Vertcoin mag zich één van de laatste door een community gedreven cryptocurrencies noemen welke eigenlijk volledig afhankelijk is van organische adoptie. Sinds haar all time high van 19 december vorig jaar kende de coin echter een sterke, neerwaartse spiraal. Daar waar ze op 19 december nog een waarde aantekende van ongeveer 8,34 euro is één VTC-token op vandaag amper 2,35 euro waard. Toch lijkt er licht te zijn aan het einde van de tunnel. In het bijzonder de Vertpig en Vertbase diensten moeten de coin nieuw leven in blazen.

Nieuw logo voor Vertcoin

In eerste instantie liet Vertcoin door middel van een tweet weten dat het een ‘brand update’ wil doorvoeren. Dit betekent voor de partij onder meer dat ze hun logo willen oppoetsen. Vertcoin liet ook nog optekenen dat het voor volgers de moeite waard is om hun social media kanalen in het oog te houden waardoor we wellicht nog wel wat meer kunnen en mogen verwachten. Wat de brand update dan precies allemaal zal omvatten is nog even afwachten, maar er wordt duidelijk aan de weg getimmerd.

Informatie over Vertcoin lees je op cryptobeginner.nl

Eén van de belangrijkste pluspunten van Vertcoin is terug te vinden in het feit dat ze er voor kiest om zogenaamde ‘atomic swaps’ te testen met compatibele blockchains. Daarnaast is het ook zo dat Vertcoin er voor heeft gekozen om haar coin enkel en alleen mine-able te maken met behulp van een zogenaamde GPU. Op het eerste zicht is dat een uitstekende keuze, niet in het minst voor wat de toegankelijkheid van het mining proces betreft, maar toch blijkt uit de praktijk dat steeds meer miners de coin links laten liggen. De zogenaamde hash rate van Vertcoin is ook sinds december geslonken van 3,6 TH/s tot 1,8 TH/s. Wellicht dat onder meer de halvering van de zogenaamde block reward een belangrijke oorzaak is van de afgenomen interesse bij miners.

Vertbase en Vertpig

De eerste maanden van 2018 lijken dus alles behalve positief uit te pakken voor Vertcoin, maar toch lijkt er licht aan het einde van de tunnel. In maart zien we namelijk de lancering van de diensten Vertbase en Vertpig. Dat kan een belangrijke stap zijn voor Vertcoin, want tot dusver zagen we voor wat de handel betreft vooral VTC verhandeld worden tegen Bitcoin (BTC). Met de lancering van onder meer Vertpig komt daar verandering in. Vanaf dat ogenblik is het namelijk mogelijk om Vertcoin te kopen met fiat geld. Zo wordt VTC/GBP handel mogelijk gemaakt.

Toen beide diensten bekend werden gemaakt in december van vorig jaar heeft dit ongetwijfeld bijgedragen aan de enorme prijsstijging die Vertcoin toen heeft meegemaakt. Verwacht wordt dat de mogelijkheid om in te stappen in Vertcoin met fiat geld terug een dergelijke boost met zich mee kan brengen (geen garanties). Toch moet er hier ook een kanttekening bij worden gemaakt. Het is namelijk wellicht een bewuste keuze van de community van Vertcoin om zich eerst (uitsluitend?) te richten op VTC/GBP handel. Het is namelijk nog maar de vraag of het systeem in haar huidige vorm door de Amerikaanse regelgeving komt.

Vertcoin kopen met euro’s via LiteBit

De mogelijkheid om in te stappen in VTC met fiat geld is overigens niet helemaal nieuw. De toegankelijke Nederlandse cryptocurrency partij LiteBit biedt haar klanten namelijk ook reeds de mogelijkheid aan om door het storten van euro’s (zeer eenvoudig via iDeal) in te stappen in deze coin. Heb je dus wel vertrouwen in het Vertcoin project en zie jij de koers deze maand ook stijgend door de lancering van Vertbase en Vertpig? In dat geval kan nu misschien wel een mooie moment zijn om in te stappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *