De Nasdaq Stock Exchange start met het aanbieden van real-time informatie van twee nieuwe koersen die gekoppeld zijn aan de markt voor cryptocurrency – Bitcoin (Core) en Ether. Beide koersen zullen vanaf 25 februari worden opgenomen op het bestaande platform van indexen van de beurs.

BLX- en ELX-indexen slaan gegevens op van meerdere exchanges

De ‘Bitcoin Liquid Index’ (BLX) en de ‘Ethereum Liquid Index’ (ELX) zullen “een real-time spot of referentiekoers leveren voor de prijs van respectievelijk 1 BTC (Bitcoin) en 1 ETH (Ethereum), uitgedrukt in USD, en op basis van de meest liquide aanleveringen van hun markten” , gaf de Nasdaq in een online verklaring die op 11 februari werd gepubliceerd.

Volgens de verklaring werken beide “BLX en ELX door gegevens van meerdere exchanges te verzamelen, om één prijsgemiddelde voor BTC en ETH te bieden, wat handelaren helpt om in een bepaalde positie ‘in en uit’ te gaan.” Nasdaq beweert dat deze methode is geverifieerd bij onafhankelijke specialisten.

“De BLX is één van de meest gerefereerde BTC-indices van crypto-traders en is al historisch opgebouwd tot 2010. Eveneens is de ELX opgebouwd tot 2014,” zei de exchange.

Aansturen op massa adoptie van Crypto

De twee indexen zijn gemaakt door Brave New Coin. Nasdaqs nieuwste zet wordt gezien als de sleutel tot het introduceren van cryptocurrency voor traditionele aandelenmarkt investeerders op Wall Street en elders. Waardoor er dus ook op reguliere acceptatie wordt aangestuurd.

De effectenbeurs is op dit punt volledig tegen de stroom ingezwommen met betrekking tot crypto-activa.
Ze zijn begonnen met het publiceren van analytische rapporten over Bitcoin en samen te werken met Vaneck om een BTC-futures-handel te lanceren in een dalende markt vorig jaar.

De twee nieuwe indexen sluiten aan op enkele tientallen Nasdaq-indexen, waaronder de ‘Nasdaq Composite’, de hoofdindex en de Nasdaq 100, via de Global Index Data Service. De gegevensservice is een real-time feed die alle Nasdaq-indexen en ETF-koersdata, inclusief externe partnergegevens, consolideert.
Nasdaq is werelds tweede grootste aandelenbeurs in kapitalisatie, achter de New York Stock Exchange. Meer dan 3.400 bedrijven zijn genoteerd op de beurs, met een totale marktwaarde van $ 10 biljoen.

Cryptocurrency zal naar verwachting profiteren van de expansie van de exchanges, maar deze zet van Nasdaq zal crypto toch ook weer een extra zetje in de rug geven. Aanvaarding door institutionele beleggers die de handel op Nasdaq domineren, wordt door sommigen beschouwd als een belangrijke stap in de richting van massa adoptie van virtuele valuta’s en van toenemende acceptatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *