Het is lange tijd opvallend stil gebleven rond Stratis. Nu pakt het project echter uit met een belangrijke vernieuwing. Het proof-of-stake netwerk introduceert namelijk niet één, maar wel twee nieuwe vormen van masternodes. De zogenaamde ‘low-tier masternodes’ zullen ondersteuning bieden aan de Cirrus sidechain. Het betreft hier een blockchain welke over een directe connectie beschikt met het netwerk van Stratis. Hier zouden C# smart contracts op moeten verschijnen.

“De laatste toevoeging voor Stratis Masternodes maakt het mogelijk voor houders van Stratis tokens om te opereren als twee verschillende soorten nodes op de Cirrus sidechain. In ruil voor het uitvoeren van een dergelijke masternode ontvangen de operatoren uiteraard fees voor zowel de transacties als voor de smart contracts die op de chain in kwestie worden uitgevoerd”, aldus het Stratis team.

‘Cirrus Federated Masternode’

Het eerste soort node luistert naar de naam ‘Cirrus Federated Masternode’. Om een dergelijke masternode te kunnen opzetten zijn 10.000 STRAT-tokens vereist. Bij deze node worden er niet alleen fees ontvangen voor de productie van de blokken, daarnaast kunnen er eveneens fees worden ontvangen voor het uitvoeren van smart contracts. Bovendien is er ook een Multi-Sig Masternode. Om een dergelijke masternode te kunnen opzetten zijn wel 50.000 STRAT-tokens vereist.

Slechts 101 masternodes toegestaan op Cirrus sidechain

In eerste instantie zal Stratis slechts een maximum van 101 masternodes accepteren op de Cirrus sidechain. In de toekomst is het echter mogelijk dat dit aantal nog zal worden aangepast. Bent u in het bezit van ten minste 10.000 STRAT-tokens en wilt u ook graag een masternode kunnen draaien? In dat geval kunt u zich daarvoor aanmelden vanaf 6 maart.

Gebruik van ‘Proof-of-Authority’ op de Cirrus sidechain

De Cirrus private chain zal gebruik gaan maken van het zogenaamde ‘Proof-of-Authority’. Het moet voor de nodes mogelijk worden om blokken te produceren zonder dat er daarvoor zware berekeningen dienen te worden uitgevoerd. Dit zou in de praktijk betekenen dat node operators gebruik zullen kunnen maken van gewone hardware. Er dienen dan ook geen extra investeringen te gebeuren om de coins te kunnen staken.

“Betere schaalbaarheid door creatie van sidechains”

Stratis heeft een duidelijke reden voor wat het creëren van de sidechains betreft. Het project heeft eerder reeds laten uitschijnen dat het dit aanziet als een absolute vereiste om een optimale schaalbaarheid te kunnen realiseren. Bovendien kunnen de sidechains eveneens worden ingezet als private blockchains voor ondernemingen. Het project is op moment van schrijven uniek binnen de markt omdat ze ondersteuning biedt voor smart contracts die zijn ontwikkeld met behulp van C#.

Kleine opwaardering van STRAT-prijs

De waarde van de STRAT-token is gestegen over de voorbije weken. Van haar laagtepunt rond de 0,84 dollar is ze inmiddels geëvolueerd richting een waarde van ongeveer 1 dollar. Stratis werd lange tijd aanzien als één van de meest veelbelovende projecten binnen de cryptomarkt. Echter is het niet alleen zo dat de waarde van de token tegenvalt, daarnaast kan het project op moment van schrijven slechts rekenen op een zeer beperkt volume. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Stratis zich absoluut nog moet herpakken van de berenmarkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.