De Nationale Bank van Koeweit heeft bekend gemaakt dat ze een nieuwe dienst heeft gelanceerd. Het zou hierbij gaan om de ‘NBK Direct Remit’ dienst welke in het leven is geroepen voor het verwerken van internationale betalingen. Het systeem maakt gebruik van de enterprise blockchain technologie van Ripple. Voor alle duidelijkheid, dit betekent niet dat er gebruik wordt gemaakt van de XRP-token van het bedrijf. De kosten die moeten worden betaald voor het afhandelen van de internationale transacties dienen te worden betaald in fiat.

Snelle uitbreiding in de toekomst

In eerste instantie lanceert de Nationale Bank van Koeweit de dienst enkel en alleen met Jordanië. Er wordt echter verwacht dat de dienst zich in de nabije toekomst verder zal uitbreiden. NBK is vertegenwoordigd in niet alleen China en het Zwitserse Genève, maar ook in de hoofdsteden Londen en Parijs. Verder is ze gevestigd in New York en Singapore en beschikt ze nog over heel wat regionale vestigingen. Deze laatste zijn onder meer terug te vinden in Jordanië en Egypte, maar ook in Saudi-Arabië, Irak, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Hoe snel de uitbreidingen precies zullen worden doorgevoerd is nog af te wachten.

Kosten van NBK Direct Remit

NBK heeft bekend gemaakt dat ze een kostprijs per transactie in rekening zal brengen van 1 dinar (omgerekend zo’n 3,29 Amerikaanse dollar) voor transfers die naar Jordanië gemaakt zullen worden. Op het ogenblik dat consumenten gebruik zullen maken van een andere bank zal er een hogere kostprijs in rekening worden gebracht. In dit geval komt de prijs voor het uitvoeren van een transactie uit op een waarde van 5 dinars (omgerekend zo’n 16,47 Amerikaanse dollar). De standaard limiet voor transacties is gezet op 2.000 KWD. Dit komt overeen met een waarde van 6.586 Amerikaanse dollar. Dit valt af te leiden uit de website van de Nationale Bank van Koeweit.

“Belangrijke partner in de regio”

In een reactie op de nieuwe overeenkomst heeft Marcus Treacher, de Senior Vice President of Customer Success van Ripple het volgende laten optekenen; “De Nationale Bank van Koeweit is een belangrijke partner in de regio. We zijn dan ook zeer enthousiast dat ze er voor heeft gekozen om voor het uitvoeren van haar internationale transacties gebruik te maken van ons blockchain netwerk. We zullen blijven verder werken met NBK om ze op die manier te verbinden met meer RippleNet partners. Op deze manier kunnen hun gebruikers overal ter wereld sneller en goedkoper internationale betalingen uitvoeren”.

Meer dan 86,3 miljard aan totale activa

NBK werd opgericht in het jaar 1952 en is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste financiële instellingen op vlak van totale activa in Koeweit. Volgens het jaarlijkse rapport dat de instelling publiceerde over het jaar 2017 was er sprake van een totale hoeveelheid aan activa van zomaar even 86,3 miljard Amerikaanse dollar. Niet alleen NBK timmert hard aan de weg, ook Ripple tracht stelselmatig haar invloed binnen de financiële sector verder uit te breiden. In november van dit jaar ging ze bijvoorbeeld nog een samenwerking aan met de CIMB Group Holdings Bhd in Maleisië. Zij heeft inmiddels laten optekenen dat ze Ripple’s XCurrent product gaat gebruiken. Helaas hebben al deze (mooie) verschillende samenwerkingen geen directe invloed op het gebruik van de XRP-token. Dit blijft voor investeerders in Ripple toch een niet onbelangrijke issue om rekening mee te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *