De Ethereum Foundation heeft bekend gemaakt dat ze van plan is om een investering te doen voor een waarde van 30 miljoen dollar in verschillende projecten welke zich op haar ecosysteem bevinden. De investering zou plaats gaan vinden over een periode van 12 maanden. In eerste instantie zal de focus ook komen te liggen op het verbeteren van niet alleen de capaciteit, maar ook de veiligheid van het Ethereum netwerk. Er werd benadrukt dat er ook hard wordt gewerkt aan het verbeteren van het huidige Proof of Work algoritme waar Ethereum gebruik van maakt. Tot slot wil men de ETH-token extra in de kijker zetten door het organiseren van verschillende evenementen. 

Extra aandacht voor de ETH-token 

Het leek er even naar uit te zien dat de ETH-token een beetje zou verdwijnen in de schaduw van andere projecten. Toch wordt er achter de schermen duidelijk had aan het project verder gewerkt. De Ethereum Foundation heeft ook benadrukt dat het er alles aan gaat doen om in het komende jaar de aandacht meer te laten vestigen op het platform evenals de verschillende mogelijkheden die ze biedt. Ze gaat onder meer doen door het organiseren van hackathons evenals ontwikkelings relaties en het aantrekken van nieuw talent. 

Academische betrokkenheid

Eveneens een niet onbelangrijk doel welke door de Ethereum Foundation is vooropgesteld is het introduceren van academische betrokkenheid. Mocht men hierin slagen zou dat er zomaar voor kunnen zorgen dat er niet alleen uitstekende onderzoekers, maar ook ontwikkelaars aangetrokken zullen kunnen worden. Bovendien liet de organisatie ook nog optekenen dat het de mogelijkheden onderzoekt om kleine investeringen te doen die een groot potentieel met zich meebrengen. Er werd op dit vlak bovendien ook meteen een concreet voorbeeld gegeven. Zo liet Aya Miyaguchi optekenen dat MolochDAO, een experimenteel en gedecentraliseerd systeem met zekerheid zal kunnen rekenen op ondersteuning van de instantie. 

Aankondiging nieuwe Ethereum Devcon 

Miyaguchi stuurde meteen nog een extra nieuwtje de wereld in. Zo werd direct ook de nieuwe datum en plaats aangekondigd van de volgende Ethereum Devcon. Deze zal namelijk plaats gaan vinden in Osaka, Japan van 8 tot en met 11 oktober van dit jaar. 

Toewerken naar introductie van Ethereum 2.0 

Ondanks het feit dat er dus duidelijk nog steeds stelselmatig verder wordt gewerkt aan de huidige Ethereum blockchain is het natuurlijk ook al even uitkijken naar de lancering van Ethereum 2.0. Samen met deze lancering zal er namelijk worden overgestapt op het Proof of Stake algoritme waardoor investeerders er voor zullen kunnen kiezen om hun ETH-holdings te staken. Verschillende experts binnen de sector zien de lancering van deze grootschalige update echter niet meteen komen. Onder meer Ryan Selkis van het gerenommeerde crypto analyse bedrijf ‘Messari’ heeft laten optekenen dat Ethereum 2.0 wellicht nog twee of zelfs drie jaar op zich zou kunnen laten wachten. 

Inmiddels heeft ook Joseph Lubin, mede-oprichter van Ethereum laten optekenen dat de lancering van Ethereum 2.0 wellicht nog zo’n 18 tot 24 maanden zal duren. Hij benadrukte meteen ook dat er eerst grondig onderzoek werd verricht naar de implementatie van het Proof of Stake algoritme. Pas wanneer alle vragen daaromtrent waren beantwoord werd er uiteindelijk gestart met de daadwerkelijke ontwikkeling. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat er de aankomende periode nog hard wordt gewerkt aan het Ethereum platform!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.