Slecht nieuws voor mensen die zitten te wachten op de nieuwe Ledger Nano X. In principe zou de eerste batch van de nieuwe hardware wallet van Ledger deze week verzonden worden. Daar lijkt nu echter een probleem mee te zijn. In een officieel blogartikel heeft Ledger laten optekenen dat de leveringen met zeker een maand, maar mogelijks nog meer zijn uitgesteld. Ondanks het feit dat er dus duidelijk problemen zijn met het toestelletje zijn er op Youtube wel reeds verschillende reviews terug te vinden van de Ledger Nano X.

Ledger plaatste een blogartikel op haar website waarin het niet alleen verduidelijkte wat het probleem met de Ledger Nano X precies is, maar ook hoelang het uitstel precies zal duren. In het blogartikel staat het volgende te lezen:

“Als gevolg van onverwachte productieproblemen welke we op het laatste moment hebben ondervonden spijt het ons aan te moeten geven dat de Ledger Nano X units niet zoals gepland deze week verzonden zullen kunnen worden. We stellen alles in het werk om er voor te zorgen dat de Ledger Nano X toestellen zo snel mogelijk verzonden kunnen worden. Op vandaag dient er echter rekening te worden gehouden met een uitstel van ten minste één maand. Mogelijks wordt dit echter nog langer. We houden jullie op de hoogte van zodra we meer weten.”

Probleem met kwaliteit van materialen

Aan de oorzaak van de problemen en dus ook de vertraging ligt een probleem met de kwaliteit van de materialen, aldus Ledger. Deze week ontving het alle vereiste materialen voor het assembleren van de hardware wallets, maar de kwaliteit kon naar eigen zeggen niet aan de vooropgestelde verwachtingen voldoen. Het resultaat was dat Ledger zich genoodzaakt zag om de materialen terug te sturen. Op zich geen probleem, ware het niet dat de beperkte kwaliteit dus werd vastgesteld in de week waarin de toestellen reeds zouden verstuurd worden. Het gevolg hiervan is dan ook dat mensen die de Ledger Nano X in pre-order hadden staan van een koude kermis thuiskomen. Zij moeten nu nog minstens één maand langer wachten op het ontvangen van hun hardware wallet. Het spreekt voor zich dat ook alle nieuwe orders die nu geplaatst worden een aanzienlijke vertraging in levering zullen ondervinden.

Uitstel van levering voor ten minste één maand

Het blogartikel maakt verder duidelijk dat er rekening dient te worden gehouden met een uitstel voor wat de levering van de Ledger Nano X betreft van ten minste één maand. Ledger heeft echter meteen aangegeven dat de vertraging in de praktijk wellicht nog langer zal oplopen. Bovendien is het nog maar zeer de vraag of klanten meteen alle bestelde toestellen zullen ontvangen of er mogelijks sprake zal zijn van deelleveringen.

Getroffen klanten krijgen gratis Ledger Nano S

Toch is er ook goed nieuws voor iedereen die er voor heeft gekozen om de Ledger Nano X te pre-orderen. Het is namelijk zo dat iedereen die een pre-order heeft geplaatst de Ledger Nano S helemaal gratis als extraatje zal ontvangen. Ledger benadrukt wel dat deze compensatie uitsluitend geldt voor klanten die de Ledger Nano X in pre-order hadden staan. Iedereen die het toestel met andere woorden nu nog koopt zal dit extraatje niet meegeleverd krijgen. Al bij al lijkt het er naar uit te zien dat Ledger de situatie zo goed mogelijk probeert op te lossen en ook de extra Ledger Nano S is natuurlijk een mooie compensatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.