Cryptocurrency exchange ‘Gate’ bevestigde dat het ongeveer $ 220.000 aan Ethereum Classic-coins (ongeveer 40.000 ETC) heeft verloren tijdens de voortdurende manipulatie van het blockchain, door middel van een zogenaamde 51% attack.
De exchange bevestigde dinsdag dat de Ethereum Classic blockchain was aangevallen – waarbij één entiteit meer dan de helft van de computerkracht van het netwerk overneemt. Hiermee kan het de transactiegeschiedenis herschrijven en coins dubbel uitgeven. Ook identificeerde de exchange drie accounts van de aanvaller (s).

“Het gebeurde op 7 januari tussen 0:40 en 04.20 UTC gedurende ongeveer 4 uur,” onthulde Gate in een blogpost. “Alle transacties werden normaal bevestigd op de ETC-blockchain en werden ongeldig na het terugdraaien van de blockchain.”

Op het moment van de attack schommelde de ETC/USD-koers tussen $ 4,90 en $ 5,25, volgens de koersen die beschikbaar zijn op CoinMarketCap.com.
“De censor van Gate blokkeerde in eerste instantie met succes de transacties van de aanvallers na controle”, legde Gate uit. “Helaas zagen alle transacties er tijdens de 51% aanval toch geldig uit en werden ze alsnog als ‘goed’ bevestigd op de blockchain. De controle heeft dus de transacties goedgekeurd. Het veroorzaakte ongeveer 40.000 ETC verlies als gevolg van deze aanval. Gate neemt al het verlies op zich voor de gebruikers. “

Diefstal gemeld van in totaal $ 1 miljoen

Coinbase, de Amerikaanse crypto-exchange die de 51% -aanval voor de pers bracht, onthulde vandaag echter ook nog dat de aanvallers nog steeds het Ethereum Classic netwerk exploiteerden. In totaal hebben ze 219.500 ETC-munten met een waarde van meer dan één miljoen dollar afgetapt. Blockscout, een Ethereum Classic blockchain explorer, bevestigde ook aanvallen tussen bloknummers 7261495 en 7261496. Volgens hun gegevens werd een transactie met 26.000 ETC voor het eerst uitgegeven tijdens het delven van bloknummer 7261492; dezelfde transactie werd opnieuw genoteerd op bloknummer 7261497.
Vrijwel alle beurzen hebben hun ETC stortingen en opnames stopgezet, maar geen van hen – behalve Gate – heeft verliezen gemeld. De situatie leidt tot een scenario waarbij aanvallers alle gestolen ETC houden zonder opties om ze voor fiat om te zetten. In de meest ideale situatie, zou dit moeten leiden tot een actie met een stabiele prijs, voordat het team van Ethereum Classic een oplossing bedenkt om de aanval volledig in te trekken.

Ethereum Classic reageert

Ethereum Classic-ontwikkelaar Donald McIntyre gaf toe te kijken naar een handboek met betrekking tot ‘51% attack en dubbele bestedingsaanvallen’ – een mening die werd weerlegd door Cody Burns, een andere mede-ETC-ontwikkelaar, die geloofde dat er meer ruimte was voor onderzoek.
“Voor de duidelijkheid, we doen geen poging de recente gebeurtenissen te verbergen of te bagatelliseren,” verklaarde de groep in een officieel antwoord. “Feiten zijn feiten en naarmate de situatie zich ontwikkelt, zullen we snel een volledig beeld krijgen van wat er feitelijk heeft plaatsgevonden. Linzhi test ASICS. Coinbase meldde dubbele uitgaven; beide kunnen waar zijn. “

Het blijft een issue deze 51% attacks. Kort geleden was er een schrijven dat deze 51% attacks wel eens heel 2019 kunnen gaan beheersen. Alle netwerken kunnen de borst dus natmaken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *