De voorbije week was er één die gunstig uitpakte voor eigenaars van de Ripple cryptocurrency. In amper één week tijd steeg de marktwaarde van de Ripple namelijk met bijna 250 procent. Het gevolg van deze stijging is dat de marktwaarde van Ripple inmiddels 31,5 miljard dollar bedraagt. Hiermee laat ze onder meer Bitcoin Cash achter zich welke op moment van schrijven een marktwaarde heeft van 29,6 miljard dollar.

Stijging van 0,25 naar 0,80 dollar

Amper een week geleden bedroeg de Ripple (XRP) koers nog 0,25 dollar. Inmiddels is deze prijs gestegen naar een slordige 0,80 dollar. Sowieso kan er worden vastgesteld dat Ripple bezig is aan een mooie opwaartse beweging. Aan het begin van dit jaar bedroeg de waarde van deze cryptomunt namelijk nog 0,0065 dollar. Sinds dat moment is de waarde van de munt met zomaar even 12.500 procent toegenomen.

Ripple (XRP) koers afgelopen periode sterk gestegen

Twee redenen voor stijging van Ripple

In een artikel welke door Forbes werd gepubliceerd staan twee concrete oorzaken aangegeven voor de aanzienlijke stijging van deze week, namelijk:

In eerste instantie is het een feit dat steeds meer mensen er voor kiezen om een deel van hun kapitaal of hun beleggingsportefeuille te investeren in cryptocurrency. Cryptothandelaren kiezen inmiddels ook voor een meer gevarieerde portefeuille waardoor de top 10 van cryptomunten op vlak van marktwaarde eigenlijk allemaal worden aangesproken. Niet alleen nieuwe beleggers, maar ook ervaren crypto-investeerders kiezen voor een spreiding over meerdere cryptovaluta. Dit bijvoorbeeld omdat ze de Bitcoin inmiddels te duur vinden of als hedge.

Andere experts stellen dat niet alleen diversificatie aan de basis ligt van het succes van Ripple. Zij zijn namelijk van mening dat de stijging ook deels te maken zou hebben met het feit dat Ripple een zogenaamde cryptografische lock-up van haar eigen munt heeft afgerond. Dit zorgt er voor dat er ongeveer 55 slimme contracten op de blockchain van Ripple worden gecreëerd die telkens over 1 miljard XRP-tokens beschikken. Elke maand loopt één van deze slimme contracten af waardoor de munten vrij komen op de markt.

Op moment van schrijven is er dus nog sprake van zomaar even 55 miljard ‘opgesloten’ munten. Dit is zeer aanzienlijk. Sterker nog, het betreft hier meer dan de helft van de volledige voorraad Ripple. Investeren in Ripple is voor veel mensen op moment van schrijven nog interessant omdat de kostprijs lager dan één euro per stuk is gelegen. Dat is natuurlijk mooi, maar er moet wel rekening mee worden gehouden dat de Ripple voorraad werkelijk enorm is.

Meer dan 100 miljard tokens in omloop

Bovenstaande wordt kracht bijgezet door het feit dat er zomaar even nagenoeg 100 miljard XRP tokens in omloop zijn. Dit is ook meteen een niet onbelangrijk punt van kritiek op deze cryptovaluta. Door het uitvoeren van een cryptografische lock-up wordt de voorraad plots gehalveerd waardoor een zeer belangrijk punt van kritiek plots komt te verdwijnen. Ook deze handeling zou dan ook logischerwijs hebben bijgedragen aan de koersstijging van deze week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *