De voormalige nummer één van de wereld in het vrouwentennis, namelijk de Deense ‘Caroline Wozniacki’ heeft bekend gemaakt dat ze een overeenkomst heeft afgesloten met ‘Global Crypto Offering Exchange (GCOX) voor wat de lancering van haar eigen cryptocurrency token betreft. Het bedrijf claimt daarmee ‘s werelds eerste celebrity token exchange te zijn. Fans die er voor kiezen om de tokens van Caroline Wozniacki aan te kopen zullen dichter bij de tennisster kunnen komen te staan. Wat we ons daar precies bij moeten voorstellen blijft vooralsnog een beetje koffiedik kijken. Bovendien zou het ook mogelijk worden om toegang te krijgen tot allerhande exclusieve merchandise.

Link met sportwereld niet ver te zoeken

Dat GCOX zich wil profileren als ‘s werelds eerste celebrity token exchange is niet echt verrassend te noemen. Dat men zich in het bijzonder richt op (top)sporters nog veel minder. Het is namelijk bekend dat niet alleen de bekende boxer Manny Pacquiao, maar ook voormalige topvoetballer Michael Owen investeerders zijn in het bedrijf. Eén van de beide sportmannen (tot dusver is nog niet bekend wie dat wordt) zal de eerste zijn om een dergelijke token op de markt te brengen. Het was pas vorige week dat Manny Pacquiao bekend maakte dat hij de ‘PAC token’ zou lanceren in samenwerking met GCOX.

Meer celebrity tokens in de planning

GCOX heeft duidelijk grote plannen, want het bedrijf heeft reeds aangegeven dat het, het concept op uitgebreidere schaal wil gaan toepassen. Dit betekent dat er de komende maanden nog heel wat andere bekendheden eveneens met een dergelijke token zullen uitpakken. Houders van dergelijke tokens zullen in ieder geval heel wat dichter bij hun idool komen te staan. Dit bovendien op verschillende vlakken.

Niet alleen wordt het namelijk mogelijk om met de digitale valuta’s exclusieve merchandise aan te kopen, daarnaast zou er ook nauwer contact mogelijk zijn met de bekendheid in kwestie. Caroline Wozniacki zelf heeft in ieder geval het volgende laten optekenen met betrekking tot de aankomende lancering van haar token:

“De eerste vrouwelijke atlete zijn om met een cryptotoken op de markt te komen is natuurlijk ongelofelijk cool. Ik kijk er naar uit om hiermee aan de slag te gaan vooraleer andere atletes mijn voorbeeld volgen”.

Lancering eerste celebrity token in 2019?

Toch hoeven we de lancering van de eerste celebrity token in samenwerking met GCOX nog niet meteen te verwachten. Jeffrey Lin, de CEO van het bedrijf heeft namelijk aangegeven dat lancering niet meer voor dit jaar zal zijn, maar wel staat gepland voor 2019. “Wanneer alles goed gaat verwachten we de lancering van de eerste celebrity token in het eerste kwartaal van het komende jaar. Het zou kunnen dat dit Michael’s token wordt, maar het kan ook deze van Manny worden. Er werd hierover tot dusver nog geen beslissing genomen”.

Celebrity tokens niet helemaal nieuw

Verschillende voetballegendes hebben er eerder reeds voor gekozen om een eigen token te lanceren. Zo was er bijvoorbeeld de Braziliaanse ster Ronaldinho welke de ‘Ronaldinho Soccer Coin’ op de wereld heeft losgelaten. Deze token is echter gebouwd op de NEO blockchain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.