Het lijkt er naar uit te zien dat de Amerikaanse staat Arizona straks haar inwoners de mogelijkheid zal bieden om hun belastingen te betalen in Bitcoin. Een wetsvoorstel welke daartoe werd ingediend werd door de Arizona Senate inmiddels geaccepteerd. Het betalen van belasting in Bitcoin zou in eerste instantie dus alleen mogelijk zijn in deze cryptocurrency, maar ook andere cryptocurrencies zullen wellicht worden ondersteund. Aan welke er precies wordt gedacht is momenteel nog niet bekend.

Het wetsvoorstel werd vorige maand ingediend en heeft niet alleen betrekking tot het betalen van de belastingen zelf, maar ook eventuele intresten en boetes. Na ontvangst van de virtuele currencies zou het ‘Department of Revenue’ 24 uur de tijd hebben om bijvoorbeeld de BTC tokens om te ruilen voor Amerikaanse dollars. Openbare documenten hebben aangetoond dat het voorstel een succes was. In de State Senate werd ze namelijk goedgekeurd met een 16-13 marge. In principe was er slechts één tegenstem. Dit betekent nog niet dat het wetsvoorstel meteen is aangenomen. Inmiddels werd het dossier dan ook doorgestuurd naar de House of Representatives.

Het betalen van belasting in Bitcoin of wat voor andere cryptocurrency dan ook, zal een belangrijke stap zijn in de massa-adoptie van cryptocurrencies. Kun je ‘Jan Modaal’ in crypto zijn belasting laten betalen, dan maakt hij automatisch kennis met dit product. Wij als crypto-fans hopen dus dat het betaling van belasting met een crypte-optie dus snel werkelijkheid wordt.

De weg voor het nieuwe wetsvoorstel dat cryptocurrencies moet accepteren in Arizona voor wat het betalen van belasting in Bitcoin  en aanverwante kosten betreft lijkt nog lang. De kans is namelijk aanzienlijk dat ook nog het House en de Senate zich over de kwestie zullen moeten buigen en gaan stemmen. Hoe dan ook is het zeer interessant om te kijken waar dit heen gaat en laat de positieve eerste stemronde het beste vermoeden. Van zodra er meer bekend is over deze kwestie houden we je uiteraard op de hoogte hier op Cryptobeginner.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.