Bitcoin heeft het grootste deel van zijn recente winst weten vast te houden en heeft zijn positie boven de belangrijke $ 5000 grens veilig gesteld. Daar op volgend lijkt de $ 5.200 de volgende weerstand te worden van Bitcoin, en het is onduidelijk of de crypto in de komende week wel of niet genoeg koopdruk zal genereren om boven dit niveau uit te gaan stijgen. Hoewel het nog steeds onduidelijk is wat de oorzaak is geweest van de recente koersstijging van Bitcoin, is er een mogelijkheid dat de groeiende hype rond de komende ‘halving’ van Bitcoin de recente winst heeft weten te vergroten.

Bitcoin (BTC) stabiel boven $ 5.100, maar de weerstand groeit

Op het moment van schrijven verhandelt Bitcoin 1% hoger op $ 5.140. Een stijging ten opzichte van het 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 5.000 die gisteravond laat werden neergezet. Bitcoin handelt momenteel een fractie onder het dagelijkse hoogtepunt van $ 5.200. Dit is uiteindelijk een moeilijk niveau gebleken voor de cryptocurrency om doorheen te breken. Het is belangrijk op te merken, dat Bitcoin snel zijn recente hoogtepunt nadert die eerder deze maand werd neergezet toen deze naar $ 5.300 steeg. Het is op dit moment ook onduidelijk of dit prijsniveau een punt van serieuze weerstand zal blijken te zijn.

Crypto Thies, een populaire cryptocurrency-analist op Twitter, deelde onlangs zijn visie over de huidige koersen van BTC, waarbij hij uitlegde dat hij $ 5.500 ziet als het volgende niveau van aanzienlijke weerstand waarmee Bitcoin in de nabije toekomst te maken zal krijgen.

Crypto Thies analyse 'halving' op cryptobeginner.nl

Bitcoin ‘halving’ hype kan huidige rally ondersteunen

De komende Bitcoin ‘block reward halving’ – die naar verwachting ergens rond mei 2020 zal plaatsvinden – is van oudsher een factor geweest die verband houdt met het begin van grote prijsstijgingen. Dit omdat het de beloningen met betrekking tot het minen van Bitcoin vermindert, en resulteert in een beperkter circulerend aanbod.

Veel analisten beweren dat alleen al de gedachte aan deze gebeurtenis genoeg is om een rally te veroorzaken.

Crypto Titan, een cryptocurrency-analist op Twitter, heeft dit gevoel in een recente tweet tot uitdrukking gebracht en verklaard dat Bitcoin’s prijs zich altijd herstelt van de verliezen van de berenmarkt in het jaar voorafgaand aan het moment van halving, en dan na het moment van halving omhoogschiet voorbij zijn hoogste punt.

“Voordat elke $ BTC Halving is begonnen, zijn er over-verkochte indicatoren te zien. Elk jaar voor de Bitcoin halving, is de prijs hersteld, en ergens na de halving schiet de prijs voorbij de vorige ATH. Dit is geen toeval. Het is een algoritme dat werkt, “ legt hij uit.

Hoewel alleen de tijd zal uitwijzen of de halving hype een rol speelt in de koersprijs van BTC of niet, zal Bitcoin ondertussen nog steeds vele niveaus van sterke weerstand hebben die ervoor zorgen dat de prijs niet door zal schieten. Wij van cryptobeginner.nl zullen u in ieder geval op de hoogte houden van alle recente ontwikkelingen met betrekking tot Bitcoin en alle andere cryptocurrencies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *