Cryptobeginner.nl

Stratis lanceert roadmap voor ontwikkelingen in de aankomende twee kwartalen

Stratis lanceert roadmap voor ontwikkelingen in de aankomende twee kwartalen

Het Stratis platform is er één waar veel experts heel wat vertrouwen in hebben. Dit is niet alleen te wijten aan de opzet van het platform, maar ook aan de manier waarop ze evolueert. Bovendien geeft het team achter Stratis blijk van een professionele houding en een daarmee gepaard gaande toekomstvisie. Stratus lanceert de roadmap voor de komende twee kwartalen en daar zitten enkele zeer interessante zaken bij.

In eerste instantie zijn er uiteraard de twee aankomende ICO’s die op het platform worden uitgevoerd. Deze staan reeds in de planning voor de komende weken. Nog interessanter wordt het echter wanneer we kijken in de richting van de speciaal opgerichte ‘Stratis Academy’. Enkele experts van Stratis leggen op moment van schrijven nog de laatste hand aan de cursussen die normaal in maart van dit jaar volledig afgewerkt moeten zijn. Door het verspreiden van deze cursussen wordt er niet alleen meer visibiliteit gecreëerd, daarnaast kan er op deze wijze ook zeer efficiënt nieuw ontwikkelingstalent worden aangetrokken.

Nieuwe aanvraag voor opname in Apple Store

Buiten bovenstaande maakt de roadmap eveneens duidelijk dat Stratis werkt aan een update voor haar ‘Stratis Identify’ applicatie. Hiermee hoopt ze een nieuwe aanvraag in te kunnen dienen en goedgekeurd te worden voor listing in de Apple Store. Dit is eigenlijk allemaal slechts het puntje van de ijsberg. De volledige roadmap voor de komende twee kwartalen is dan ook veel uitgebreider en kan worden bekeken op deze pagina.

Mooie koersstijging voor Stratis

De nieuwe roadmap welke Stratis lanceert heeft duidelijk het vertrouwen van investeerders (terug) gewonnen. De Stratis koers kent over de voorbije 24 uur gezien dan ook een stijging van 19,16 procent. Mochten de doelen uit de nieuwe roadmap ook allemaal worden gehaald en de verwachtingen ingelost, dan zien we nog een zeer mooi potentieel voor deze cryptovaluta. Uiteraard zijn er geen garanties, maar het mag duidelijk zijn dat Stratis hard aan de weg aan het bouwen is. Wil jij ook graag eenvoudig en snel (met iDeal) Stratis kopen? In dat geval kan je daarvoor terecht bij onze partner, LiteBit!

Stratis lanceert nieuwe roadmap, volg de koers van Stratis op cryptobeginner.nl

Stratis introduceert masternodes voor ‘Cirrus’ sidechain

Stratis introduceert masternodes in 'Cirrus'

Het is lange tijd opvallend stil gebleven rond Stratis. Nu pakt het project echter uit met een belangrijke vernieuwing. Het proof-of-stake netwerk introduceert namelijk niet één, maar wel twee nieuwe vormen van masternodes. De zogenaamde ‘low-tier masternodes’ zullen ondersteuning bieden aan de Cirrus sidechain. Het betreft hier een blockchain welke over een directe connectie beschikt met het netwerk van Stratis. Hier zouden C# smart contracts op moeten verschijnen.

“De laatste toevoeging voor Stratis Masternodes maakt het mogelijk voor houders van Stratis tokens om te opereren als twee verschillende soorten nodes op de Cirrus sidechain. In ruil voor het uitvoeren van een dergelijke masternode ontvangen de operatoren uiteraard fees voor zowel de transacties als voor de smart contracts die op de chain in kwestie worden uitgevoerd”, aldus het Stratis team.

‘Cirrus Federated Masternode’

Het eerste soort node luistert naar de naam ‘Cirrus Federated Masternode’. Om een dergelijke masternode te kunnen opzetten zijn 10.000 STRAT-tokens vereist. Bij deze node worden er niet alleen fees ontvangen voor de productie van de blokken, daarnaast kunnen er eveneens fees worden ontvangen voor het uitvoeren van smart contracts. Bovendien is er ook een Multi-Sig Masternode. Om een dergelijke masternode te kunnen opzetten zijn wel 50.000 STRAT-tokens vereist.

Slechts 101 masternodes toegestaan op Cirrus sidechain

In eerste instantie zal Stratis slechts een maximum van 101 masternodes accepteren op de Cirrus sidechain. In de toekomst is het echter mogelijk dat dit aantal nog zal worden aangepast. Bent u in het bezit van ten minste 10.000 STRAT-tokens en wilt u ook graag een masternode kunnen draaien? In dat geval kunt u zich daarvoor aanmelden vanaf 6 maart.

Gebruik van ‘Proof-of-Authority’ op de Cirrus sidechain

De Cirrus private chain zal gebruik gaan maken van het zogenaamde ‘Proof-of-Authority’. Het moet voor de nodes mogelijk worden om blokken te produceren zonder dat er daarvoor zware berekeningen dienen te worden uitgevoerd. Dit zou in de praktijk betekenen dat node operators gebruik zullen kunnen maken van gewone hardware. Er dienen dan ook geen extra investeringen te gebeuren om de coins te kunnen staken.

“Betere schaalbaarheid door creatie van sidechains”

Stratis heeft een duidelijke reden voor wat het creëren van de sidechains betreft. Het project heeft eerder reeds laten uitschijnen dat het dit aanziet als een absolute vereiste om een optimale schaalbaarheid te kunnen realiseren. Bovendien kunnen de sidechains eveneens worden ingezet als private blockchains voor ondernemingen. Het project is op moment van schrijven uniek binnen de markt omdat ze ondersteuning biedt voor smart contracts die zijn ontwikkeld met behulp van C#.

Kleine opwaardering van STRAT-prijs

De waarde van de STRAT-token is gestegen over de voorbije weken. Van haar laagtepunt rond de 0,84 dollar is ze inmiddels geëvolueerd richting een waarde van ongeveer 1 dollar. Stratis werd lange tijd aanzien als één van de meest veelbelovende projecten binnen de cryptomarkt. Echter is het niet alleen zo dat de waarde van de token tegenvalt, daarnaast kan het project op moment van schrijven slechts rekenen op een zeer beperkt volume. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Stratis zich absoluut nog moet herpakken van de berenmarkt.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!