Eén van de belangrijkste aspecten voor de toekomst van de cryptomarkt heeft betrekking tot de mate waarin traditionele investeerders de weg zullen vinden naar Bitcoin en haar alternatieven. Heel wat verschillende partijen werken er (vaak weliswaar achter de schermen) aan om dit mee te helpen realiseren. Dit geldt nu ook voor de Nederlandse cryptocurrency-broker en exchange Bitvavo. Zij kondigde nu op Twitter een nieuwe samenwerking aan. Het gaat hierbij niet zomaar om eender welke samenwerking, maar wel om een overeenkomst met de Nederlandse beleggingsbeheerder Yieldt.

Hulp voor nieuwe spelers

Yieldt staat bekend als een nieuwe speler op de cryptomarkt. De belangrijkste taak van dit bedrijf is om investeerders die interesse hebben in Bitcoin en andere cryptocurrencies bij te staan bij het betreden van de cryptomarkt. Yieldt van haar kant heeft laten optekenen dat het er alles aan doet om de expertise van echte specialisten te bundelen. Ze benadrukt dan ook dat ze ervaren handelaren evenals specialisten kan inzetten voor derden. Op deze manier krijgt men niet alleen de beschikking over marktanalyses en algoritmes, maar ook over trading-bots.

Belangrijke rol

De beheerder van Yieldt heeft verder laten optekenen dat de samenwerking met Bitvavo van cruciaal belang is voor het kunnen inperken van de risico’s. Pail Mennema, de algemeen directeur van Yieldt heeft in een reactie het volgende laten optekenen:

“Bitvavo is de enige cryptocurrency exchange in Nederland welke volledig weet te voldoen aan de strengste eisen die zijn opgelegd.”

Wie geïnteresseerd is om met Yieldt in zee te gaan kan meteen rekenen op een financieel voordeel. De beleggingsbeheerder heeft namelijk gesteld dat investeerders die in zee gaan met het bedrijf tot en met 31 december van dit jaar hun beleggingen zonder kosten kunnen laten beheren.

Beperkt startkapitaal vereist

Op het ogenblik dat er een partij als Yieldt de markt betreedt kan er doorgaans worden vastgesteld dat er aanzienlijke budgetten zijn vereist om in te kunnen stappen. Yieldt wil er echter voor zorgen dat haar diensten financieel toegankelijk zijn voor iedereen. Dit dus ook voor investeerders die slechts over een beperkt(er) budget beschikken. Het startkapitaal dat is vereist om gebruik te kunnen maken van de diensten van Yieldt is dan ook beperkt tot slechts 1.000 euro.

Naast bovenstaande valt het eveneens op dat Yieldt flexibele voorwaarden gaat hanteren voor haar beleggingen. Uiteraard zullen investeerders altijd zicht hebben op de resultaten in hun eigen, persoonlijk dashboard. Dat is echter niet alles. Bovendien kan men ook rekenen op 24/7 toegang tot de beleggingsportefeuille van Bitvavo. Mensen die instappen bij Yieldt hoeven tot slot ook niet te vrezen voor langlopende contracten. Beleggen kunnen dan ook op eender welk moment worden beëindigd.

Bitvavo

Bitvavo heeft zich van bij de lancering geprofileerd als een partij die zowel voor beginnende als voor de meer ervaren cryptocurrency traders heel wat moois in petto heeft. Op moment van schrijven is het bij Bitvavo mogelijk om 50 verschillende cryptocurrencies te verhandelen. Daarbij kunnen er maximaal 0,25 procent aan handelskosten in rekening worden gebracht. Ook de eenvoudige, maar tegelijkertijd toch ook zeer geavanceerde interface van Bitvavo is ongetwijfeld één van de belangrijkste voordelen van deze broker / cryptocurrency exchange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *