De cryptomarkt is er één die elke dag opnieuw weet te verrassen. Dat maakt ze tot een boeiend geheel waar ook nog eens financieel zeer interessante rendementen uit gehaald kunnen worden. Misschien wel één van de meest kenmerkende altcoins voor de hele crypto-industrie is Dogecoin. De schrijffout maakt eigenlijk in combinatie met het logo (een Shiba Inu op een muntje) duidelijk dat ze vooral als grap was bedoeld. Dat werd bevestigd door Jackson Palmer die de munt in het jaar 2013 op de markt heeft losgelaten als parodie op de Bitcoin. Wat hij echter niet had verwacht is dat het hele project op vandaag zo’n slordige 1.367.753.615 Amerikaanse dollar waard is.

36ste meest waardevolle cryptovaluta

Op moment van schrijven mag de Dogecoin zich volgens CoinMarketCap.com de 36ste meest waardevolle cryptovaluta noemen.Ze beschikt niet alleen over een indrukwekkende market cap, daarnaast zijn er ook reeds 112,732,830,712 DOGE tokens op de markt losgelaten. Dit alles tot grote verbazing van Palmer die er zelf voor koos om in het jaar 2015 uit het project te stappen. Opmerkelijk detail is bovendien dat Palmer claimt zelf nooit ook maar één DOGE in bezit te hebben gehad. Finaal waarschuwde hij ook nog even elke investeerder voor de “enorme zeepbel die elk ogenblik uit elkaar kan spatten“. De quote van Palmer is letterlijk:

Het zegt toch erg veel wanneer mensen een niet onaanzienlijk stuk van hun zuur verdiende centen willen investeren alleen maar in een virtuele munt met een grappige hond. Het moet toch echt niet veel gekker gaan worden…

Hoe het ook zij, vroege investeerders in Dogecoin hebben toch maar mooi hun voordeel kunnen doen met de niet onaanzienlijke stijgingen die de koers van de DOGE heeft meegemaakt. Wat de toekomst voor Dogecoin nog zal brengen is niet duidelijk. Het moet gezegd dat het risico bestaat dat het project in de anonimiteit verdwijnt, maar wanneer het team achter DOGE regelmatig blijft sponsorship-overeenkomsten afsluiten (zoals in het verleden reeds meermaals het geval is), bijvoorbeeld met NASCAR, dan lijkt er nog wel wat extra rendement in de pijplijn te zitten. Bovendien is het vermeldenswaardig dat je op dit ogenblik één DOGE token kan kopen voor een bedrag van slechts 0,012096 Amerikaanse dollar. Zelfs met een bescheiden bedrag claim je dus in één keer een niet onaanzienlijke hoeveelheid DOGE’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *