Stratis (STRAT)

Stratis is een zogenaamd BaaS platform. Voluit heet dit platform een ‘Blockchain-as-a-service’. Ze moet bedrijven de mogelijkheid bieden om de mogelijkheden van de blockchain technologie te benutten. Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om Stratis applicaties te schrijven in de programmeertaal C#. Bovendien kan er gebruik worden gemaakt van het .NET framework van Microsoft. Dit is één van de vaakst gebruikte programmeertalen of frameworks in de wereld. Ben jij ook wel geïnteresseerd om te investeren in het Stratis platform? In dat geval kan de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld bij van dienst zijn!

Kennismaking met het Stratis platform

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat de ontwikkeling van blockchain applicaties alles behalve een eenvoudig proces is. In de praktijk is het dan ook zo dat er voor de ontwikkeling van dergelijke applicaties een aanzienlijke technische expertise is vereist. Een steeds groter wordende doelgroep maakt kennis met de blockchain technologie en begrijpt op welke manier(en) deze technologie vormen van interactie fundamenteel kan veranderen. Vanuit technisch oogpunt is het uiteraard van cruciaal belang dat software- en applicatieontwikkelaars goed begrijpen hoe de blockchain technologie exact werkt.

Door gebruik te maken van het platform van Stratis wordt organisaties de mogelijkheid aangeboden om op een eenvoudigere wijze een private blockchain te ontwikkelen. Daarnaast wordt ook het ontwikkelen van applicaties voor de publiekelijk toegankelijke Stratis blockchain een stuk eenvoudiger gemaakt. Ook dit is uiteraard te wijten aan het feit dat het platform is gebouwd op het .NET framework en er gebruik wordt gemaakt van C#.

.NET framework, een bewuste keuze

Dat Stratis er voor heeft gekozen om vol in te zetten op het .NET framework van Microsoft is uiteraard niet zo vreemd. Een significant deel van alle applicaties die door de jaren heen zijn ontwikkeld zijn dan ook allemaal gebaseerd op dit framework. Het feit dat er hierbij gebruik wordt gemaakt van C#, een programmeertaal die het merendeel van de ontwikkelaars reeds kennen en begrijpen, is uiteraard alleen maar extra mooi meegenomen. In vergelijking met andere blockchain platformen is het voor ontwikkelaars dan ook geen vereiste om een nieuwe programmeertaal aan te leren. Dit spaart ze niet alleen heel wat tijd en moeite, maar ook geld uit.

Advies van Stratis en de Stratis Academy

Bedrijven die er voor kiezen om gebruik te gaan maken van de mogelijkheden welke het Stratis platform te bieden heeft kunnen rekenen op professioneel advies van Stratis zelf. Zij staat bedrijven dan ook bij in het creëren van een blokketen strategie evenals een ontwikkelingstraject welke geheel wordt afgestemt op de wensen van de klant. Stratis heeft bovendien aangegeven te werken aan een zogenaamde ‘Stratis Academy’. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om zoveel mogelijk ontwikkelaars te helpen bij het programmeren van blokketens die worden gerealiseerd met het Stratis platform.

Achtergrondinformatie over Stratis

Stratis is een bedrijf welke is opgericht door Chris Trew. Net zoals elke onderneming heeft Stratis uiteraard bepaalde financiële middelen nodig om haar plannen in de praktijk om te kunnen zetten. Omwille van deze reden heeft ze er voor gekozen om een proof-of-stake cryptocurrency op de markt te lanceren genaamd de ‘STRAT’. Deze token staat er om bekend een gelimiteerde emissie te hebben evenals een beperkte inflatie.

Stratis kopen

Wanneer jij wel vertrouwen hebt in het platform en het toekomstpotentieel van Stratis kan je er uiteraard voor kiezen om een stukje van je kapitaal te investeren in STRAT-tokens. Dergelijke tokens kunnen bij verschillende partijen worden aangekocht. Zo is het uiteraard mogelijk om een beroep te doen op de mogelijkheden van een exchange waarbij je tokens van een andere cryptocurrency gaat inwisselen voor STRAT-tokens, maar anderzijds is het eveneens een optie om de STRAT-tokens gewoon aan te kopen met euro’s. Dit is het eenvoudigst bij het Nederlandse platform van Litebit. Litebit maakt het voor haar klanten mogelijk om in alle eenvoud een storting uit te voeren met iDeal waarna je meteen en altijd over de nodige credits beschikt om aankopen te doen. Wil jij ook Stratis kopen? Dan kunnen we je dus alleen maar aanraden om dat te doen bij het betrouwbare Litebit!

Klik hier om meteen Stratis (STRAT) te kopen bij Litebit!

Hoe je STRAT-tokens opslaan?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om te investeren in STRAT-tokens spreekt het uiteraard voor zich dat je deze op een veilige plaats zal willen opslaan. Op dit vlak zijn er heel wat verschillende interessante mogelijkheden voor handen. STRAT-tokens kunnen dan ook in de praktijk op meerdere manieren worden opgeslagen, namelijk:

  • Je kan er voor kiezen om gebruik te maken van de officiële Stratis wallet;
  • Het is mogelijk om zeer eenvoudig je bij Litebit aangekochte STRAT-tokens in hun eigen wallet op te slaan;
  • Je kan de STRAT-tokens versturen naar een hardware wallet zoals de Ledger Nano S;

In eerste instantie is er dus de officiële wallet van Stratis. Het feit dat deze wallet door het bedrijf zelf is ontwikkeld zorgt er voor dat veel mensen er automatisch voor kiezen om hun STRAT-tokens daarin op te slaan. De wallet is beschikbaar voor zowel Windows als Mac OSX. De officiële Stratis wallet zorgt er voor dat investeerders de mogelijkheid hebben om hun STRAT tokens in cold storage (dus offline) op te slaan. Je moet er wel rekening mee houden dat dit er voor zorgt dat de tokens uitsluitend vanaf het systeem in kwestie (dus op de harde schijf) zijn te beheren.

Een tweede mogelijkheid is er voor kiezen om je STRAT-tokens die je aankoopt bij Litebit ook bij dit bedrijf op te slaan in de speciale Litebit wallet. Tijdens het aankoopproces selecteer je zeer eenvoudig de Litebit wallet waarna je aangekochte tokens meteen daarin opgeslagen worden. Litebit staat er om bekende een betrouwbaar bedrijf te zijn met een veilige online wallet. Ze beidt haar klanten de mogelijkheid om hun Litebit extra te beveiligen door middel van twee-staps-verificatie. Dit neemt niet weg dat het altijd aan te raden is om geen grote hoeveelheden tokens in een online wallet op te slaan. Je loopt immers altijd het risico om gehackt te worden. Ben je op zoek naar een alternatief voor een online wallet? In dat geval kan de Ledger Nano S interessant zijn.

Heb je een degelijke portefeuille met STRAT-tokens en eventueel ook andere cryptocurrencies? In dat geval kan je er aan denken om een hardware wallet zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano S in huis te halen. Een dergelijk systeem staat er om bekend bijzonder veilig te zijn om je crypto tokens in op te slaan. Bovendien kan ze worden aangekocht voor een kostprijs van zo’n 72 à 75 euro rechtstreeks bij het bedrijf dat ze heeft ontwikkeld. We raden aan om een hardware wallet zoals de Ledger Nano S nooit aan te kopen via derde partijen. Controleer bovendien ook altijd of het plastic nog rond het doosje zit en het dus met andere woorden echt een volledig nieuw toestel betreft. Het laatste wat je namelijk wil is dat je een hardware wallet in huis haalt waarmee is geknoeid. In ieder geval, voor de serieuze Stratis of andere cryptocurrency investeerder is het absoluut een aanrader om over te gaan tot het aankopen van een Ledger Nano S wallet. Je kan deze aankopen via deze link of door te klikken op de onderstaande banner.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet