Het lijkt er naar uit te zien dat steeds meer cryptocurrency exchanges knippen in hun aanbod. Nu heeft ook KuCoin Exchange namelijk bekend gemaakt dat het 10 tokens gaat delisten. De tokens weten volgens de exchange niet meer te voldoen aan de vooropgestelde eisen. Dit zorgt er voor dat ze onder de ‘Special Treatment Rule’ kunnen worden gedelist. De exchange heeft een officiële bekendmaking op haar website geplaatst welke stelt dat stortingen voor deze tokens zijn stopgezet om 20h00 (UTC+8) op 21 december 2018. De handelsparen werden in stand gehouden tot 24 december (18h00 UTC +8) vooraleer ze werden geschrapt. Heeft u nog één van de aangehaalde tokens staan bij KuCoin? Dan hoeft u niets te vrezen. U kunt ze immers nog steeds weg verhuizen tot 21 maart van volgend jaar!

KuCoin Special Treatment Rule

Volgens de bekendmaking welke door KuCoin de wereld in werd gestuurd weten de projecten die worden gedelist niet te voldoen aan de eisen uit de laatste fase van haar ‘Special Treatment Rule’. Dit kan echter behoorlijk wat zijn. In principe betekent dit echter dat het project één of meerdere minimale eisen op vlak van liquiditeit, navolging van de roadmap, veiligheid of solvabiliteit niet heeft weten te realiseren. Concreet gaat het in ieder geval om de volgende cryptocurrencies:

 

Delisting op eender welk gewenst moment

Volgens de verklaring die KuCoin heeft gelanceerd beschikt de exchange op elk gewenst ogenblik over de mogelijkheid om projecten te delisten. Dit in het bijzonder wanneer blijkt dat ze gedurende een bepaalde periode over een beperkte liquiditeit beschikken. Ook wanneer een project er voor kiest om diens diensten gedurende ten minste drie maand op te schorten beschikt KuCoin Exchange meteen over het recht om de cryptocurrency uit haar assortiment te schrappen. Ook wanneer een cryptocurrency er niet in slaagt om de samenwerking met KuCoin zoals afgesproken na te leven kan dat er voor zorgen dat ze per direct uit de listing bij de exchange wordt gehaald. Op deze manier tracht KuCoin ten allen tijde de kwaliteit van haar diensten te kunnen waarborgen. Dit moet uiteraard voor gebruikers van de exchange ook een bepaalde extra vorm van zekerheid met zich meebrengen.

KuCoin timmert behoorlijk aan de weg

In een tijd waarin er bijzonder veel aandacht weg wordt gekaapt door de cryptocurrency exchange Binance moet het gezegd dat KuCoin Exchange als kleinere speler toch aardig aan de weg aan het timmeren is. Zo wist ze recent nog met succes een Series A funding round te realiseren welke werd geleid door IDG Capital, Matrix Partners evenals Neo Global Capital. Met de funding was een niet onaanzienlijk bedrag gemoeid van zomaar even 20 miljoen Amerikaanse dollar. In het bijzonder is de funding er gekomen naar aanleiding van het feit dat KuCoin haar marktaandeel in de Aziatisch-Pacifische regio wil versterken. Mocht ze daar uiteindelijk in slagen betekent dat uiteraard een zeer aantrekkelijke meerwaarde voor de exchange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *