Enjin Coin (ENJ)

Informatie over Enjin Coin (ENJ) vind je op cryptobeginner.nlDe gaming wereld is sinds jaar en dag niet alleen erg groot, maar ook ongelofelijk populair. Door de jaren heen zijn er op de markt ook heel wat games verschenen die het voor gamers mogelijk maken om eigenaar te worden van bepaalde virtuele objecten. In het bijzonder zogenaamde ‘role playing games’ beschikken mede hierdoor vaak over een zeer hoog verslavingsgehalte. Door gebruik te maken van Enjin Coin wordt het mogelijk gemaakt om deze virtuele goederen op de blockchain te plaatsen. Hierdoor kan een gamer daadwerkelijk eigenaar worden van een item welke op de blockchain wordt geplaatst. Op het eerste zicht lijkt dit misschien niet zo interessant, maar het brengt in de praktijk wel degelijk een ongelofelijk groot potentieel met zich mee.

Virtuele goederen meenemen naar andere games

In eerste instantie lijkt het concept van Enjin Coin (ENJ) voor veel mensen misschien wel een beetje complex. In de praktijk zijn er echter heel wat verschillende, relatief eenvoudige en voor de hand liggende toepassingsmogelijkheden terug te vinden. In eerste instantie maakt Enjin Coin het bijvoorbeeld mogelijk om virtuele goederen waar jij eigenaar van bent mee te nemen naar verschillende games. Heeft u bijvoorbeeld in Diablo VI een episch zwaar gevonden en wilt u die later graag kunnen gebruiken in World of Warcraft II? Dan is dat iets wat perfect tot de mogelijkheden behoort door gebruik te maken van Enjin Coin (ENJ).

Enfin Coin (ENJ) voor games, lees meer op cryptobeginner.nlUitwisselen van virtuele eigendommen

Vandaag de dag is het mogelijk om tijdens het spelen van verschillende videogames beloningen te verdienen die uw ervaring in het spel in kwestie naar een aanzienlijk hoger niveau kunnen tillen. Deze verschillende items beschikken aldus binnen de gaming wereld steeds over een bepaalde, concrete waarde. Deze waarde valt echter doorgaans moeilijk aan te tonen. Bovendien is het klassieke systeem welke in menig aantal videogames wordt gehanteerd fraudegevoelig waardoor er vaak geld door verloren gaat.

Enjin Coin (ENJ) maakt het mogelijk voor gamers om hun virtuele eigendommen niet alleen over te zetten naar andere games, maar ook onderling uit te wisselen. Dit betekent concreet dat er een soort van handel kan ontstaan in virtuele goederen waardoor ook de digitale portemonnee van de gamer in kwestie kan aandikken. Tijdens het spelen van één of meerdere videogames kan er op deze manier stelselmatig echte waarde worden gecreëerd. Op deze manier kan Enjin Coin voor heel wat gamers (zowel jong als oud) meteen een indrukwekkende (financieel getinte) meerwaarde creëren.

Perfecte oplossing tegen fraude binnen de gaming wereld?

Enjin Coin biedt in de praktijk ook heel wat meer zekerheid voor mensen die echt fervent bezig zijn met gaming. Het onderling verhandelen van bijvoorbeeld accounts of zelfs bepaalde voorwerpen is natuurlijk vandaag de dag ook reeds mogelijk buiten de blockchain. In de praktijk is echter al vaak gebleken dat dit helemaal niet zo veilig is, in tegendeel. Voor elk item welke succesvol wordt verhandeld is het namelijk zo dat er tegenwoordig 7,5 items verloren gaan. Dat is natuurlijk ongelofelijk veel en is een doorn in het oog van veel gamers.

Door de eigendom van een bepaald virtueel object op de blockchain te plaatsen wordt hier op een efficiënte manier verandering in gebracht. Het eigendomsrecht van een bepaald item wordt immers vastgezet in de blockchain waardoor deze niet voor discussie vatbaar is. Het eigendomsrecht kan bovendien pas komen te vervallen of veranderen op het ogenblik dat er een bepaalde overeenkomst is bereikt tussen de betrokken partijen. Dit maakt Enjin Coin uitstekend geschikt om fraude met virtuele items tegen te gaan.

ERC20-token en smart contracts

Op moment van schrijven is de ENJ-token van Enjin Coin nog een ERC20-token welke aldus draait op het netwerk van Ethereum. Enjin Coin maakt gebruik van een verzameling van slimme contracten om op die manier een reeks van kernfunctionaliteiten te kunnen aanbieden. De smart contracts die voor Enjin Coin zijn opgezet hebben dan ook betrekking tot de digitale munt, maar wat ook te denken van:

  • Een payment-gateway contract;
  • Een abonnementscontract;
  • Een custom coin registry contract;
  • TopList-contracten;

Bovendien is het zo dat Enjin Coin er eveneens voor heeft gekozen om een zogenaamde ‘Smart Mint-Contract’ te gaan gebruiken. Dit contract moet het mogelijk maken om aangepaste munten te creëren. Dit althans op voorwaarde dat er wordt voldaan een verschillende, strikt uitgekozen parameters. Zo dient er uiteraard een naam voor de munt te worden opgegeven, maar wat ook te denken van een icoon, de maximale levering, de decimale plaatsen, de wisselkoers evenals de toegangslijst? Bovendien spreekt het voor zich dat er ook een waslijst aan gegeven kenbaar moet worden gemaakt.

De Enjin Smart Wallet

De Enjin Smart Wallet welke beschikbaar is maakt het mogelijk om de interactie op het Enjin-platform zo eenvoudig mogelijk te realiseren. De Enjin Wallet slaagt er in de praktijk dan ook in om een rechtstreekse integratie mogelijk te maken met games evenals websites welke door gebruikers worden vertrouwd. Gebruikersaccounts welke zijn aangemaakt op verschillende platformen kunnen in de praktijk perfect worden gesynchroniseerd met het Ethereum-adres waar de gebruiker over beschikt.

Enjin Coin (ENJ) kopen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina ook interesse gekregen in het aankopen van de ENJ-token van Enjin Coin? In dat geval zal meteen duidelijk worden dat het mogelijk is om hiervoor een beroep te doen op tal van verschillende cryptocurrency exchanges. Sinds bekend raakte dat Enjin Coin een samenwerking had afgesloten met onder meer Samsung hebben heel wat platformen er namelijk voor gekozen om haar token in hun aanbod op te nemen. Op moment van schrijven kan je er dan ook voor kiezen om jouw ENJ-tokens op te slaan bij cryptocurrency exchanges zoals bijvoorbeeld Binance, Upbit, Bithumb, KuCoin Exchange evenals HitBTC. Het grootste volume dat door Enjin Coin gaat wordt doorgaans evenwel vooral gerealiseerd bij de exchanges LATOKEN en Binance.

Enjin Coin (ENJ) kopen met iDeal

Wilt u graag als nieuwe investeerder instappen in Enjin Coin (ENJ) en zou u dat dan ook bijgevolg graag doen met fiat-geld? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Verschillende cryptocurrency brokers hebben er namelijk ondertussen voor gekozen om deze token in haar aanbod op te nemen. Het gaat hierbij niet alleen om LiteBit, maar ook om Bitvavo. Beide cryptocurrency brokers hebben een uitstekende reputatie weten te verwerven en bieden hun investeerders ook de mogelijkheid aan om hun ENJ-tokens lokaal op te slaan. Dit maakt het voor beginnende investeerders uiteraard alleen maar nog eenvoudiger om in te stappen!

Veilig uw ENJ-tokens opslaan

Tot slot spreekt het voor zich dat u er altijd zeker van zult willen zijn dat u, uw ENJ-tokens op de meest veilige manier kunt opslaan. Dat is in de praktijk geen enkel probleem. Er zijn namelijk door de jaren heen tal van verschillende Enjin Coin wallets op de markt verschenen waar u met alle vertrouwen (uiteraard geen garanties) gebruik van kunt maken. Het gaat hierbij natuurlijk in het bijzonder om de officiële Enjin Coin mobiele wallet voor Android en iOS.

Het feit dat Enjin Coin een ERC20-token is zorgt er uiteraard voor dat u er voor kunt kiezen om de tokens in eender welke wallet op te slaan welke ondersteuning biedt voor deze tokens. Dit geldt dus ook voor een zogenaamde hardware wallet. Voor investeerders die instappen in Enjin Coin voor de lange(re) termijn is het dan ook altijd het overwegen waard om hun tokens op te slaan op bijvoorbeeld de Ledger Nano S of Ledger Nano X hardware wallet.