Een groot aantal verschillende altcoins zijn er sinds het begin van dit jaar in geslaagd om een niet onaantrekkelijke meerwaarde te realiseren. Negatieve uitblinker op dit vlak was gedurende lange tijd de XRP-token van Ripple. Ondanks heel wat positieve berichtgeving leek er maar geen schot te komen in de XRP-koers. Daar lijkt nu eindelijk terug verandering in gekomen. Op moment van schrijven noteert de XRP-koers namelijk ruim 21 procent hoger over de voorbije 24 uur. Op dit ogenblik is ze zelfs de best presterende altcoin uit de top 10. De huidige koers van de XRP-token bedraagt 0,38 Amerikaanse dollar. Is Ripple terug?

Eén van de slechtst presterende altcoins van 2019

Ondanks het feit dat er over de voorbije 24 uur dus een mooie meerwaarde is gerealiseerd door de XRP-token van Ripple is er nog niet meteen reden voor een vreugdedansje. Het blijft namelijk zo dat de token van het bedrijf Ripple tot dusver één van de slechtst presterende altcoins is van het jaar. Dit gezegd zijnde lijkt er mogelijks beterschap op komst. Er verschijnen immers de laatste tijd heel wat interessante berichten over XRP en Ripple. 

Visa koopt Earthport, partner van Ripple 

In eerste instantie is er de aankoop van het zogenaamde ‘Earthport’ door Visa. Dit bedrijf zal bij XRP-tokens waarschijnlijk extra bekend in de oren klinken. Het is namelijk zo dat Earthport door de jaren heen een nauwe samenwerking heeft opgebouwd met Ripple. Dat de onderneming nu in handen komt van Visa kan mogelijks ook voor Ripple dus een interessante meerwaarde met zich meebrengen. Met de overname van Earthport door Visa is een bedrag gemoeid van zo’n slordige 331 miljoen Amerikaanse dollar.

Geen verplichte adoptie van de XRP-token

Ondanks het feit dat bovenstaande uiteraard voor het bedrijf Ripple een niet onaanzienlijk potentieel met zich meebrengt hoeft dit noodzakelijkerwijs de reden te zijn voor de XRP-rally. Het is namelijk algemeen bekend dat de diensten die door Ripple worden aangeboden lang niet allemaal het gebruik van XRP vereisen, in tegendeel. Dit gezegd zijnde heeft het nieuws wel het sentiment ten opzichte van de XRP-token veranderd. Op moment van schrijven zijn de verdere prognoses voor de token ook vrij bullish. Zo verschenen er op Twitter reeds tal van verschillende berichten die een koersdoel van 0,50 à 0,60 dollar in het vooruitzicht stellen. 

XRP (eindelijk) beschikbaar voor inwoners van New York 

Wat wel direct positief nieuws is voor de XRP-token van Ripple is het feit dat de XRP-token nu ook beschikbaar is voor inwoners van New York. Tot voorheen was dat niet het geval. De bekendmaking verscheen recent op de blog van de cryptocurrency exchange Coinbase. Het feit dat de koers van de XRP-token nu ondergewaardeerd lijkt te zijn (geen garanties) kan er zomaar voor zorgen dat ze op een aanzienlijke interesse zal kunnen rekenen vanuit de crypto community in New York. De exacte impact hiervan blijft uiteraard vooralsnog even afwachten. Wel wordt verwacht dat de interesse in de XRP-token nog verder zal toenemen. Dit niet in het minst nu Ripple terug een uitgebreide campagne heeft gelanceerd op diverse social media platformen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *