Gedurende toch wel enige tijd bleek er maar weinig meer in het vat te zitten voor de XRP-token van Ripple. Ondanks positieve berichtgeving met betrekking tot het achterliggende bedrijf had dat nauwelijks impact op de prijs van de token. Daar is ondertussen toch weer enigszins verandering in gekomen. Ten opzichte van 1 mei heeft de XRP-token immers een stijging laten optekenen van op moment van schrijven zo’n slordige 27 procent. Bovendien lijkt er nog meer in de pijplijn te zitten. Volgens de meest actuele charts zou er namelijk volgende week nog een extra positieve uitbraak plaats gaan vinden… Zoals steeds geen garanties! 

27 procent stijging in (bijna) één maand tijd 

Wanneer we de huidige waarde van de XRP-token (zijnde 0,413 dollar op Bitfinex) gaan vergelijken met de waarde op 1 mei zien we een niet onaanzienlijke stijging. De XRP-token steeg dan ook met een waarde van 27 procent. Op 1 mei beschikte de token dan ook over een waarde van 0,3249 dollar. Weet de token van Ripple haar huidige prijs vast te houden tot 31 mei? Dan zal er sprake zijn van de sterkste stijging van de XRP-token sinds september 2018. In die maand steeg de waarde van de XRP-token met zomaar even 73 procent, namelijk van 0,3350 naar 0,5820 Amerikaanse dollar. 

Kan het positieve sentiment zich doorzetten?

Uiteraard blijft het nog maar zeer de vraag hoelang het huidige, positieve sentiment kan blijven aanhouden. De cryptomarkt blijft immers een zeer gevoels gedreven markt. Dit betekent dat één slecht nieuwsfeit meteen een stevige impact kan hebben op de koers van de XRP-token. Een blik op de actuele verwachtingen leert ons echter het tegenovergestelde. Deze laten namelijk in de komende week een verdere stijging zien van de XRP-token. Ook de technische indicaties voor de lange(re) termijn geven een gelijkaardig beeld weer. Het zou dus zomaar kunnen dat we de XRP-token van Ripple in de komende tijd nog heel wat hoger zullen gaan zien. Dit zal bij de investeerders in de XRP-token uiteraard als muziek in de oren klinken. 

Nog steeds 87% lager dan all-time high

Ondanks het feit dat de XRP-token in de huidige maand dus een mooie meerwaarde heeft laten optekenen is ze nog steeds ver verwijderd van haar all-time high. Op moment van schrijven staat de XRP-token dan ook nog steeds zo’n 87% lager in vergelijking met haar all-time high. Deze all-time high wist ze te realiseren op 4 januari 2018. Toen bedroeg de waarde van de token zo’n slordige 3,30 Amerikaanse dollar. Meer dan een jaar zaten late investeerders in de XRP-token met de handen in het haar. Zij zagen hun investering immers structureel in waarde afnemen. Nu lijkt er gelukkig dus beterschap aan de horizon zichtbaar. In welke mate de token zich ook de komende periode nog verder zal weten door te zetten blijft uiteraard afwachten. 

Ook Stellar (XLM) laat een meerwaarde optekenen 

Als we kijken naar de XRP-token van Ripple moeten we ook even aandacht schenken aan de XLM-token van Stellar. Ook deze heeft een mooie groei laten optekenen deze maand, hetzij beperkter dan de token van Ripple. Op 1 mei van dit jaar noteerde de XLM-token nog net onder 10 dollarcent. Op moment van schrijven is de 14 dollarcent echter alweer in zicht. Wellicht is de financiële meerwaarde van de XLM-token enigszins getemperd door de downtime die ze heeft ervaren op 15 mei. Toen lag het Stellar netwerk zo’n twee uur plat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *