Cryptobeginner.nl

UpBit gehackt, meer dan 50 miljoen dollar buitgemaakt

ethereum

Hacks blijven de cryptomarkt teisteren. Deze keer is het de beurt aan de Zuid-Koreaanse cryptobeurs UpBit. De exchange heeft de hack zelf bekend gemaakt middels een statement. Een tot dusver nog onbekende hacker is er in geslaagd om zomaar even 342.000 ether te versturen naar diens eigen wallet. Dit zorgt er voor dat de totale waarde van de hack zo’n 48,7 miljoen dollar bedraagt. Omgerekend is dit zo’n 44,3 miljoen euro.

Opgeslagen in een hot wallet

De 342.000 ethers die buit konden worden gemaakt werden opgeslagen in een zogenaamde hot wallet bij de cryptobeurs. Voor mensen die het nog niet weten, een hot wallet is een wallet die continue in verbinding staat met het internet. Daardoor wordt ze eigenlijk steeds blootgesteld aan de gevaren van een potentiële hack. Een hot wallet staat er dan ook in de praktijk om bekend veel eenvoudiger gehackt te kunnen worden in vergelijking met een cold wallet. Deze wallets beschikken op hun beurt namelijk niet over een continue verbinding met het internet. In de verklaring welke door UpBit bij monde van diens CEO, namelijk Lee Seok-Woo de wereld werd ingestuurd stond het volgende te lezen:

“Om 13h06 op 27 november 2019 werd er 342.000 ETH verzonden van de Upbeat Ethereum Hot Wallet naar een tot dusver nog onbekende wallet. Het onbekende walletadres is 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029.”

De tijd die door Seok-Woo wordt aangegeven is uiteraard de lokale tijd in Zuid-Korea. Dit betekent dat de hack om 05h06 Nederlandse en Belgische tijd plaats heeft gevonden. Het statement verscheen uiteindelijk zo’n vijf uur later. Een misschien ietwat opmerkelijk feit is dat in het statement ook het adres van de hacker naar voren is gekomen. Dit is misschien wel opvallend, maar in de praktijk vooral ook erg handig. Op moment van schrijven blijkt uit de gegevens van het walletadres dat de gestolen ethers er nog steeds op terug te vinden zijn.

Vergoeding voor getroffen gebruikers

De CEO van UpBit heeft meteen na het in de wereld sturen van het statement ook aangegeven verschillende maatregelen te zullen gaan nemen. Hij belooft onder meer ook dat mensen die zijn getroffen door de hack met zekerheid vergoed zullen worden. Deze vergoeding zal worden betaald door het speciale verzekeringsfonds waar UpBit over beschikt. De resterende cryptomunten die zich nog in de hot wallet bevinden worden volgens Seok-Woo ook meteen doorgestuurd naar een cold wallet. Mensen die gebruikmaken van de diensten van UpBit dienen er wel rekening mee te houden dat ze ongeveer gedurende twee weken geen geld zullen kunnen storten en opnemen.

Laat uw cryptocurrencies niet bij de exchanges staan!

Bovenstaande hack bewijst het nog maar eens, het is echt nooit een goed idee om uw cryptocurrencies zomaar bij een exchange te laten staan. Hoe betrouwbaar het bedrijf ook mag zijn waar u gebruik van maakt, hacks vormen altijd een bedreiging voor uw holdings. Wilt u er zeker van zijn dat uw cryptocurrencies echt ten allen tijde veilig bewaard kunnen worden? In dat geval is het steeds aan te raden om daarvoor gebruik te maken van een hardware wallet zoals met name de Ledger Nano S of Ledger Nano X of de Trezor Wallet.

Aantal Ethereum transacties voor eerst in jaar tijd terug boven één miljoen per dag

Aantal Ethereum transacties voor het eerst in jaar terug boven de één miljoen per dag

Het lijkt er steeds meer naar uit te zien dat we die vervelende cryptowinter achter ons hebben gelaten. Dit is niet alleen terug te zien in de koersen van verschillende cryptovaluta’s, wat ook te denken van het volume dat op diverse netwerken wordt gerealiseerd? Neem nu bijvoorbeeld Ethereum. Dit is één van de assets die de zwaarste klappen heeft opgevangen tijdens de cryptowinter. Nu lijkt er echter terug beterschap zichtbaar. Op 28 juni van dit jaar werden immers terug voor het eerst in een jaar tijd meer dan een miljoen transacties per dag geregistreerd. De laatste keer dat, dat gebeurde was in mei 2018. 

Verrassend dicht bij record 

Ondanks het feit dat het dus al even geleden is dat we nog een dergelijke hoeveelheid aantal Ethereum transacties verwerkt zagen worden binnen een tijdspanne van slechts één dag is het wel zo dit volume niet zo ver af is gelegen van het record dat door het Ethereum netwerk werd neergezet. Het record staat namelijk op 1.349.890 transacties. Dit vond plaats op 4 januari 2018. Ongeveer een weekje later steeg bovendien ook de koers van Ethereum naar haar hoogste notering ooit, namelijk 1.168 euro. Het ging Ethereum in deze periode duidelijk voor de wind, maar daar kwam helaas abrupt een einde aan. Mensen die op het hoogtepunt van de cryptocurrency hebben geïnvesteerd zagen hun investering vervolgens stevig terugvallen. 

Niet alleen de koers van de ETH-token kreeg rake klappen te verduren, ook het aantal transacties viel aanzienlijk naar omlaag. Het laagste aantal transacties per 24 uur werd gerealiseerd op 9 februari. Toen werden er binnen een tijdspanne van 24 uur niet meer dan 381.151 transacties verstuurd op het netwerk van Ethereum. Op dit ogenblik bedroeg de waarde van de ETH-token ook slechts 104 euro. Nu lijkt Ethereum de weg naar boven een beetje teruggevonden te hebben. Op moment van schrijven noteert ze dan ook aan een actuele koers van 268,35 dollar. Uiteraard moet er nog heel wat gebeuren vooraleer er terug stappen kunnen worden gezet naar een mogelijke nieuwe all-time high. 

Grote stappen moeten worden gezet 

Ondanks het feit dat het aantal transacties op het netwerk van Ethereum dus duidelijk terug de goede kant op gaan moet het gezegd dat er nog danig aan de weg zal moeten worden getimmerd. Ethereum voelt dan ook de hete adem in haar nek van andere projecten zoals bijvoorbeeld TRON. Recent raakte bovendien ook nog bekend dat de Kakao blockchain zomaar even 15 keer sneller is in vergelijking met Ethereum. Er was een tijd dat er binnen de cryptocurrency community druk werd gespeculeerd over het feit of Ethereum de eerste plaats van Bitcoin zou kunnen overnemen, maar van die speculatie is op vandaag geen sprake meer. Het verschil tussen beide projecten op vlak van marktwaarde is daarvoor gewoon veel te groot geworden. Ook dit maakt de geleden verliezen voor Ethereum op extra pijnlijke wijze duidelijk.

Bij monde van Vitalik Buterin werd in ieder geval gesteld dat er geen reden is tot paniek. Er wordt volgens hem dan ook hard aan de weg getimmerd. Het is inderdaad correct dat er nog heel wat op de planning staat voor Ethereum. Zo is er bijvoorbeeld de overstap naar het Proof of Stake algoritme dat staat gepland voor 2020. Daarnaast heeft Buterin ook reeds aangegeven zich meer op privacy te willen richten met Ethereum. Ook dit zou de asset een extra duwtje in de rug kunnen geven. In ieder geval, de toekomst zal het ons leren!

Wat is de geplande ‘Casper’ update voor Ethereum?

Wat is de geplande 'Casper' update voor Ethereum?

Een enorme hoeveelheid cryptocurrencies die op de wereld worden losgelaten draaien op het netwerk van Ethereum. Bovendien steken er af en toe ook unieke projecten de kop op zoals bijvoorbeeld de ‘Cryptokitties’ die eveneens van het platform van Ethereum gebruikmaken. Al deze verschillende zaken samen hebben er voor gezorgd dat de populariteit van het platform een stevige boost heeft gekregen. Dat is erg positief geweest voor de koers van de Ether (ze is in 2017 dan ook werkelijk geëxplodeerd), maar anderzijds krijgt ook Ethereum nu af te rekenen met schaalbaarheidsproblemen. Om deze op te kunnen lossen en er voor te zorgen dat het platform klaar is voor de toekomst werkt het team aan een nieuwe update. Deze luistert naar de naam ‘Casper’ en staat zomaar heel wat verder dan je op het eerste zicht zou verwachten.

Evolutie van proof of work naar proof of stake algoritme

Vitalik Buterin, de uitvinder van het Ethereum systeem heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij Ethereum in de toekomst ziet als een ‘proof of stake‘ in plaats van een ‘proof of work‘ systeem. Concreet betekent dit dat er niet langer zal moeten worden gemined om de veiligheid en stabiliteit van het netwerk te kunnen waarborgen. De invoering van het proof of stake systeem moet er niet alleen voor zorgen dat het hele netwerk van Ethereum beter schaalbaar wordt, daarnaast moet ze ook de impact op het milieu beperken. De stroomkosten van het proof of work systeem wordt op vandaag vaak op indrukwekkende wijze vergeleken. Zo zou de totale jaarlijkse kost van het proof of work algoritme even hoog liggen als het totale elektriciteitsverbruik van het land Denemarken… Auch!

Op het ogenblik dat de Casper update voor iedereen wordt uitgerold zal Ethereum de evolutie doormaken van een proof of work naar een proof of stake platform. Dat zal uiteraard bepaalde gevolgen hebben. Zo zullen houders van Ether tokens de mogelijkheid hebben om deze te ‘staken’. Dat bleek voor heel wat andere cryptocurrencies uitstekend uit te pakken. Het feit dat mensen weten dat ze met hun portefeuille met tokens kunnen rekenen op een bepaald dividend of een specifieke intrest is namelijk iets dat doorgaans goed aanslaat. Bovendien werkt het systeem erg goed. Wanneer de stackers op een eerlijke manier te werk gaan zullen ze een mooie meerwaarde kunnen creëren met hun eerder gedane investeringen. Houden ze er echter bedrieglijke praktijken op na? Dan is het zomaar mogelijk dat ze hun stake kwijtraken.

Casper update al in de pijplijn sinds 2014

Voor veel mensen zal bovenstaande misschien een beetje als een verrassing komen, maar eigenlijk is de potentiële invoering van het proof of stake algoritme bij Ethereum niets nieuws onder de zon. Vlad Zamfir, de grote ontwikkelaar achter de Casper update zou er namelijk reeds aan werken sinds het jaar 2014. Nog interessanter wordt het als we zeggen dat Casper reeds in januari van dit jaar live is gegaan op het Ethereum testnet. Uitsluitend partijen die houder zijn van ten minste 1.500 ETH’s konden deelnemen aan de testfase. Het is meer dan waarschijnlijk dat dit vereiste aantal aanzienlijk lager zal komen te liggen op het ogenblik dat Casper live gaat op het mainnet. Ben je bang dat je toch niet de mogelijkheid zal hebben om deel te nemen aan het staken van je ETH tokens, bijvoorbeeld omdat je slechts over een kleine hoeveelheid beschikt? Geen nood. Net zoals er mining pools bestaan geldt dit ook voor staking pools. Dat betekent dat houders van ETH tokens de handen in elkaar kunnen slaan en vervolgens de rewards die ze krijgen kunnen delen. Zo kan iedereen mee profiteren van het aankomende proof of stake algoritme bij Ethereum.

Welke impact zal Casper hebben op Ethereum en de prijs van de Ether?

Het staat als een paal boven water dat de invoering van de Casper update een enorme invloed zal hebben op het netwerk van Ethereum evenals het volledige economische model dat er aan verbonden is. In de praktijk moet Casper er vooral voor zorgen dat er meer transacties op een efficiëntere wijze kunnen worden verwerkt. Op deze manier kan het energieverbruik drastisch worden gereduceerd terwijl er ook een structurele meerwaarde wordt gecreëerd voor de token van Ethereum. Op dit ogenblik is er namelijk geen sprake van een hard cap, maar daar zal de invoering van het proof of stake algoritme verandering in brengen. Gezien het feit dat hierdoor de inflatie komt te verdwijnen en met in het achterhoofd de toenemende vraag naar ETH tokens in de toekomst is het absoluut niet ondenkbaar dat de prijs van de Ether hier een stevige boost door zal krijgen. Wanneer de Casper update zal worden doorgevoerd aan het Ethereum netwerk is momenteel nog niet bekend.

Ethereum Foundation gaat 30 miljoen dollar investeren in diverse projecten

Ethereum foundation gaat 30 miljoen dollar investeren in projecten

De Ethereum Foundation heeft bekend gemaakt dat ze van plan is om een investering te doen voor een waarde van 30 miljoen dollar in verschillende projecten welke zich op haar ecosysteem bevinden. De investering zou plaats gaan vinden over een periode van 12 maanden. In eerste instantie zal de focus ook komen te liggen op het verbeteren van niet alleen de capaciteit, maar ook de veiligheid van het Ethereum netwerk. Er werd benadrukt dat er ook hard wordt gewerkt aan het verbeteren van het huidige Proof of Work algoritme waar Ethereum gebruik van maakt. Tot slot wil men de ETH-token extra in de kijker zetten door het organiseren van verschillende evenementen. 

Extra aandacht voor de ETH-token 

Het leek er even naar uit te zien dat de ETH-token een beetje zou verdwijnen in de schaduw van andere projecten. Toch wordt er achter de schermen duidelijk had aan het project verder gewerkt. De Ethereum Foundation heeft ook benadrukt dat het er alles aan gaat doen om in het komende jaar de aandacht meer te laten vestigen op het platform evenals de verschillende mogelijkheden die ze biedt. Ze gaat onder meer doen door het organiseren van hackathons evenals ontwikkelings relaties en het aantrekken van nieuw talent. 

Academische betrokkenheid

Eveneens een niet onbelangrijk doel welke door de Ethereum Foundation is vooropgesteld is het introduceren van academische betrokkenheid. Mocht men hierin slagen zou dat er zomaar voor kunnen zorgen dat er niet alleen uitstekende onderzoekers, maar ook ontwikkelaars aangetrokken zullen kunnen worden. Bovendien liet de organisatie ook nog optekenen dat het de mogelijkheden onderzoekt om kleine investeringen te doen die een groot potentieel met zich meebrengen. Er werd op dit vlak bovendien ook meteen een concreet voorbeeld gegeven. Zo liet Aya Miyaguchi optekenen dat MolochDAO, een experimenteel en gedecentraliseerd systeem met zekerheid zal kunnen rekenen op ondersteuning van de instantie. 

Aankondiging nieuwe Ethereum Devcon 

Miyaguchi stuurde meteen nog een extra nieuwtje de wereld in. Zo werd direct ook de nieuwe datum en plaats aangekondigd van de volgende Ethereum Devcon. Deze zal namelijk plaats gaan vinden in Osaka, Japan van 8 tot en met 11 oktober van dit jaar. 

Toewerken naar introductie van Ethereum 2.0 

Ondanks het feit dat er dus duidelijk nog steeds stelselmatig verder wordt gewerkt aan de huidige Ethereum blockchain is het natuurlijk ook al even uitkijken naar de lancering van Ethereum 2.0. Samen met deze lancering zal er namelijk worden overgestapt op het Proof of Stake algoritme waardoor investeerders er voor zullen kunnen kiezen om hun ETH-holdings te staken. Verschillende experts binnen de sector zien de lancering van deze grootschalige update echter niet meteen komen. Onder meer Ryan Selkis van het gerenommeerde crypto analyse bedrijf ‘Messari’ heeft laten optekenen dat Ethereum 2.0 wellicht nog twee of zelfs drie jaar op zich zou kunnen laten wachten. 

Inmiddels heeft ook Joseph Lubin, mede-oprichter van Ethereum laten optekenen dat de lancering van Ethereum 2.0 wellicht nog zo’n 18 tot 24 maanden zal duren. Hij benadrukte meteen ook dat er eerst grondig onderzoek werd verricht naar de implementatie van het Proof of Stake algoritme. Pas wanneer alle vragen daaromtrent waren beantwoord werd er uiteindelijk gestart met de daadwerkelijke ontwikkeling. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat er de aankomende periode nog hard wordt gewerkt aan het Ethereum platform!

“Ethereum wordt 1.000 keer beter schaalbaar binnen 24 maanden”

Ethereum beter schaalbaar na update 'Serenity'.

Mede-oprichter van Ethereum, namelijk ‘Joseph Lubin’ heeft laten optekenen dat de blockchain van Ethereum binnen de 18 tot 24 maanden tot zomaar even 1.000 keer beter schaalbaar zal zijn. De verbeterde schaalbaarheid zal worden geïntroduceerd met de lancering van Ethereum 2.0, ook ‘Serenity’ genaamd. De ontwikkeling van het nieuwe ecosysteem vindt plaats in vier verschillende fasen. Op moment van schrijven zouden bovendien ook reeds acht groepen bezig zijn met het ontwikkelen van clients voor de nieuwe blockchain. Lubin heeft bovendien ook nog het volgende beloofd: 

“In een beperkt aantal maanden verwachten we een volledig operationeel testnet klaar te hebben. Vervolgens zouden we als alles goed verloopt tegen het einde van dit jaar een fase 0 Ethereum 2.0 operationeel moeten hebben”. 

Lubin verklaarde ook meteen dat, buiten een beter schaalbaar Ethereum,  er sprake zal zijn van verschillende manieren waarop de nieuwe chain zal verbonden zijn met de oude. Meteen werd ook duidelijk dat het perfect mogelijk zal zijn om ether tokens te verplaatsen van de oude naar de nieuwe chain. Opvallend is ook dat Lubin zich liet ontglippen dat er mogelijks gebruik zal worden gemaakt van “bidirectionele mechanismes”. 

Proof of Stake 

Wanneer er wordt gepraat over de lancering van Ethereum 2.0 wordt er ook altijd (naast een beter schaalbaar Ethereum), verwezen naar de implementatie van het Proof of Stake algoritme. Ook Lubin kon het niet laten om er nog even subtiel naar te verwijzen. Hij benadrukte zijn bezorgdheid over de introductie van het nieuwe algoritme. Meteen stelde hij dat het team dat werkt aan de implementatie in eerste instantie alle nodige onderzoeken heeft uitgevoerd om na te gaan of de introductie van het nieuwe algoritme wel echt succesvol kan zijn. Pas wanneer men hier een concrete conclusie over klaar had werd er daadwerkelijk toegewerkt richting de introductie van het algoritme. 

Nieuwe use cases in de praktijk 

Het wordt hier op Cryptobeginner.nl vaak benadrukt dat het succes van een crypto project valt of staat met de manier waarop ze in de praktijk kan worden toegepast. Dit geldt eveneens voor Ethereum. Het feit dat ze dienst deed (en eigenlijk nog steeds doet) als geprefereerd platform voor zogenaamde ICO’s heeft ze in het verleden geen windeieren gelegd. Echter is de concurrentie groot en is het verhaal van de dApps voor Ethereum eigenlijk geen groot succes gebleken, in tegendeel. Concurrent TRON doet het op dat vlak dan ook veel beter. 

Ook aan bovenstaande wordt echter duidelijk gewerkt. Lubin liet namelijk tijdens een recent interview ook nog optekenen dat er wordt gesleuteld aan het aanbieden van verschillende use cases voor de Ethereum blockchain. Zo zou het vanaf de lancering van Ethereum 2.0 onder meer mogelijk worden gemaakt om private transacties op de Ethereum blockchain uit te voeren. Dit zou inderdaad mogelijks kunnen leiden tot extra adoptie van het platform.

Wanneer komt Ethereum 2.0?

Ondanks het feit dat Ethereum 2.0 echt veelbelovend lijkt te zijn is het natuurlijk nog best even wachten vooraleer ze volledig beschikbaar zal zijn. Verschillende experts en crypto analyse bedrijven waaronder bijvoorbeeld ‘Messari’ hadden eerder reeds aangegeven dat de nieuwe blockchain van Ethereum waarschijnlijk pas ergens in het jaar 2021 zal worden gelanceerd.

Is de kaap van 200 dollar terug in zicht voor Ethereum? 

Ethereum 200 dollar in zicht?

Ethereum lijkt zo langzaam maar zeker de weg naar boven terug te hebben gevonden. Over de voorbije 24 uur heeft de cryptocurrency een meerwaarde weten te realiseren van meer dan 8 procent. Dit heeft haar waarde teruggebracht naar 177,29 dollar (op moment van schrijven). Op een zeker ogenblik noteerde de cryptovaluta over de voorbije 24 uur een waarde van 180,39 dollar. Dat was meteen ook haar hoogste punt van de voorbije week. Weet het positieve sentiment voor Ethereum zich nog verder door te zetten of valt er een mogelijke terugval te verwachten? We gaan er in dit blogartikel graag uitgebreid verder op in. 

De psychische drempel van 200 dollar 

Een belangrijke drempel die zich op dit ogenblik laat gelden is natuurlijk deze van 200 dollar. Verschillende experts hebben inmiddels hun licht op deze kwestie laten schijnen en lijken het met elkaar eens te zijn, op het ogenblik dat de koers van 180 dollar is bereikt (waar we nu dus zeer dicht tegenaan zitten) ligt waarschijnlijk de weg open voor een koers van 244 dollar. In het bijzonder voor de aankomende weken lijkt het optimisme met betrekking tot Ethereum zeer  groot te zijn en daar zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. 

Ondanks het feit dat Ethereum absoluut niet de best presterende cryptocurrency uit de top 10 is moet het gezegd dat ze toch een mooie opwaardering in prijs kent ten opzichte van het begin van het jaar. Op datum van 28 januari kon er bijvoorbeeld nog een prijs worden genoteerd van 104,55 dollar. Op dit ogenblik leek de weerstand op 100 dollar het even te gaan begeven, maar de coin zette door. Vanaf dat ogenblik hebben we deze low niet meer gezien en is Ethereum er in geslaagd om stelselmatig de weg naar boven te zoeken (en te vinden). Het algemeen positieve sentiment van de markt heeft daar uiteraard aan bijgedragen. 

Inflows van BTC markten in Ethereum 

Een zeer belangrijk punt waar (potentiële) investeerders in Ethereum graag rekening mee zullen houden heeft betrekking tot het feit dat recente data duidelijk maakt dat er sprake is van stevige inflows vanuit Bitcoin in Ethereum. Dit zou een suggestie kunnen zijn voor een aankomende altcoin bull markt, al is dat natuurlijk alleen maar speculatie. Toch, op het ogenblik dat het duidelijk wordt dat er sprake is van significante inflows vanuit Bitcoin in Ethereum kan dat een teken aan de wand zijn dat er iets groots zit aan te komen. 

Boost in volume

Een ander punt waar altijd rekening mee dient te worden gehouden op het ogenblik dat er een bull run in de kaarten staat is natuurlijk het volume dat gerealiseerd kan worden. Op dit vlak kan er worden vastgesteld dat Ethereum inderdaad ook een boost in volume laat optekenen. Het volume over de voorbije 24 uur steeg dan ook tot boven de 8,7 miljard. Ook voor de Ethereum markt geldt (net als bij Bitcoin het geval is) dat ruim 50 procent of meer van het handelsvolume wordt gerealiseerd door het handelspaar met Tether’s USDT-token. Dit gezegd zijnde is het uiteraard ook zo dat Ethereum bij verschillende exchanges wordt gebruikt als basis handelspaar. Ook dit kan een structurele bijdrage leveren aan het verdere potentieel van deze cryptovaluta. In ieder geval is het nu afwachten geblazen wat de nabije toekomst zal brengen voor de rank 2 cryptocurrency van de wereld en of de 200 dollar tot de mogelijkheden behoort.

Microsoft lanceert Ethereum App ontwikkelingskit voor Azure Cloud

Microsoft lanceert Ethereum App ontwikkelingskit voor Azure Cloud

Tech gigant Microsoft heeft een ontwikkelingspakket gelanceerd welke het mogelijk moet maken om op Ethereum gebaseerde apps te ontwikkelen op haar cloud computing platform Azure. De nieuwe blockchain ‘Ethereum app ontwikkelingskit’ moet er voor zorgen dat ontwikkelaars eenvoudiger op Ethereum gebaseerde apps kunnen ontwikkelen en uitrollen op de Azure Blockchain Service of de Ethereum blockchain. De bekendmaking met betrekking tot de lancering van de nieuwe kit gebeurde door Microsoft MVP en oprichter van BuildAzure.com, namelijk Chris Pietschmann. 

Uitbreiding voor Visual Studio Code 

De Ethereum app ontwikkelingskit, welke wordt gelanceerd door Microsoft voor Ethereum, vormt een uitbreiding voor de zogenaamde source-code editor van Microsoft, namelijk ‘Visual Studio Code’. Ze moet het voor ontwikkelaars mogelijk maken om eenvoudig smart contracts te maken en bovendien ook te lanceren. Bovendien moet ze eveneens het gebruik van specifieke blockchain programmeertalen zoals bijvoorbeeld Solidity en Truffle een duwtje in de rug geven. 

Op de GitHub pagina die verscheen over de kit heeft Microsoft het volgende gesteld; “De Azure Blockchain service is een beheerde Ethereum service welke het mogelijk maakt om te communiceren met Solidity contracten. Bovendien kan ze eveneens geïntegreerd worden in andere op Azure gebaseerde diensten zoals bijvoorbeeld Azure Flow, Logic Apps of opslagdiensten zoals SQL, Server of Cosmos DB. De extensie wordt ondersteund door zowel Windows 10 als macOS. Bovendien is het eveneens zo dat de extensie kan draaien met een Virtual Machine in Azure”. 

Samenwerking met de Enterprise Ethereum Alliance 

De voorbije maand heeft Microsoft een token-building kit gelanceerd in samenwerking met de Enterprise Ethereum Alliance. Door gebruik te maken van deze kit wil ze trachten om bedrijven te helpen met het actualiseren van hun bedrijfsstrategie evenals het creëren van cryptocurrency tokens die deel kunnen gaan uitmaken van de bedrijfsvoering. Bovendien heeft Microsoft er eveneens voor gekozen om de ‘proof-of-authority’ uit te rollen op Azure. Deze heeft het proof-of-work mining proces vervangen welke eigenlijk standaard wordt gebruikt bij publieke blockchains. 

Keert het tij voor Ethereum? 

Sinds eind januari heeft Ethereum een positieve opwaardering van haar koers gekend. Het lijkt er dan ook langzaam maar zeker naar uit te zien dat het tij voor Ethereum enigszins aan het keren is. Heel wat investeerders in het project zagen gedurende meer dan een jaar de koers van de ETH-token alleen maar verder naar omlaag glijden. Daar kwam ook nog eens de aanzienlijke concurrentie bij van de TRX-token van TRON. De TRON blockchain lijkt de strijd om het meeste aantal dApps gebruikers in ieder geval alvast ruimschoots te hebben gewonnen.

Toch lijkt er licht te zijn aan het einde van de tunnel voor het Ethereum project. Niet alleen vindt de koers van de ETH-token stelselmatig de weg naar boven, daarnaast is het ook nog eens zo dat ook het volume terug toeneemt. Daarnaast wordt Ethereum door menig aantal cryptocurrency exchanges nog steeds veelvuldig gebruikt als basis handelspaar. Zal Ethereum binnenkort terug aan de basis liggen van een nieuwe altcoin bullrun? We gaan het zien! In ieder geval mag het duidelijk zijn dat er achter de schermen verder hard wordt gewerkt.

Elon Musk wil beste ideeën van crypto: Vitalik Buterin geeft er 13

Elon Musk wil crypto ideeën: Vitalik Buterin geeft 13 opties

Elon Musk wordt dieper en dieper in de cryptocurrency wereld gezogen. Na de mysterieuze tweet van gisteren, die simpelweg ‘Ethereum’ was, vroeg de leider van Tesla de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, om suggesties voor wat er zich op het blockchain-platform zou kunnen gaan ontwikkelen.

Buterin reageerde met een lijst van 13 wereldwijd gebruikte projecten voor cryptocurrency en blockchain-technologie. De lijst bevat alles: van betalen tot verzekeren en nieuwe wetgeving. Hier is de volledige lijst van Vitalik Buterin.

1. Een wereldwijd toegankelijk financieel systeem
Buterin benadrukt de meest voor de hand liggende gebruiksvorm van cryptocurrencies: financiële infrastructuur. De oprichter van Ethereum gaf als voorbeeld betalingen, acceptatie in winkels en verzekeringen. Verzekeringen kunnen bij de CEO van Tesla de aandacht trekken, want die kondigde onlangs een nieuw verzekeringsprogramma voor Tesla aan.

2. Optie “Aanmelden met Ethereum“
Buterin melde Musk dat Ethereum ook kan worden gebruikt om de alomaanwezige optie ‘Aanmelden met Facebook’ te vervangen. Hij zei dat het zou moeten worden vervangen door een “sign-in met Ethereum” knop om derde-partijen volledig te omzeilen.

3. Veilige en transparante registers
Naast financiële applicaties kan Ethereum ook worden gebruikt om gegevens veilig, en met betere transparantie vast te leggen en te laten zien.

4. Experiment met nieuwe vormen van bestuur en organisaties
Vitalik Buterin wees naar Moloch DAO – een “gedecentraliseerde autonome organisatie” die pioniert in een volledig gedecentraliseerde vorm van bestuur, uitgevoerd door ‘smart-contracts’.

5. Micro betalingen
Naast het wereldwijd toegankelijke financiële systeem, benadrukt Buterin specifiek de kracht van microbetalingen.

6. Markten voor persoonsgegevens
“Voor het bewaren van de privacy beschermende ‘machine-learning’ (je betaalt me ​​een X bedrag, ik laat je functie Y uitvoeren op mijn gegevens die door Z zijn bevestigd …)”

7. Spam preventie bij sociale netwerken

8. Micro-betalingsregelingen voor publishers van goede content
Buterin verwijst waarschijnlijk naar initiatieven zoals Steem, die schrijvers beloont voor het maken van content, en Brave die erop is gericht uitgevers te compenseren in plaats van reclame inkomsten.

9. Test-platformen voor nieuwe projecten
De oprichter van Ethereum wijst naar gedecentraliseerde markten zoals de uniswap exchange en nieuwe ideeën voor beveiligings-projecten.

10. Liefdadigheid-keurmerken voor donaties
In het verleden heeft Vitalik Buterin veel geschonken. Ethereum kan helpen keurmerken te ontwikkelen die donaties erkennen.

11. Peer-to-peer platformen voor internet-verbindingen

12. Identiteit, status- en kredietsystemen
Specifiek, identiteitssystemen voor mensen zonder toegang tot hulpbronnen, zoals vluchtelingen.

13. Gedecentraliseerde DNS-alternatieven
Domeinnaam-servers zijn ongelooflijk afhankelijk van gecentraliseerde systemen. Gedecentraliseerde alternatieven zoals ens-domeinen zijn aantoonbaar democratischer en veiliger.

Elon Musk’s interesse in cryptocurrencies

Het is niet de eerste keer dat Elon Musk zich bezighoudt met de crypto-community op Twitter. Hij werd al de ‘CEO van Dogecoin’ genoemd,  voordat hij deze coin tot zijn favoriete cryptocurrency verklaarde. Musk melde later dat hij graag deze CEO-titel wilde veranderen en deed dit op zijn Twitter-account zelf als ‘Voormalig CEO van Dogecoin’.

Zet Elon Musk Ethereum prijs in beweging?

Musk’s nieuwste Twitter activiteiten lijken de prijs van ETH de afgelopen periode met 3,25 procent te hebben verhoogd. Zoals Ethehub-ontwikkelaar Anthony Sassano opmerkte, schoot ook de zoekinteresse in Ethereum omhoog in de uren na de tweets van Musk. Dat Elon Musk dus een crypto fan is blijkt wel, maar een persoon als hij blijft toch belangrijk om crypto onder de aandacht te brengen van ‘Jan Modaal’. Hij is uiteindelijk toch een VIP op diverse gebieden. Nu is het alleen nog afwachten of Elon Musk de Ethereum blockchain voor zijn Tesla of SpaceX zal gaan gebruiken.

Elon Musk noemt Ethereum, prijs gaat van rood naar groen

Elon Musk noemt Ethereum in tweet: prijs omhoog

Elon Musk heeft de SEC (Securities and Exchange Commission, oftewel de Amerikaanse beurs-waakhond) in z’n nek zitten met betrekking tot zijn bedrijf Tesla, maar hij heeft plezier met een kleine uitstapje naar een crypto tweet. In een tweet Elon Musk noemt Ethereum, en met één woord trok hij de aandacht van de gehele crypto-community. De CEO van Tesla zei dus enkel “Ethereum.” Nadat hij deze melding had gedaan, begon de Ethereum (ETH) prijs in beweging te komen. Waarbij de dalingen, die de op één na grootste cryptocurrency de hele dag in z’n greep hield, werden overwonnen en, zij het voor een zeer korte tijd, werden omgezet in winst. Misschien wil Elon Musk de SEC nogmaals ligt irriteren, wat uiteindelijk wel kan resulteren dat de SEC nog een keer, om een ​​heel andere reden deze keer, een onderzoek zal starten naar marktmanipulatie. Maar uiteindelijk zal hij wel weten tot hoever hij kan gaan….

Hij volgde zijn tweet op met “jk” (just kidding) maar het was te laat want de reacties kwamen al meteen binnen. Antwoorden op de tweet waren variërend van gejuich, tot en met personen die hem er aan herinnerde dat hij al in het klachtenboekje van de SEC stond… Maar ik kan me niet voorstellen dat hij over het laatste feit al niet na had gedacht.

Misschien kwam de beste reactie echter van de Ethereum mede-oprichter zelf, Vitalik Buterin, die Musk uitnodigde voor de aanstaande conferentie ‘Devcon’.

Elon Musk is geen crypto-leek

Elon Musk is meer onderwezen met de in-and-outs van crypto dan hij zou kunnen laten blijken. Dit blijkt een beetje uit zijn reactie op Buterin, welke was “stop met het weggeven van gratis ETH.” Hiermee refereerde hij ook aan Buterin’s Twitter-account die “Vitalik Non-gever van Ether” heet. Blijkbaar vindt hij toch op één of andere manier dat Ethereum ondergewaardeerd is.

Daarnaast wees EthHub-ontwikkelaar Anthony Sassano erop dat Ethereum op ‘Google Trends’ los ging nadat Musk ‘Ethereum’ had getweet. De zoekopdrachten bij Google gingen sterk omhoog nadat Elon Musk zijn tweet de wereld in had geschoten.

De op één na grootste cryptocurrency handelde vandaag in het rood. Maar ETH vond zijn weg naar het groen kort nadat Musk’s Ethereum vermeldde. De prijs blijft nu op en neer gaan tussen fractionele winsten en verliezen.

Het is niet de eerste keer dat Musk beweging heeft veroorzaakt op crypto Twitter. Hij gaf onlangs in een tweet aan over Dogecoin, dat ‘deze zijn favoriete crypto was’. Voor een korte tijd werd hij zelfs de ‘nep-CEO’ van het gedecentraliseerde project genoemd.

Ondertussen, door een kentering in de prijs van Ethereum in werking te zetten, al was het maar voor een korte tijd, heeft Musk bewezen hoe geliefd en hoe invloedrijk hij is onder crypto-liefhebbers. Als hij zou beslissen om een ​​’Tesla-coin’ of ‘SpaceX-coin’ te lanceren, zou de vraag naar deze cryptocurrencies waarschijnlijk door het dak gaan. Voor iemand die door veel personen op Wall Street wordt gemeden, moet het warme ontvangst van de crypto-gemeenschap  een fijn gevoel zijn. Anders zou de tech miljardair zich niet blijven vertonen in deze community.

Wat is er aan de hand met Ethereum?

Wat is er aan de hand met Ethereum

Als er één cryptocurrency is waarvan menig aantal experts vermoeden dat ze er in zou kunnen slagen om Bitcoin van de eerste plaats te verdrijven is het wel Ethereum. Het jaar 2017 was dan ook fantastisch voor het platform en heeft menig aantal (vroege) investeerders een flinke hoeveelheid geld opgebracht. Voor 2018 werd verwacht dat de groei zich door zou zetten waardoor Ethereum zich pas echt zou laten gelden binnen de cryptowereld. Echter, nu april in het verschiet ligt kunnen we niets anders dan te stellen dat de verwachtingen voor Ethereum tot dusver helemaal niet zijn ingelost. Is er nu reden tot paniek of is er gewoon sprake van een tijdelijke dip? Wij zochten het voor je uit!

Koersen Ethereum op cryptobeginner.nl

Voorspelling van 5.000 dollar in januari 2018

Toegegeven, de verwachtingen voor Ethereum waren met ingang van 2018 torenhoog. Dit was onder meer te wijten aan de enorme piek die Ethereum maakte op 13 januari. Toen schoot de koers richting een waarde van iets meer dan 1.430 dollar. Zogenaamde ‘bullish’ voorspellingen zagen de koers doorschieten richting een waarde van 5.000 dollar. Volgens velen een voorspelling die gedoemd was om te mislukken, maar toch wees alles er op dat Ethereum haar groei zou kunnen verzilveren. Enigszins pijnlijk is het dan om op vandaag te moeten vaststellen dat de koers sinds haar hoogste punt in januari is afgegleden naar een actuele waarde van amper (?) 538 dollar.

Bovenstaande is één iets. We hebben sinds de piek in januari gezien dat de hele cryptomarkt het moeilijk heeft. Dit geldt niet alleen voor Ethereum, maar toch is er een opvallend gegeven. Zelfs op een dag als vandaag waarop het merendeel van de cryptocurrencies een mooie stijging laten optekenen blijft Ethereum achter in de rode cijfers. Op moment van schrijven is ze zelfs wederom één van de slechtst presterende cryptovaluta’s. Oké, het verlies blijft tot dusver zeer beperkt tot amper 0,06 procent, maar het is toch best opvallend.

De invloed van ICO’s op de Ethereum koers

Eén van de sterkste troeven van Ethereum is terug te vinden in de ondersteuning die ze biedt voor zogenaamde ICO’s. Echter knelt waarschijnlijk net daar het schoentje. Verschillende ICO projecten hebben immers een enorme hoeveelheid ETH tokens in handen. In verschillende gevallen, zoals bij Coindash worden deze tokens niet aangesproken en blijven ze netjes in de wallet zitten. Echter geldt dit lang niet voor alle ICO’s. Denk bijvoorbeeld maar eens EOS welke haar ETH tokens op de vrije markt gooide. Het staat als een paal boven water dat dit de prijs van Ethereum op niet onaanzienlijke wijze heeft beïnvloed.

Naast bovenstaande moet het ook gezegd dat de toegenomen populariteit van zogenaamde airdrops er voor heeft gezorgd dat minder en minder investeerders er voor kiezen om Ethereum aan te kopen. Bovendien is er ook de stijgende concurrentie van andere platformen. De tijd dat Ethereum als enige platform geschikt was om een ICO op te lanceren ligt immers reeds lang in het verleden. Alle factoren samen oefenen een grote druk uit op de prijs van een ETH token en dat kan zomaar nog even aanhouden.

Het grillige koersverloop van Ethereum

Ethereum heeft in haar bestaan verschillende explosieve koerswijzigingen gekend. Ondanks het feit dat ze enorme pieken heeft vertoond werden deze altijd weer opgevolgd door tijdelijke dieptepunten. Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat Ethereum niet over de ‘presence’ beschikt als bijvoorbeeld Bitcoin. Bovendien lijkt het er naar uit te zien dat Ethereum enigszins als vanzelfsprekend wordt beschouwd waardoor de hype die is gecreëerd rond deze asset misschien wel enigszins is verdwenen.

Manipulatie van de Ethereum prijs of niet?

Een ander aspect dat zeker een rol kan spelen in de aanzienlijke koersval van Ethereum heeft mogelijks betrekking tot het feit dat grote spelers de koers manipuleren om op die manier meer ETH tokens aan te kunnen kopen tegen een zacht prijskaartje. Het is reeds enige tijd bekend dat Ethereum de ambitie heeft om over te stappen naar het proof of stake algoritme waardoor het een staking coin wordt. Dit maakt het zeker interessant voor partijen om over grotere hoeveelheden Ethereum te beschikken. Dit is zeker en vast een optie die niet kan worden uitgesloten.

Wat kunnen we nu verwachten van de koers?

De rake klappen die Ethereum heeft gekregen hebben er voor gezorgd dat het vertrouwen in deze cryptocurrency is afgenomen. Betekent dit gelijk dat het over en uit is voor dit platform? Beslist niet. Ethereum heeft in het verleden zoals reeds aangegeven ook al een grillig koersverloop gekend en heeft zich daar altijd van weten te herstellen. Toch moet het gezegd dat de koers eerst zomaar nog enkele keren onderuit zal gaan vooraleer er weer een structureel herstel mogelijk is. In het bijzonder gezien de algemene situatie op de cryptomarkt lijkt het er niet meteen naar uit te zien dat we op korte termijn een nieuwe all time high voor Ethereum moeten verwachten. Uiteraard is en blijft de cryptomarkt zeer onvoorspelbaar en is alles mogelijk. We gaan het samen met jullie opvolgen!

Ethereum kopen met iDeal bij LiteBit

Ethereum kopen bij LiteBitHeb jij vertrouwen in de wederopstanding van Ethereum en zou je dan ook graag in de ETH token willen investeren? Dat kan! Ethereum wordt ondersteund door alle grote exchanges en bovendien is het ook mogelijk om ze aan te kopen met iDeal bij LiteBit.

Komt er een samenwerking tussen TRON & Ethereum?

Komt er een samenwerking tussen Tron en Ethereum?

Justin Sun, mede-oprichter van TRON (TRX) heeft duidelijk gehint in de richting van een samenwerking met Ethereum (ETH). De samenwerking zou er zelfs sneller komen dan we op het eerste zicht zouden verwachten. Als alles goed gaat moet ze namelijk uit de startblokken schieten voor het einde van het jaar. Tijdens een interview met Rachel Wolfson, beter bekend als de ‘Crypto Chick’ heeft Sun zich laten ontglippen dat een samenwerking met de ontwikkelaars van Ethereum iets is waar hij ernstig over nadenkt.

“Nog dit jaar zullen mensen een officiële samenwerking zien tussen TRON (TRX) en Ethereum (ETH). Op deze manier hopen we een positieve invloed te hebben op de industrie”. Tot dusver werden er evenwel nog geen verdere details vrijgegeven over de samenwerking.

Tijdens het interview heeft Sun ook gehint in de richting van de aankomende ‘Layer 2’ oplossing voor het TRON netwerk. Daarnaast liet Sun zich eveneens positief uit over de komst van USDT tokens naar het TRON netwerk. Sun is er van overtuigd dat ze USDT veel sneller zullen kunnen verwerken dan de dagelijkse transactielimieten waar ze tegenaan lopen. USDT is gebaseerd op de Bitcoin Omni layer. Dit betekent dat ze onder meer wordt gelimiteerd op vlak van transactiekosten.

“USDT-TRON zal er in eerste instantie in slagen om meer gebruikers naar de industrie te brengen. Dit in eerste instantie alleen al omdat het eenvoudiger wordt voor zij die nog niet eerder iets met crypto hebben gedaan om het te begrijpen en te accepteren. Het resultaat hiervan is dat (nog) meer mensen kennis zullen maken met TRON. Hier zullen niet alleen wij van profiteren, maar ook de volledige industrie”, aldus Sun in een blogartikel die hij de wereld heeft ingestuurd.

Compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM)

Het TRON ecosysteem is gebouwd met een zekere compatibiliteit voor de Ethereum Virtual Machine (EVM). Echter is het netwerk op zich vrij verschillend, dit niet in het minst omdat ze vertrouwt op een reeks van zogenaamde ‘delegates’ voor de productie van blokken. TRON wordt algemeen aanzien als één van de meest actieve netwerken welke beschikt over een groot aantal transacties en een uitgebreid gebruiksvlak.

Directe concurrent voor Ethereum

Dat er een samenwerking komt tussen de ontwikkelaars van beide platformen hoeft in principe niet te verbazen, maar anderzijds is het nog maar zeer de vraag of dit voor de toekomst van Ethereum wel zo gunstig is. Het TRON netwerk wordt algemeen namelijk aanzien als één van de belangrijkste concurrenten voor Ethereum. Dit niet in het minst omdat ze over een aanzienlijk grotere hoeveelheid distributed app gebruikers beschikt. TRON dApps worden dagelijks door duizenden gebruikers gebruikt terwijl Ethereum ergens rond een paar honderd gebruikers blijft steken. Op dit vlak heeft TRON dus duidelijk (aanzienlijk) betere papieren.

Samenwerking kan groot potentieel met zich meebrengen

Alles bij elkaar gezien moet het wel gezegd dat Sun een punt heeft wanneer hij zegt dat een samenwerking tussen de ontwikkelaars van beide platformen een positieve impact kan hebben op de industrie in totaliteit. Hoe dit precies zal gaan uitpakken en op welke vlakken de samenwerking precies zal ontstaan zal de toekomst echter duidelijk moeten maken.

Vitalik Buterin wil Ethereum schalen tot 500 transacties per seconde

Ethereum schalen tot 500 transacties per seconde

Eén van de belangrijkste nadelen welke Ethereum op moment van schrijven (nog steeds) ondervindt is terug te vinden in het beperkt aantal transacties welke per seconde door het netwerk kunnen worden afgehandeld. In het verleden heeft dit reeds voor de nodige problemen gezorgd waardoor de reputatie en misschien onrechtstreeks ook wel de betrouwbaarheid van Ethereum als platform enigszins werd aangetast. Toch is er misschien licht aan het einde van de tunnel. Mede-ontwikkelaar Vitalik Buterin heeft namelijk aangegeven dat hij misschien een mogelijkheid heeft om het Ethereum netwerk op te schalen tot het 500 transacties per seconde kan afhandelen. Bovendien zou dit mogelijk zijn zonder gebruik te maken van een second-layer technologie zoals Plasma.

ZK-SNARKS zou 500 transacties per seconde mogelijk kunnen maken

Het was Buterin zelf welke op het ETH research forum een bericht plaatste waarin hij duidelijk maakte dat Ethereum er perfect voor zou kunnen kiezen om leentje buur te spelen bij Zcash. De zogenaamde ‘ZK-SNARKS’ technologie biedt namelijk heel wat mogelijkheden om de capaciteit van het netwerk op te schalen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de technologie het mogelijk maakt om gebruik te maken van relaying nodes met als doel om de juistheid van de berekeningen die worden uitgevoerd te verifiëren zonder dat ze daarvoor daadwerkelijk moeten worden uitgevoerd. Uiteindelijk moet gebruikmaken van de technologie er vooral voor zorgen dat de hoeveelheid aan data die wordt opgeslagen aanzienlijk kan worden beperkt terwijl alle transacties wel gewoon op de chain zelf kunnen worden verwerkt.

Buterin maakt zich sterk dat het adopteren van de ‘ZK-SNARKS’ technologie er voor kan zorgen dat het aantal transacties welke per seconde kunnen worden verwerkt door het netwerk kan stijgen van de huidige 15 tot zomaar even 500 stuks. Mocht dat inderdaad realiseerbaar zijn betekent dit een indrukwekkende stijging van 3.200 procent, iets wat de interesse en het vertrouwen in Ethereum wellicht terug een stevige boost zou kunnen geven. Bovendien zou er niet zomaar sprake zijn van een stijging van de netwerkcapaciteit met 3.200 procent, daarnaast zou deze ook nog eens gerealiseerd kunnen worden zonder dat er gebruik wordt gemaakt van Plasma of andere second-layer technologieën. Mocht men er op een zeker ogenblik voor kiezen om de beide technologieën te combineren zou dat zomaar nog indrukwekkendere resultaten met zich mee kunnen brengen.

Cruciaal voor de toekomst van Ethereum

Dat Vitalik Buterin duidelijk zoekt naar (innovatieve) oplossingen om de schaalbaarheid van het Ethereum platform te vergroten zal bij menig aantal investeerders terecht als muziek in de oren klinken. We zouden dan ook eigenlijk kunnen stellen dat het opwaarderen van het aantal transacties welke per seconde verwerkt kunnen worden een absolute must is om massa-adoptie in de toekomst mogelijk te maken. Recent nog raakte bekend dat de gedecentraliseerde applicaties welke draaien op Ethereum moeite ondervinden om echt uitgebreide adoptie te verkrijgen. Slechts enkele van de vele projecten die inmiddels zijn gelanceerd hebben dan ook meer dan 500 gebruikers per dag. Het spreekt voor zich dat daar dringend verandering in moet komen en daar zou het idee van Buterin zomaar eens een sleutelrol in kunnen spelen. Benieuwd of het idee ook in de praktijk realiseerbaar zal zijn of niet!

Nasdaq Stock Exchange start met BTC- en ETH-indexen

Nasdaq Stock Exchange start met Bitcoin en Ethereum index

De Nasdaq Stock Exchange start met het aanbieden van real-time informatie van twee nieuwe koersen die gekoppeld zijn aan de markt voor cryptocurrency – Bitcoin (Core) en Ether. Beide koersen zullen vanaf 25 februari worden opgenomen op het bestaande platform van indexen van de beurs.

BLX- en ELX-indexen slaan gegevens op van meerdere exchanges

De ‘Bitcoin Liquid Index’ (BLX) en de ‘Ethereum Liquid Index’ (ELX) zullen “een real-time spot of referentiekoers leveren voor de prijs van respectievelijk 1 BTC (Bitcoin) en 1 ETH (Ethereum), uitgedrukt in USD, en op basis van de meest liquide aanleveringen van hun markten” , gaf de Nasdaq in een online verklaring die op 11 februari werd gepubliceerd.

Volgens de verklaring werken beide “BLX en ELX door gegevens van meerdere exchanges te verzamelen, om één prijsgemiddelde voor BTC en ETH te bieden, wat handelaren helpt om in een bepaalde positie ‘in en uit’ te gaan.” Nasdaq beweert dat deze methode is geverifieerd bij onafhankelijke specialisten.

“De BLX is één van de meest gerefereerde BTC-indices van crypto-traders en is al historisch opgebouwd tot 2010. Eveneens is de ELX opgebouwd tot 2014,” zei de exchange.

Aansturen op massa adoptie van Crypto

De twee indexen zijn gemaakt door Brave New Coin. Nasdaqs nieuwste zet wordt gezien als de sleutel tot het introduceren van cryptocurrency voor traditionele aandelenmarkt investeerders op Wall Street en elders. Waardoor er dus ook op reguliere acceptatie wordt aangestuurd.

De effectenbeurs is op dit punt volledig tegen de stroom ingezwommen met betrekking tot crypto-activa.
Ze zijn begonnen met het publiceren van analytische rapporten over Bitcoin en samen te werken met Vaneck om een BTC-futures-handel te lanceren in een dalende markt vorig jaar.

De twee nieuwe indexen sluiten aan op enkele tientallen Nasdaq-indexen, waaronder de ‘Nasdaq Composite’, de hoofdindex en de Nasdaq 100, via de Global Index Data Service. De gegevensservice is een real-time feed die alle Nasdaq-indexen en ETF-koersdata, inclusief externe partnergegevens, consolideert.
Nasdaq is werelds tweede grootste aandelenbeurs in kapitalisatie, achter de New York Stock Exchange. Meer dan 3.400 bedrijven zijn genoteerd op de beurs, met een totale marktwaarde van $ 10 biljoen.

Cryptocurrency zal naar verwachting profiteren van de expansie van de exchanges, maar deze zet van Nasdaq zal crypto toch ook weer een extra zetje in de rug geven. Aanvaarding door institutionele beleggers die de handel op Nasdaq domineren, wordt door sommigen beschouwd als een belangrijke stap in de richting van massa adoptie van virtuele valuta’s en van toenemende acceptatie.

Spannende tijden voor Ripple, Bitcoin Cash stijgt met 20%

Ripple en Bitcoin Cash stijgt

De koers van Ripple vertoont misschien wel meer dan ooit grote pieken en dalen. Nadat de enorme stijging van 21 september werd gevolgd door een logische correctie laat de XRP-token op regelmatige tijdstappen nieuwe gains zien die zowel vriend als vijand weten te verbazen. Over de voorbije 24 uur is er dan ook wederom sprake van een koersstijging van meer dan 20 procent. Dit in combinatie met een nog steeds kwakkelende ETH-koers zorgt er voor dat de tweede plaats op vlak van marktwaarde terug in zicht komt. Eerder wist Ripple al verschillende keren (kort) de tweede plaats te claimen, maar indien de trend zich verder zet zou ze zomaar eens permanent ‘s werelds tweede meest waardevolle cryptocurrency kunnen worden.

Weet Ripple de tweede plaats nu echt te claimen?

Dat er sprake is van een switch binnen de top 10 met cryptocurrencies is op zich niets nieuws onder de zon, in tegendeel. Wanneer we de huidige top 10 naast deze van een jaar geleden leggen kunnen we dan ook vaststellen dat enkele coins er uit zijn verdwenen terwijl anderen gewoon enkele plaatsen zijn gezakt of zijn gestegen. Ripple is een trouwe coin in de top 10 welke zich steeds meer blijkt te gaan manifesteren. Met een verschil van amper iets meer dan 1 miljard dollar in market cap en een koers die regelmatig aanzienlijke stijgingen laat zien lijkt het slechts een kwestie van tijd vooraleer die tweede plaats terug van Ethereum kan worden afgesnoept. Bovendien is er nog de veronderstelling dat er in de komende maanden nog heel wat positief nieuws rond Ripple naar buiten zal worden gebracht. Vooral een succesvolle lancering van het xRapid-platform en een mogelijke listing op Coinbase zouden de koers van de XRP-token zomaar eens terug een stevige boost kunnen geven.

Nekt afnemende populariteit ICO’s Ethereum?

Des te groter de koersschommelingen worden van Ripple, des te meer valt het op dat Ethereum eigenlijk vaak de slechtste leerling van de klas is. Ondanks het feit dat ze relatief betrouwbaar die tweede plaats op vlak van market cap weet te verdedigen lijkt het er naar uit te zien dat vooral de alsmaar verder slinkende populariteit van ICO’s Ethereum de das om gaat doen. Recent verscheen echter het nieuws dat Vitalik Buterin mogelijks een nieuwe technologie zou kunnen implementeren in het Ethereum netwerk welke er voor zou kunnen zorgen dat ze aanzienlijke hoeveelheid meer transacties per seconde zou kunnen verwerken. Echter lost dit uiteraard nog steeds het probleem van de afnemende populariteit van ICO’s niet op.

Ook Bitcoin Cash stijgt behoorlijk

Niet alleen Ripple heeft een koersstijging van meer dan 20 procent gemaakt, dit geldt ook voor Bitcoin Cash. Zij laat over de voorbije 24 uur dan ook een stijging optekenen van 20,42 procent tot een waarde van 526,92 Amerikaanse dollar. Dit brengt ze bovendien op een market cap van 9.153.048.473 Amerikaanse dollar. Daarmee claimt Bitcoin Cash (weliswaar op geruime afstand) de vierde plaats achter Ripple’s XRP-token. De sterkste stijgers over de voorbije 24 uur waren overigens Eternal Token en Electroneum met gains van respectievelijk 83,21 en 27,04 procent.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!