Ripple Labs heeft de cijfers bekend gemaakt van het voorbije kwartaal. Uit deze cijfers blijken in principe alleen maar positieve dingen. Wat meteen opvalt is het feit dat er voor een indrukwekkend bedrag aan XRP-tokens werden verkocht. Het voorbije kwartaal vonden er dan ook verkopen plaats van XRP-tokens voor een totaalbedrag van zomaar even 160 miljoen Amerikaanse dollar. Wat dit cijfer des te opvallender maakt is dat het gaat om zo’n half procent van het totale volume dat er in de markt is terug te vinden.

De actuele evolutie van de XRP-tokens waarde

De prijs van de XRP-token heeft een kleine inhaalbeweging ingezet waardoor ze terug is opgeklommen tot een waarde van ongeveer 0,40 dollar per token. Met een totaal aantal tokens van 100 miljard is het netwerk op moment van schrijven dan ook zo’n slordige 40 miljard Amerikaanse dollar waard. Dit gezegd zijnde moet het wel gezegd dat er ‘slechts’ 18,5 miljard van deze funds daadwerkelijk in circulatie zijn.

Vorig jaar koos Ripple er voor om 55 miljard van haar eigen XRP-tokens achter slot en grendel te stoppen. Dit met als belangrijkste doel om een bepaalde stabiliteit in de markt te kunnen creëren. Ondanks het feit dat deze handeling in eerste instantie de nodige argwaan met zich meebracht moet het gezegd dat dit uiteindelijk een goede keuze is gebleken. De voorbije 3 maanden is er 3 van de 55 miljard terug in handen gekomen van Ripple. Ongeveer 2,6 miljard werd bovendien teruggestuurd naar escrow.

Maltese exchanges laten grootste handelsvolume optekenen

Een ander opvallend feit dat valt af te leiden uit het rapport van Ripple Labs heeft betrekking tot het handelsvolume in XRP. Over de voorbije 6 maanden werden er op het eiland Malta verschillende nieuwe regels ingevoerd waardoor er een legaal framework is ontstaan voor wat de handel in digitale valuta’s betreft. Bovendien is het ook nog eens zo dat Malta internationale bedrijven amper 5 procent vennootschapsbelasting aanrekent.

De premier van Malta, Joseph Muscat, heeft zijn voorliefde voor cryptocurrencies in ieder geval niet onder stoelen of banken gestoken. Hij stelde recent nog dat digitale valuta’s de toekomst zijn. In ieder geval hebben de verschillende ingevoerde regels hun effect niet gemist. Verschillende grote crypto gerelateerde bedrijven kozen er namelijk inmiddels voor om te verhuizen naar Malta. Enkele bekende namen op dit vlak zijn uiteraard de exchange Binance, maar ook OKEX Technology.

Komt er een flip aan met Ethereum?

Al het positieve nieuws met betrekking tot Ripple heeft de koers inderdaad terug doen opleven. Dat is belangrijk, maar bovendien is er ook het feit dat de market cap van Ripple steeds dichter in de buurt blijkt te komen van Ethereum. Dat heeft niet alleen te maken met de positieve resultaten die XRP weet neer te zetten, maar ook met de blijvende achteruitgang van de ETH-token. Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd te zijn vooraleer XRP permanent de tweede plaats zal innemen in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. Recent konden we vaststellen hoe XRP reeds enkele malen de tweede plaats wist te claimen, maar steeds weer vocht Ethereum terug. Echter zal ook deze laatste binnenkort een flinke boost nodig hebben wil het diens tweede plaats echt veilig kunnen stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *