Cryptobeginner.nl

Hoe je gratis Callisto tokens claimen tijdens Ethereum Classic airdrop?

Hoe je gratis Callisto tokens claimen tijdens Ethereum Classic airdrop?

Sinds de aankondiging van de aankomende airdrop op Ethereum Classic waarbij houders van ETC tokens gratis Callisto tokens zullen ontvangen is de koers aanzienlijk gestegen. Op moment van schrijven noteert de koers van Ethereum Classic dan ook hoger dan 28 euro. Dat is een aanzienlijk verschil in vergelijking met de koers tijdens de crash op 6 februari. Toen was het mogelijk om één ETC token te kopen voor net wat meer dan 12 euro. Zij die op dit moment hebben ingekocht hebben inmiddels dan ook een mooi rendement weten te realiseren. Bovendien kan de aankomende Callisto airdrop daar nog een mooi extraatje aan toevoegen. Veel mensen stellen zich echter de vraag hoe ze nu precies hun CLO tokens kunnen claimen. Wij zochten dit voor je uit en hebben enkele belangrijke aandachtspunten in dit artikel op een rijtje gezet.

Alles over de Callisto airdrop lees je op cryptobeginner.nl

Wanneer vindt de Callisto airdrop plaats?

De screenshot van je Ethereum Classic saldo zal worden genomen op blok 5500000. Op het ogenblik dat je dan houder bent van één of meerdere ETC tokens zal je voor elke token ook één CLO exemplaar ontvangen. Dit betekent dat er voor deze airdrop een 1:1 ratio van toepassing is. Het is mogelijk om hetzelfde adres te gebruiken voor zowel je Ethereum Classic als je Callisto. Zij die de whitepaper van Callisto willen raadplegen kunnen dat doen door het bezoeken van deze link.

Welke wallet gebruiken voor het claimen van je CLO tokens?

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is het zo dat hetzelfde adres van je Ethereum Classic zal moeten worden gebruikt op het CLO netwerk. Dit betekent dat je door het eenvoudig unlocken van je wallet ook meteen je balans in CLO tokens zal zien staan. Wat dit betreft dient er wel rekening mee te worden gehouden dat het soort wallet waar je, je ETC in hebt staan van belang is. Wat dit betreft werd er officieel gesteld dat de volgende wallets zeker zullen werken voor het claimen van je CLO tokens:

Eventueel zou ook MyEtherWallet de Callisto airdrop kunnen ondersteunen, maar daar bestaat op moment van schrijven nog enige onduidelijkheid rond. Dit is uiteraard afhankelijk van de keuze van de ontwikkelaars. Indien zij er uiteindelijk niet voor kiezen om Callisto te ondersteunen is het nog steeds mogelijk om met je account van op MyEtherWallet in te loggen op ClassicEtherWallet. Beiden zijn immers compatibel met elkaar.

Wat wanneer je, je Ethereum Classic bij een exchange hebt staan?

Veel mensen kiezen er nog steeds voor om hun ETC tokens gewoon bij de exchange te laten staan waarbij ze, ze hebben aangekocht. Dat is niet alleen zeer onveilig, daarnaast is het ook nog eens zo dat de kans erg groot is dat je hierdoor je CLO tokens zal mislopen. Het spreekt voor zich dat elke exchange haar ETC tokens ook dient in een bepaalde wallet te plaatsen, maar dat betekent niet automatisch dat ze ook de CLO tokens toekennen aan hun gebruikers of klanten. In principe moet je dit dan ook altijd controleren in het nieuws- of blogoverzicht van de exchange in kwestie. Ga er standaard toch maar gewoon vanuit dat je, je CLO tokens op deze manier niet kan claimen en sla ze bij voorkeur op in ClassicEtherWallet. Dit is sowieso een flink stuk veiliger, niet in het minst omdat je voor het (un)locken van deze wallet gebruik kan maken van een hardware wallet zoals Trezor of de Ledger Nano S.

Ethereum Classic weet verwachtingen in aanloop naar Callisto airdrop niet in te lossen

Ethereum Classic weet verwachtingen in aanloop naar Callisto airdrop niet in te lossen

Ethereum Classic (ETC) koers op cryptobeginner.nlMet de snapshot voor de Callisto airdrop om de hoek kan er alleen maar worden gesteld dat de koers van ETC (Ethereum Classic) de vooropgestelde verwachtingen niet heeft weten in te lossen. Met amper 600 blokken te gaan noteert de koers op moment van schrijven aan een waarde van 29,37 Amerikaanse dollar. Haar absolute hoogtepunt kende de Ethereum Classic koers op datum van 14 januari van dit jaar. Toen tekende de koers een waarde aan van 45,51 Amerikaanse dollar.

Diverse factoren drukken ETC prijs

Dat de huidige koers (ver) onder de vooropgestelde verwachtingen is blijven hangen is te wijten aan verschillende factoren. In eerste instantie was er de drop die Bitcoin recent heeft meegemaakt, maar daarnaast was er ook een last-minute statement van Bittrex die stelde de airdro niet te zullen ondersteunen. Met andere woorden, investeerders die hun ETC-tokens bij Bittrex hebben staan kunnen geen aanspraak maken op de gratis Callisto (CLO) tokens.

Geen ondersteuning voor airdrop door Bittrex

Het nieuws dat Bittrex de Callisto airdrop niet gaat ondersteunen kwam vrij onverwacht. In een verklaring liet Bittrex optekenen dat de fout hiervoor niet bij hen moet worden gezocht, maar wel bij het ontwikkelingsteam. Zij zouden de exchange pas op het laatste nippertje hebben gecontacteerd waardoor ze niet voldoende tijd meer hadden om de token in detail te evalueren. Zonder het doorlopen van dit evaluatieproces is het voor Bittrex niet mogelijk om een bepaalde token te ondersteunen.

Hoe alsnog je CLO tokens claimen?

Heb je, je ETC-tokens bij Bittrex of bij een andere exchange staan die de airdrop niet ondersteunt? In dat geval is het belangrijk om deze voor de snapshot die wordt gemaakt op blok 5500000 te verhuizen naar een andere wallet. Om je CLO tokens te kunnen claimen dien je over een wallet te beschikken waarbij de private keys voor handen zijn. Wallets die met zekerheid ondersteuning bieden voor de Callisto airdrop zijn:

Ethereum Classic hacker in totaal 54,200 ETC gestolen

Dmv 51% attack, 54,200 ETC gestolen op exchange

Cryptocurrency exchange ‘Gate’ bevestigde dat het ongeveer $ 220.000 aan Ethereum Classic-coins (ongeveer 40.000 ETC) heeft verloren tijdens de voortdurende manipulatie van het blockchain, door middel van een zogenaamde 51% attack.
De exchange bevestigde dinsdag dat de Ethereum Classic blockchain was aangevallen – waarbij één entiteit meer dan de helft van de computerkracht van het netwerk overneemt. Hiermee kan het de transactiegeschiedenis herschrijven en coins dubbel uitgeven. Ook identificeerde de exchange drie accounts van de aanvaller (s).

“Het gebeurde op 7 januari tussen 0:40 en 04.20 UTC gedurende ongeveer 4 uur,” onthulde Gate in een blogpost. “Alle transacties werden normaal bevestigd op de ETC-blockchain en werden ongeldig na het terugdraaien van de blockchain.”

Op het moment van de attack schommelde de ETC/USD-koers tussen $ 4,90 en $ 5,25, volgens de koersen die beschikbaar zijn op CoinMarketCap.com.
“De censor van Gate blokkeerde in eerste instantie met succes de transacties van de aanvallers na controle”, legde Gate uit. “Helaas zagen alle transacties er tijdens de 51% aanval toch geldig uit en werden ze alsnog als ‘goed’ bevestigd op de blockchain. De controle heeft dus de transacties goedgekeurd. Het veroorzaakte ongeveer 40.000 ETC verlies als gevolg van deze aanval. Gate neemt al het verlies op zich voor de gebruikers. “

Diefstal gemeld van in totaal $ 1 miljoen

Coinbase, de Amerikaanse crypto-exchange die de 51% -aanval voor de pers bracht, onthulde vandaag echter ook nog dat de aanvallers nog steeds het Ethereum Classic netwerk exploiteerden. In totaal hebben ze 219.500 ETC-munten met een waarde van meer dan één miljoen dollar afgetapt. Blockscout, een Ethereum Classic blockchain explorer, bevestigde ook aanvallen tussen bloknummers 7261495 en 7261496. Volgens hun gegevens werd een transactie met 26.000 ETC voor het eerst uitgegeven tijdens het delven van bloknummer 7261492; dezelfde transactie werd opnieuw genoteerd op bloknummer 7261497.
Vrijwel alle beurzen hebben hun ETC stortingen en opnames stopgezet, maar geen van hen – behalve Gate – heeft verliezen gemeld. De situatie leidt tot een scenario waarbij aanvallers alle gestolen ETC houden zonder opties om ze voor fiat om te zetten. In de meest ideale situatie, zou dit moeten leiden tot een actie met een stabiele prijs, voordat het team van Ethereum Classic een oplossing bedenkt om de aanval volledig in te trekken.

Ethereum Classic reageert

Ethereum Classic-ontwikkelaar Donald McIntyre gaf toe te kijken naar een handboek met betrekking tot ‘51% attack en dubbele bestedingsaanvallen’ – een mening die werd weerlegd door Cody Burns, een andere mede-ETC-ontwikkelaar, die geloofde dat er meer ruimte was voor onderzoek.
“Voor de duidelijkheid, we doen geen poging de recente gebeurtenissen te verbergen of te bagatelliseren,” verklaarde de groep in een officieel antwoord. “Feiten zijn feiten en naarmate de situatie zich ontwikkelt, zullen we snel een volledig beeld krijgen van wat er feitelijk heeft plaatsgevonden. Linzhi test ASICS. Coinbase meldde dubbele uitgaven; beide kunnen waar zijn. “

Het blijft een issue deze 51% attacks. Kort geleden was er een schrijven dat deze 51% attacks wel eens heel 2019 kunnen gaan beheersen. Alle netwerken kunnen de borst dus natmaken…

Ethereum Classic ondergaat een 51% attack!

Ethereum Classic ondergaat een 51% attack

Het gaat duidelijk niet zo goed met Ethereum Classic. Voorbije december raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het development team van de cryptovaluta het voor bekeken houdt. Dit hebben ze zelf aangekondigd via Twitter. Het team had aangegeven dat het graag verder wou gaan met het project, maar het kampt met geldproblemen. Omwille van deze reden zag ze zich genoodzaakt om de verdere ontwikkeling en ondersteuning van de bekende cryptovaluta te stoppen. Alsof dit nog niet voldoende was is Ethereum Classic nu ook nog eens getroffen door een 51% attack. Onder meer Coinbase kondigde vrij snel aan de handel in ETC-tokens voor een bepaalde tijd op te schorten.

100 blokken werden ‘gereorganiseerd’

Op z’n minst twee block explorers, namelijk Bitfly en Blockscout brachten aan het licht dat meer dan 100 blokken in het Ethereum Classic netwerk waren gereorganiseerd. In totaal zou er voor meer dan 88.500 ETC dubbel gespendeerd zijn. Aan deze hoeveelheid aan tokens hing op dat ogenblik een prijskaartje van zo’n 460.000 dollar. Onder meer Coinness stuurde op maandag het bericht de wereld in dat het een abnormale hashrate vaststelde welke te herleiden was naar één en dezelfde mining pool. Ook SlowMist, een in China gevestigd beveiligingsbedrijf had gebruikers al snel gewaarschuwd voor de ongewone activiteit op het netwerk van Ethereum Classic. Het bedrijf gaf aan dat haar team de oorzaak van het probleem probeerde te achterhalen. Bij investeerders in Ethereum Classic zat de schrik er alvast goed in.

Crypto miner fabrikant oorzaak van een 51% attack?

Opvallend is dat er op het Twitter account van Ethereum Classic te lezen staat dat men het vermoeden heeft dat de problemen zijn veroorzaakt door een test van crypto miner fabrikant ‘Linzhi’. Deze laatste had eerder namelijk bevestigd dat het bezig zou zijn met het testen van nieuwe machines die beschikken over een 1.400Mh/s hashrate. Echter melden verschillende bronnen inmiddels dat hier helemaal niets van waar zou zijn. Sterker nog, in een e-mail die werd verstuurd naar Coindesk weerlegde de director of operations Wolfgang Spraul elke beschuldiging die het team van Ethereum Classic aan het adres van het bedrijf had geuit. Hij stelde dan ook het volgende: “We kunnen dergelijke beschuldigingen alleen maar met de grootst mogelijke klem ontkennen. Ze zijn dan ook volledig ongegrond”.

Koers van ETC-token daalt met 7 procent

Het nieuwe slechte nieuws waar Ethereum Classic mee krijgt af te rekenen heeft ook de koers van de ooit zo populaire ETC-token wederom geen goed gedaan. De koers daalde dan ook met 7 procent naar een waarde van zo’n 4,94 dollar. Bovendien lijkt het er naar uit te zien dat het nieuws de volledige markt enigszins aan het beïnvloeden is. Slechts enkele cryptocurrencies weten hun koers vooralsnog in het groen te houden. Het gaat hierbij onder meer om Stellar, TRON, Zilliqa en DigiByte. Ook de koersstijging die zij laten optekenen blijft echter zeer beperkt. De koers van Ethereum, de grote broer van Ethereum Classic ging ook sterk achteruit. Haar koers daalde immers ook met zo’n 4,45 procent. Dit brengt de actuele waarde van één ETH-token op moment van schrijven op 149,42 dollar.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!