De groei die Ripple heeft doorgemaakt sinds het jaareinde is fantastisch te noemen. Echter komt de groeispurt die ze heeft weten te realiseren nu toch (even?) teneinde nadat Coinbase de geruchten over een mogelijke opname van de XRP token op haar platform en exchange heeft ontkracht. Na de bekendmaking dat Coinbase vooralsnog niet van plan is om Ripple te gaan ondersteunen daalde de koers van de cryptovaluta tot een verlies van 17,53 procent op moment van schrijven. Dit verlies heeft aanzienlijk geknaagd aan de market cap waardoor ze terug is gevallen naar 115.108.332.824 Amerikaanse dollar.

De daling van vandaag zorgt er voor dat de waarde van één XRP terug onder de 3 Amerikaanse dollar noteert. De recente, indrukwekkende prijsstijging die de token heeft meegemaakt zorgde er eerder nog voor dat de mede oprichter van Ripple Chris Larsen de achtste rijkste mens ter wereld werd… althans op papier. Inmiddels kan er nog steeds worden vastgesteld dat het vooral op de Zuid-Koreaanse exchanges is dat Ripple het meeste volume weet te realiseren. Opvallend genoeg noteert ze daar nog steeds aan een waarde van meer dan 4 Amerikaanse dollar.

Het gerucht dat Coinbase van plan was om Ripple toe te voegen aan haar platform en / of GDAX werd recent kracht bijgezet toen Logan Kugler (een onafhankelijke journalist) via Twitter liet optekenen dat het toevoegen van de XRP token onderwerp was van discussie tussen heel wat medewerkers van Coinbase op het Kerstfeestje dat het bedrijf had georganiseerd. Het is zeker niet ondenkbaar dat deze hernieuwde geruchten voor een niet onaanzienlijk deel hebben bijgedragen aan de groei die de XRP koers heeft weten te realiseren.

Omwille van bovenstaande vond Coinbase ongetwijfeld dat de tijd rijp was om op het gerucht te antwoorden. Het bedrijf liet weten dat het op dit ogenblik nog helemaal geen beslissing heeft genomen met betrekking tot het opnemen van een nieuwe cryptovaluta op haar platform en / of GDAX. Desalniettemin kunnen met name Canadese investeerders zich optrekken aan het feit dat Coinsquare CEO Cole Diamond in een recent interview heeft laten weten dat Ripple de eerste in lijn is om toegevoegd te worden aan de in Toronto gevestigde exchange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *