Ripple heeft bekend gemaakt dat de verkoop van haar XRP-token in het eerste kwartaal van dit jaar met 31% is gestegen. De in San Francisco gevestigde firma verkocht voor in totaal 169,42 miljoen dollar aan XRP-tokens. Dit in vergelijking met de 129,03 miljoen dollar aan XRP die ze verkocht in het voorgaande kwartaal. Ondanks het feit dat dit inderdaad een mooie meerwaarde is, is dit niet meteen terug te zien in de koers van de XRP-token. Deze blijft reeds enige tijd rond hetzelfde niveau hangen.

Gerealiseerd volume in XRP neemt af

Ondanks het feit dat de verkoop van XRP-tokens dus duidelijk verder toeneemt is het opvallend dat dit niet geldt voor het volume dat de token van Ripple weet te realiseren, in tegendeel. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2018 is er zelfs sprake van een terugval van het volume met ongeveer 2 procent. Over het eerste kwartaal van 2019 was er dan ook sprake van een volume van slechts 53,85 miljard dollar. Dit in vergelijking met het volume van 54,82 miljard in het vierde kwartaal van 2018.

Geen significante groei het voorbije jaar

Wanneer we nog verder kijken dan de recent gerealiseerde cijfers en we bijvoorbeeld de data van het voorbije jaar er bij gaan nemen kan er worden vastgesteld dat er geen sprake is van een significante groei, in tegendeel. In het eerste kwartaal van 2018 werd er door het bedrijf voor 167,7 miljoen aan XRP verkocht. Dit is slechts één procent minder in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat het eerste kwartaal van 2018 nog maar de start inluidde van de berenmarkt.

Escrow

Verder heeft Ripple laten optekenen dat het er in het eerste kwartaal van 2019 voor heeft gekozen om 3 miljard aan XRP uit escrow accounts te halen. Van drie 3 miljard zijn uiteindelijk 2,30 miljard XRP’s terug in escrow accounts gestopt. De resterende 700 miljoen tokens die niet terug in escrow zijn gegaan zijn volgens het team achter Ripple gebruikt om te helpen bij de support van het XRP ecosysteem.

Gelist bij 120 cryptocurrency exchanges

Ondanks globaal gezien toch een beetje tegenvallende cijfers is het natuurlijk wel nog steeds zo dat XRP de derde grootste cryptocurrency is volgens marktwaarde ter wereld. Het voorbije jaar heeft ze op diverse momenten de tweede plaats overgenomen van Ethereum, maar die positie bleek de XRP-token toch niet vast te kunnen houden. Op moment van schrijven is er tussen beide projecten een verschil van zo’n 5 miljard dollar aan marktwaarde waardoor een nieuwe swap er toch niet snel lijkt aan te zitten komen. Uiteraard kan dit snel veranderen.

Wie geïnteresseerd is om over te gaan tot het aankopen van XRP kan dat op dit ogenblik doen bij zomaar even 120 verschillende cryptocurrency exchanges. Uit de gegevens van het eerste kwartaal van dit jaar blijkt dat er 19 nieuwe exchanges aan de bestaande lijst zijn toegevoegd. Wie met vers fiat-geld in wil stappen in XRP heeft de mogelijkheden overigens ook voor het uitkiezen. Zowel LiteBit, Bitvavo als AnyCoinDirect bieden dit namelijk aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo