Toch enigszins opvallend nieuws vandaag. Er circuleert namelijk een e-mail van de Kraken exchange die particuliere beleggers vraagt om in haar bedrijf te investeren. Participeren in het bedrijf achter de Kraken exchange zou reeds mogelijk zijn voor een bedrag van slechts 1.000 Amerikaanse dollar. De nieuwe investeringsronde zou de totale waardering van het bedrijf uit doen komen op een marktwaarde van 4 miljard Amerikaanse dollar. In eerste instantie werd er gevreesd voor een scam, maar inmiddels heeft Kraken de nieuwe investeringsronde officieel bevestigd op haar Twitter account. Daar stond het volgende op te lezen: 

“Hallo, we kunnen bevestigen dat de e-mail die jullie vandaag hebben ontvangen legitiem is. We bieden dan ook nieuwe investeringen aan in de Kraken exchange. Je kan alle eventuele vragen richten aan [email protected].” 

Inmiddels is duidelijk geworden dat de verkoop van de aandelen gisteren (20 mei 2019) is gestart. De nieuwe investeerders ronde zou bovendien lopen tot 20 juni van dit jaar. Ondanks het feit dat de nieuwe investeringen dus duidelijk worden gezocht bij particuliere beleggers kan niet iedereen zomaar intekenen. Het aankopen van de aandelen is dan ook uitsluitend mogelijk voor geaccrediteerde beleggers. 

In de e-mail wordt mensen dan ook verzocht om de website van de “the bank of the future” te bezoeken en zich daar op te registreren. Volgens de website werd er tot dusver 689 miljoen dollar aan investeringen opgehaald bij een gedecentraliseerde groep van investeerders. De registratie maakt het mogelijk voor drie verschillende partijen om zich aan te melden. Het gaat hierbij om: 

Komt nieuwe investeringsronde op een slecht moment?

Ondanks het feit dat de Kraken exchange over een degelijke reputatie beschikt is het nog maar zeer de vraag of het moment voor deze nieuwe investeringsronde wel goed is uitgekozen. Ze komt namelijk op een moment waarop heel wat mensen uit de cryptowereld nog steeds met het nodige scepticisme kijken in de richting van exchanges. Dit niet in het minst naar aanleiding van de (juridische) problemen waar de exchange Bitfinex in betrokken is geraakt. Desalniettemin is de partij er toch in geslaagd om in slechts enkele dagen tijd een duizelingwekkend bedrag van zomaar even 1 miljard dollar op te halen voor haar LEO-token. 

Volledig gelegaliseerde cryptocurrency exchange 

Kraken mag zich met gepaste trots één van de weinige, volledig gelegaliseerde cryptocurrency exchanges op de markt noemen. Niet alleen de exchange fiat off-ramp aan, daarnaast fungeert ze ook als een direct verkoopskanaal voor Tether’s USDT-token. De exchange wordt daardoor wereldwijd aanzien als zeer aantrekkelijk. Anderzijds kwam de exhange ook reeds verschillende keren minder positief in het nieuws. Zo werd ze er op een zeker ogenblik van verdacht om een deel van de financiële middelen van de Canadese cryptocurrency exchange ‘QuadrigaCX’ te hebben geliquideerd. 

Interessante opportuniteit voor institutionele investeerders? 

Tot dusver heeft Kraken er nog niet voor gekozen om een bepaalde IEO te lanceren. Dit zowel niet voor zichzelf als voor derde partijen. Het direct verkopen van aandelen aan (onder meer) particuliere beleggers biedt uiteraard een interessant potentieel. Zo wordt het voor traditionele beleggers mogelijk om op een vertrouwde manier te investeren terwijl men toch aanspraak kan maken op de potentiële winsten die door een cryptocurrencybedrijf worden gerealiseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *