van zo’n 30,6 procent in het totale volume van Tezos. Ook Kraken deed nog enigszins mee. Haar handelsparen met niet alleen Bitcoin, maar ook de euro, de Amerikaanse en Canadese dollars evenals Ethereum waren samen goed voor en handelsvolume van 257.782 Amerikaanse dollar. Dit stond op dat ogenblik gelijk aan ongeveer 12,7 procent van het totale Tezos volume.

Platform voor gedecentraliseerde applicaties

Tezos werd vorig jaar gelanceerd als een platform welke het mogelijk maakt voor derde partijen om hun gedecentraliseerde applicaties op de XTZ blockchain te bouwen. Het project ging van start met een ICO in juli 2017 welke goed was voor een opbrengst van een slordige 232 miljoen Amerikaanse dollar. Op moment van schrijven staat XTZ op de twintigste plaats in de cryptocurrency market capitalization list met een marktwaarde van 256,5 miljoen Amerikaanse dollar. De coin kan worden gekocht bij verschillende exchanges waaronder UEX, HitBTC, Bitfinex, Kraken evenals Huobi dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo