Twee van ‘s werelds grootste en belangrijkste cryptocurrency exchanges, namelijk Binance en Coinbase hebben aangekondigd dat ze de aankomende Bitcoin Cash hard fork zullen ondersteunen. De hard fork staat gepland voor 15 november. De upgrade zou in de praktijk kunnen leiden tot een zogenaamde ‘code split’ van Bitcoin Cash. De code split zou worden veroorzaakt door een verschil in consensus tussen Amaury Séchet’s Bitcoin ABC en Craig Wright’s nChain. Volgens Wright zullen de voorgestelde aanpassingen van ABC niet compatibel zijn met de oorspronkelijke visie van het protocol. Dit heeft nChain er toe aangezet om zelf met haar volledige node BCH client genaamd ‘Bitcoin SV’ uit te pakken.

Coinbase bevestigt ondersteuning Bitcoin Cash hard fork

In eerste instantie liet Coinbase optekenen dat ze ondersteuning biedt voor de ‘gepubliceerde roadmap van bitcoincash.org’. In principe betekent dit net zoveel als dat de exchange de ABC client zal ondersteunen. Bovendien liet de exchange meteen ook optekenen dat ze transacties in Bitcoin Cash vanaf ongeveer één uur voor de hard fork zal stopzetten. Op deze manier hoopt de exchange de overlast van de hard fork tot een absoluut minimum te kunnen beperken. Bovendien wil het er voor zorgen dat de hard fork op deze manier weet te voldoen aan de door de exchange opgelegde security vereisten.

“We zullen onze klanten op de hoogte houden met betrekking tot de Bitcoin Cash hard fork van zodra het netwerk een consensus heeft bereikt. In het onwaarschijnlijke geval dat er verschillende chains ontstaan na de vork zal Coinbase er eveneens voor zorgen dat klanten toegang hebben tot hun funds op elke chain”.

Ook Binance stuurt aankondiging de wereld in

Niet alleen Coinbase, maar ook Binance heeft meteen aangegeven dat het ondersteuning zal bieden voor de Bitcoin Cash hard fork. De exchange heeft daarbij aangegeven dat het de funds bereikbaar zal maken op de nieuwe blockchains, maar het wel beperkingen zal opleggen tot de nieuwe coins stabiel en veilig zijn om mee te handelen. Binance zal de snapshot nemen op de accounts van haar klanten op 15 november om 04h40 PM (UTC). Omwille van deze reden zullen alle handelsactiviteiten met betrekking tot Bitcoin Cash worden opgeschort vanaf 15 november 2018 om 03h00 PM (UTC).

“Zorg er alstublieft voor dat stortingen voldoende op tijd voor aanvang van de hard fork plaatsvinden. We zullen alle technische vereisten voor onze rekening nemen voor alle gebruikers die Bitcoin Cash in hun Binance account hebben staan. Wanneer de hard fork heeft plaatsgevonden en het netwerk terug als stabiel en veilig kan worden beschouwd zullen we onze klanten daarvan op de hoogte brengen. Vanaf dat ogenblik zullen zowel stortingen als opnames terug tot de mogelijkheden behoren”, aldus nog Binance.

BCH-koers blijft stijgen

Het sentiment in de aanloop naar de hard fork is duidelijk positief. De koers van Bitcoin Cash wist de voorbije dagen reeds een mooie stijging neer te zetten en ook op vandaag is er terug sprake van een stijging van zo’n 11 procent over de voorbije 24 uur. Dit brengt de waarde van één BCH-token op moment van schrijven op zo’n 619 dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *