Cryptopia heeft laten uitschijnen dat ze wellicht vanaf volgende week terug bereikbaar zal zijn… althans als ‘read-only’ website. Dit betekent dat er nog geen gebruik gemaakt zal kunnen worden van het exchange platform. Het team achter de Nieuw-Zeelandse exchange heeft wel aangegeven dat ze druk aan het werk is om de exchange te rebuilden. Dit zou ook gelden voor de opslag waar het bedrijf gebruik van maakt. Bijzonder veel investeerders van over de hele wereld kijken uit naar de heropening van Cryptopia. Dit om hun funds bij de exchange weg te halen of om er gewoon terug bij aan het handelen te slaan. Cryptopia genoot immers een bijzondere populariteit omwille van de ‘exotische handelsparen‘ die ze aanbood op haar platform.

Beschuldigingen rond exit scam lijken ongegrond

Op social media werd er druk gespeculeerd rond het vermoeden dat Cryptopia een exit scam had gepleegd. De recente bekendmakingen van het team achter Cryptopia hebben er nu echter voor gezorgd dat deze berichten enigszins naar de achtergrond zijn verdwenen. Naar verwachting heeft de inbreuk effect gehad op 9,4 procent van de totale funds die Cryptopia in beheer had. Op Twitter verscheen in ieder geval vandaag de volgende tweet; “Update: We trachten de Cryptopia site te heropenen als een read only website tegen maandag”.

Ondanks het feit dat het inderdaad positief is dat Cryptopia duidelijk naar buiten blijft komen met berichtgeving neemt dit niet weg dat waakzaamheid geboden blijft. Er zijn dan ook nog steeds heel wat kenners van de markt die een doorstart voor Cryptopia gezien het aanzienlijke verlies dat ze hebben verleden als erg moeilijk bestempelen. Mede omwille van deze reden is het wellicht vooral aan te raden om eventuele funds die u nog bij deze exchange heeft staan daar van zodra dat mogelijk is weg te halen.

Cruciale rol weggelegd voor Adam Clark en Rob Dawson?

Naast bovenstaande is het eveneens opvallend te noemen dat er op Twitter een tweet werd geplaatst welke het volgende stelt; “Bovenop het nieuws van gisteren zijn we tevreden om aan te kunnen kondigen dat onze beide oprichters Adam Clark & Rob Dawson zich terug bij het team van Cryptopia hebben gevoegd. Hun focus zal komen te liggen op het opstellen van een duidelijke, strategische richting waarop we verder kunnen bouwen richting de toekomst. Meer updates volgen”.

Het spreekt voor zich dat de belangrijkste zorg voor gebruikers nog steeds bestaat in het terug onder controle krijgen van de tokens die ze bij deze exchange hadden ondergebracht. Tot dusver is de algemene verwachting dat het vooral de ERC20-tokens zijn die werden geviseerd. Welke tokens nu precies zijn aangetast door de hack is echter niet honderd procent duidelijk.

Vertrouwen in Cryptopia heeft een stevige klap gekregen

Mocht Cryptopia er daadwerkelijk in slagen om een doorstart te maken is het nog maar zeer de vraag of ze er in zal slagen om het vertrouwen van haar klanten terug te winnen. In het verleden is gebleken dat, dat niet onmogelijk is na een hack te hebben opgelopen, maar het vormt wel steeds een cruciale uitdaging voor de partij in kwestie. Het is dan ook uitkijken naar hoe Cryptopia deze gevoelige kwestie zal gaan aanpakken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *