Bitcoin staat onder druk voorafgaand aan de Facebook congres hoorzittingen van de Amerikaanse overheid over Facebook’s Libra cryptocurrency op 16 en 17 juli 2019. De prijs van één Bitcoin, die vijf dagen geleden bijna $ 13.000 bedroeg, daalde eerder vandaag tot $ 10.000 en testte het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde voor het eerst sinds 18 februari toen deze op $ 9.900 stond.

Facebook’s chef van Calibra – één van de entiteiten die zijn opgericht om het cryptoproject te besturen en te ontwikkelen – David Marcus is ingepland om op dinsdag te getuigen voor de Amerikaanse Senaatscommissie, en op woensdag voor de Commissie Financiële Dienstverlening. Het naderende onderzoek van Libra weegt misschien ook mee voor Bitcoin. Tenslotte blijkt uit eerdere gegevens dat Bitcoin’s BTC, tijdens hoorzittingen van het congres met betrekking tot cryptocurrenciesWat zijn cryptocurrencies? neigt te dalen, en te stijgen bij gunstige resultaten.

Vorig jaar daalde BTC bijvoorbeeld van $ 6.820 naar $ 6.070 in vijf dagen (dieptepunt 12 juli 2018), voordat het op 18 juli naar een koers steeg $ 7.400, toen de commissie voor Financiële Diensten bijeenkwam voor een hoorzitting over “crypto als een nieuwe vorm van geld”. Wat nog belangrijker is, de cryptocurrency bleef de volgende dagen klimmen, en steeg naar een hoogtepunt van $ 8.500 op 24 juli (volgens Bitstamp-gegevens) omdat de hoorzitting niet negatief was.

Op vergelijkbare wijze daalde BTC van $ 12.000 naar $ 6.000 in de 10 dagen voorafgaand aan een congreszitting op 6 februari 2018, waar de voorzitter van de Securities Exchange Commission (SEC) en het hoofd van de Commodity Futures Trading Commission getuigden voor de Senaats Commissie. Die hoorzitting was ook verrassend positief en BTC steeg terug naar niveaus boven $ 11.700 tegen 20 februari 2018.

Als we verder teruggaan, was de prijsactie die werd gezien voorafgaand aan de eerste congreshoorzitting van Bitcoin op 18 november 2013 iets anders. Op dat moment werd er stevig geboden op de cryptocurrency, en steeg deze van $ 85 naar $ 650 in zes weken voorafgaand aan de zitting. Opnieuw was de hoorzitting over de groeiende populariteit van virtuele valuta geen anti-crypto, waardoor BTC op 30 november de rally kon uitbreiden naar hoogtepunten boven $ 1.150.

Zal BTC deze keer stijgen?

Facebook’s fiat en door staatsobligaties ondersteunde cryptocurrency Libra wordt algemeen beschouwd als een positief iets voor Bitcoin, een middel tegen de gevestigd-orde. Dit blijkt uit het feit dat BTC steeg van $ 9.000 naar $ 13.800 in de acht dagen na de onthulling door Facebook, en de uitgave van de white paper van Libra op 18 juni. Het is dus niet verwonderlijk dat de toonaangevende cryptocurrency onderhevig is aan de zwaartekracht van de hoorzittingen over Libra. Het zal waarschijnlijk ook een klap krijgen als de Amerikaanse wetgevers roet in het eten gooien voor Facebook.

Het is het vermelden waard dat de president van de Federal Reserve,  Jerome Powell al heeft aangedrongen op stopzetting van het Facebook-project totdat de zorgen met betrekking tot privacy en witwassen worden weggenomen. President Trump bekritiseerde het project vorige week ook in tweets.

BTC kan echter ver boven de $ 13.800 stijgen en mogelijk recordhoogtes bereiken voor het einde van het derde kwartaal als de hoorzittingen allemaal positief zijn. Wat de technische grafieken betreft, blijven de vooruitzichten op korte termijn optimistisch zolang de prijzen boven de $ 9.614 blijven.

We zullen het de komende dagen gaan zien en natuurlijk houden wij u van cryptobeginner.nl op de hoogste van alles!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *