De populaire privacy coin ‘Zcash’ (ZEC) is toegevoegd aan Coinbase Pro. Dit heeft de exchange reeds op donderdag bekend gemaakt door middel van een blogartikel. Gebruikers kunnen er nu reeds voor kiezen om ZEC stortingen uit te voeren op Coinbase Pro, maar de handel tegenover USD Coin (USDC) zal pas echt van start gaan op het ogenblik dat er voldoende liquiditeit voor handen is. Net zoals ook met andere listings van tokens in het verleden het geval was heeft Coinbase Pro er voor gekozen om Zcash in vier fases te lanceren.

De eerste fase maakt het voor gebruikers van het platform uitsluitend mogelijk om een storting te doen voor Zcash. Tijdens de tweede fase wordt het mogelijk gemaakt voor klanten om zogenaamde ‘limit orders’ in te zetten. Vervolgens is er de ‘limit-only’ fase waarin klanten kunnen beginnen met het matchen van orders en vervolgens is er de full trading fase. Vanaf dit ogenblik is er sprake van volledige toegang tot de handelsactiviteiten inclusief limit, market en stop orders.

Verenigde Staten moet even wachten op toevoeging Zcash

In het blogartikel dat Coinbase Pro de wereld heeft ingestuurd stond te lezen dat de toevoeging van Zcash op haar platform in eerste instantie beschikbaar zal zijn voor het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie, Canada, Singapore en Australië. De exchange list Zcash, en liet bovendien optekenen dat er ook ondersteuning zal komen voor de Verenigde Staten met uitzondering van New York. Deze laatste valt uit de boot omwille van de onduidelijke regelgeving van de Amerikaanse staat. Bovendien heeft Coinbase Pro eveneens laten optekenen dat het er voorlopig nog niet voor kiest om de token ook aan te bieden via Coinbase.com of in haar iOS en Android applicaties.

Gelanceerd in 2016

Zcash verscheen op de cryptomarkt in het jaar 2016. Het is een peer-to-peer betaalmethode welke het voor gebruikers mogelijk maakt om transacties op een private manier te versturen. Naar aanleiding van de bekendmaking van Coinbase Pro wist Zcash een mooie pump in prijs te realiseren. De waarde van de ZEC-token steeg dan ook met meer dan 15 procent over 24 uur. Dit zorgde er voor dat ze uiteindelijk een maximale waarde van ongeveer 99 dollar liet optekenen. Op het moment van schrijven wordt de token alweer verhandeld voor een waarde van rond de 85 dollar. De huidige marktkapitalisatie bedraagt verder ongeveer 455 miljoen dollar. ZEC mag zich op dit ogenblik ook de negentiende grootste cryptocurrency ter wereld noemen. Dit uiteraard op basis van de cijfers van CoinMarketCap.

Lancering op Coinbase Pro geen echte verrassing

Dat ZEC is toegevoegd aan het Coinbase Pro platform kunnen we eigenlijk niet echt aanzien als een verrassing, in tegendeel. Coinbase Pro list Zcash na een gedegen onderzoek. Eerder, in juli van dit jaar liet Coinbase namelijk al optekenen dat de cryptocurrency één van de opties was die ze onderzocht. De exchange koos er inmiddels ook al voor om andere tokens op te nemen in haar aanbod. Het ging daarbij niet alleen om de Basic Attention Token (BAT), maar ook om 0x (ZRX). Meer dan waarschijnlijk zijn Cardano (ADA) en Stellar Lumens (XLM) de volgende cryptovaluta’s die aan zet zullen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *