Het ziet er naar uit dat Disney binnenkort een meerderheidsbelang zal hebben in het grootste gaming bedrijf van Korea, namelijk Nexon. Dit stond te lezen in de ‘Korea Herald’. Dit betekent dat het bedrijf via, via meteen ook een belang zal hebben in niet één, maar wel twee verschillende cryptocurrency exchanges. Het gaat hierbij niet alleen om Korbit, maar ook om Bitstamp.

Disney plant investering van 13,2 miljard dollar in Nexon

Nexon verkoopt een meerderheidsbelang voor een bedrag van 13,2 miljard dollar in haar bedrijf. Volgens de laatste bekendmakingen is het verrassend genoeg Disney die aan kop ligt om het belang over te nemen. Inmiddels zou de CEO van NXC Corporation Kim Jung-Ju contact hebben gezocht met hooggeplaatste medewerkers van Disney om de potentiële deal verder te bespreken. Indien Disney akkoord gaat met het betalen van de vraagprijs betekent dit dat ze 98,6 procent van de aandelen van Nexon in handen krijgt.

Indirecte investering in cryptocurrency exchanges

Wat heeft bovenstaande informatie nu precies met cryptocurrencies te maken? Op zich niet zoveel. Het is echter zo dat Nexon in het verleden heeft geïnvesteerd in Korbit, één van de oudste cryptocurrency exchanges van Zuid-Korea. Daarnaast beschikt ze ook over een belang in Bitstamp. In het bijzonder deze laatste partij kan voor Disney interessant zijn. Bitstamp verscheen namelijk nog niet zo lang geleden in het nieuws omdat ze de BitLicense had ontvangen. Deze licentie geeft Bitstamp de mogelijkheid om haar diensten aan te bieden in de Amerikaanse staat New York. Er zijn slechts een handvol partijen die houder zijn van een dergelijke licentie.

Ook concurrentie loert om de hoek

Ondanks het feit dat Disney duidelijk aan kop ligt voor het meerderheidsbelang in Nexon zijn er ook nog andere geïnteresseerden. Het zou hierbij gaan om de Koreaanse Kakao Corp, maar ook het Chinese ‘Tencent’ heeft aangegeven de investering in het bedrijf wel te zien zitten. Wie uiteindelijk aan het langste eind zal trekken zal de (nabije) toekomst uiteraard duidelijk moeten gaan maken. Eén ding staat in ieder geval vast, Disney zal zich niet zomaar gewonnen geven in de strijd om Nexon en daarmee ook Korbit en Bitstamp.

Dragonchain

Het is niet voor het eerst dat Disney interesse toont in crypto en dan meer bepaald in de blockchain. In het jaar 2016 werd bijvoorbeeld het Dragonchain project gelanceerd. Sinds dat moment heeft de entertainment gigant zich op de oppervlakte gehouden voor wat crypto betreft. Dit misschien tot nu.

Relatief kleine exchanges

Zelfs al zal Disney een belang krijgen in de exchanges Korbit en Bitstamp, beide partijen zijn vergeleken met de top exchanges op de markt vrij klein. Korbit realiseerde bijvoorbeeld over de voorbije 24 uur een totaal volume van 11 miljoen dollar. Dat volume lag bij Bitstamp op 75 miljoen dollar. Dit gezegd zijnde blijft Bitstamp een belangrijke speler op de markt, niet in het minst vanwege het feit dat ze over een BitLicense beschikt. Blijft natuurlijk de vraag waar het Disney nu vooral om te doen is en of ze er mogelijks na het meerderheidsbelang bemachtigd te hebben in Nexon niet voor zullen kiezen om het belang in de twee cryptocurrency exchanges af te stoten. Dat is iets wat de (nabije) toekomst zal moeten uitwijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *