Gisteren hebben we reeds aangegeven dat de koers van Bytecoin een aanzienlijke sprong heeft gemaakt nadat ze werd opgenomen in de listing van Binance. Toen was er nog sprake van een stijging van de koers van meer dan 150 procent, maar inmiddels zou de totale koerssprong reeds meer dan 700 procent bedragen. Er zijn zelfs berichten die stellen dat de cryptovaluta meer dan 1.000 procent in waarde zou zijn gestegen. De realiteit ligt ongetwijfeld ergens tussenin. Feit is wel dat de waarde van de BCN-token enorm is gestegen en dat is niet zonder gevolgen gebleven. Wie de gegevens van Bytecoin nu opzoekt via CoinMarketCap krijgt namelijk het onderstaande te zien.

Dit is een vreemd fenomeen welke we nog niet vaak gezien hebben. De enorme prijsstijging die Bytecoin heeft gerealiseerd na haar listing op Binance leek er voor te zorgen dat het slechts een kwestie van tijd was vooraleer ze de top 10 zou binnen dringen. Op moment van schrijven is niets nog minder waar en noteert ze helemaal onderaan de ranking in CoinMarketCap terwijl er steeds meer geruchten de kop opsteken over een mogelijke scam.

Dat er nu problemen opduiken met Bytecoin is voor investeerders in deze cryptovaluta natuurlijk erg slecht nieuws. Zij willen dan ook niets liever dan hun winsten verzilveren die ze door de enorme koersstijging hebben weten te realiseren. Dat is echter op dit ogenblik niet mogelijk. Zowel stortingen als opnames zijn immers tijdelijk geblokkeerd. Dat er sprake is van problemen met de wallet van de cryptocurrency heeft te maken met de enorme groei die het dagelijkse handelsvolume heeft doorgemaakt. Het volume schoot dan ook omhoog van 5,2 miljoen Amerikaanse dollar op 7 mei naar 631 miljoen Amerikaanse dollar op 8 mei. Vanuit het team achter Bytecoin werd er al snel een bericht de wereld ingestuurd welke stelde dat het netwerk van Bytecoin een ‘ongewoon hoge load’ te verduren kreeg waardoor transacties vertraging konden oplopen. Er werd meteen ook vermeld dat het team hard aan een oplossing werkte.

Een oplossing lijkt zich nu langzaam maar zeker ook aan te bieden. Via Twitter werden inmiddels door het team achter Bytecoin verschillende berichten de wereld ingestuurd. Het eerste bericht stelt dat de problemen met de exchanges zijn opgelost waardoor stortingen en opnames snel terug mogelijk zouden moeten zijn.

Een andere tweet geeft op haar beurt dan weer aan dat er een software update moet worden uitgevoerd om problemen met het netwerk te kunnen voorkomen of op te lossen. De link naar de updates zijn terug te vinden op het Twitter account van Bytecoin.

Het lijkt er dus naar uit te zien dat de problemen met Bytecoin wel degelijk opgelost gaan worden waardoor er niet meteen sprake is van een scam. Wel zijn we benieuwd naar de verdere evolutie die deze coin nu door zal maken. Weet ze haar waarde vast te houden of nog verder te verhogen of komt er een even flinke correctie aan?

Ook investeren in Bytecoin?

Bytecoin kopen via cryptobeginner.nl kan bij BiananceGeloof jij wel in het potentieel van Bytecoin of wil je gewoon graag meeliften op de hype die momenteel is gecreëerd rond deze cryptocurrency? In dat geval is het mogelijk om er in te stappen door gebruik te maken van de diensten die worden aangeboden door de cryptocurrency exchange Binance. Heb je nog geen account bij deze exchange? Dan kan je deze meteen gratis aanmaken door middel van deze link.

Uitgelichte afbeelding bij dit artikel: © Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.