Anthony Pompliano, de oprichter van Morgan Creek’s “digitale” tak, is al lang een voorstander van de gedecentraliseerde beweging, en looft de crypto beweging al jaren. Pompliano, beter bekend als ‘Pomp’ in de crypto gemeenschap, onderwerpt zijn 179.000 Twitter-volgers met de “long Bitcoin, short de bankiers” retoriek, welke zijn visitekaartje is geworden.

De belegger, voorheen bij de team’s van Snapchat en Facebook, heeft dit gevoel echter niet naar zijn Twitter-feed gebracht. Verre van eigenlijk. In de afgelopen weken is, ‘Pomp’, samen met zijn collega (en baas) Mark Yusko, begonnen met een grote kruistocht om de ‘gewone burger-consument’ te bereiken. Zij deden dit op een aantal financiële media platforms met de mededeling dat ‘het verplaatsen van financiële middelen naar cryptocurrencies ook een financieel voordeel oplevert’.

Meer dan drie weken geleden, zette Morgan Creek Digital een $ 1.000.000 weddenschap in, voor het ‘in-house’ crypto index fonds, dat een groot gedeelte van de totale waarde van cryptocurrencies dekt. Als Morgan Creek‘s systeem, gecentreerd rond Bitcoin, meer dan een decennium beter presteert dan de Standard & Poor 500, verwacht het bedrijf een cheque van $ 1 miljoen in zijn mailbox. Omgekeerd, als het traditionele systeem het lukt om crypto te verslaan, wil Morgan Creek $ 1 miljoen verdelen aan zijn zogenaamde tegenstander.

Yusko, in navolging over opmerkingen van zijn collega over de weddenschap, vertelde CNBC dat hij gelooft dat aandelen in de komende 10 jaar “in principe geen rendement zullen geven”. Terwijl hij verwacht dat crypto-activa in hetzelfde tijdsbestek zal groeien.
Terwijl Morgan Creek (en ‘Pomp’ op zijn beurt) ook daar naar handelen, gaat bij de gemiddelde Bitcoiner deze bel nog niet rinkelen.

Recent zei ‘Pomp’ in ‘Off The Chain’, een crypto-media podcast, dat Bitcoin een oplossing zou kunnen zijn voor de pensioencrisis.

“Elk pensioenfonds moet Bitcoin kopen”

“Tegenwoordig zijn er wereldwijd tientallen miljoenen, zo niet honderden miljoenen die afhankelijk zijn van uitkeringen om het hoofd boven water te houden voor hun pensioen. Maar, terwijl pensioenfondsen denken onaantastbaar te zijn, is het systeem toch redelijk onder vuur komen liggen de afgelopen decennia. Air Canada bijvoorbeeld, ging in 2012 met betrekking tot het pensioenniveau $ 4,2 miljard in het rood, wat het bedrijf volledig had kunnen plat leggen. Terwijl deze luchtvaartmaatschappij inmiddels haar pensioenprogramma heeft hersteld, zijn er echter veel pensioenpotten die naar beneden gaan”.

“Een ander voorbeeld is het ‘California Public Employees Retirement System’, met $ 300 miljard aan activa. Deze is naar verluidt met minder dan 70% gefinancierd. En gezien het rendement op jaarbasis, lijkt het erop dat het fonds dit tekort niet snel kan aanvullen”.

‘Pomp’, in een recente aflevering van de nieuwsbrief Off The Chain, meldt dat dit onderwerp wordt gedreven door de werknemer hun pensioenleeftijd, overwegend lagere geboortecijfers en de vergrijzing van de “babyboom” generatie. Deze heeft geresulteerd in hogere kosten voor pensioenfondsen. In de huidige vorm zijn er een aantal oplossingen voor dit probleem. Sommige mensen zeggen dat het misschien wel controversieel is om de pensioenpremies van werknemers te verhogen. Terwijl anderen het rendement van fondsen willen verhogen, maar dat is riskant, vooral in de tumultueuze omgeving waarin traditionele aandelen zich bevinden.

Morgan Creek’s vertegenwoordiger legde uit dat, hoewel de bovengenoemde zaken kunnen slagen, een “mogelijke oplossing om deze crisis op te lossen, simpelweg het kopen van Bitcoin zou zijn”.
“Serieus: Bitcoin is ten eerste een niet-verbonden asset”. ‘Pomp’ noemt het zelfs “de heilige graal van elke portfolio.”

Delphi Digital, een blockchain en ‘crypto-centrisch onderzoek-bedrijf’, melde onlangs dat ‘een kleine positie in Bitcoin statistisch logisch is’. Meer specifiek bepaalde de groep dat het plaatsen van 3% van het te investeren kapitaal in Bitcoin, de hoogste Sharpe-ratio produceert.

Bitcoin het ‘digitale goud’

Het vlaggenschip van de cryptocurrencies heeft zelfs een ‘asymmetrisch retourprofiel’, wat betekent dat er veel meer positieve dan negatieve kanten aan het bezit van Bitcoin zitten. ‘Pomp’ vestigde de aandacht op het digitale goud argument om zijn punt te bewijzen. Doelend op dat ‘als Bitcoin digitaal goud wordt, de bovenkant ‘x100’ is’.

Om zijn geloof in deze strategie te onderstrepen, schreef hij:
“Bitcoin was de best presterende asset van de afgelopen 10 jaar. Het heeft een waarde van $ 0,003 tot de huidige $ 4000 vandaag de dag ervaren. Het was de S&P 500 voor de afgelopen 10 jaar de baas, en de laatste 5 jaar en de laatste 2 jaar. Ik geloof dat Bitcoin, als een vaste waarde, in de toekomst beter zal blijven presteren dan traditionele activa, omdat de vraag ook blijft stijgen. “

‘Pomp’ merkte op dat ‘als Bitcoin hypothetisch de vraag van $ 1 miljoen per stuk overtreft, zoals veel optimisten hopen, een aandeel van 0,1% in de crypto munt, in de totale activa zal uitgroeien tot 25%’.

Toch maakte de crypto voorvechter duidelijk dat het niet zo eenvoudig is, en dat er een kans bestaat dat Bitcoin kan capituleren als ‘het ergste, het ergste wordt’.
Nog steeds, ter afsluiting, merkte de ‘die-hard’ op dat de cryptocurrency nog steeds het potentieel heeft om de samenleving te behoeden uit een pensioencrisis. Eraan toevoegend dat “we slechts één of twee moedige individuen nodig hebben om de eerste stap te zetten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.