Erik Voorhees, de oprichter en CEO van ShapeShift, een toonaangevend crypto exchange, heeft gezegd dat “crypto volwassen wordt en dat ondanks de prijsontwikkeling van Bitcoin en andere grote crypto-assets, de sector de afgelopen maanden groei heeft laten zien op belangrijke gebieden”.

In de afgelopen 15 maanden is de waarde van de cryptomarkt gedaald van $ 813 miljard tot $ 143 miljard, dit is dus met 82 procent!!, en de beurzen hebben een algemene daling in dagvolume gekend. Toch blijven leidinggevenden in de industrie positief over de groei op middellange tot lange termijn van de cryptocurrency-industrie te midden van deze langste berenmarkt ooit.

Wat is er positief aan crypto? En gaat Bitcoin dit laten zien?

Van januari tot maart, in een periode van 3 maanden, lijkt de cryptomarkt aantoonbaar meer vooruitgang te boeken in de institutionalisering, dan in de afgelopen 9 jaar van 2009 tot 2018.
Onder leiding van Morgan Creek Digital, investeerde de eerste partij institutionele beleggers. Hieronder zaten pensioenfondsen, een ziekenhuis en een verzekeringsmaatschappij.

Op woensdag zei BlockTower Capital mede-oprichter Ari Paul dat Fidelity, één van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders met $ 2,46 biljoen aan beheerd vermogen, op elk niveau in z’n bedrijf, honderden werknemers enthousiast heeft over crypto.

Institutionele beleggers binden zich doorgaans niet aan opkomende en ongereguleerde markten vanwege potentiële risico’s in liquiditeit en wetgevingen. Maar in het geval van cryptocurrencies, bouwen vermogensbeheerders zoals Fidelity proactief producten op zoals gereguleerde exchanges, indices en gereguleerde termijnmarkten, om de liquiditeit in de markt voor cryptocurrency te verbeteren. De berenmarkt is een ideale periode om de veerkracht en sterkte van een industrie of een beleggingscategorie te testen, omdat het op dat moment bewijst of het een hype is, of dat het over de lange termijn kan overleven.

Massa-adoptie Bitcoin zal nodig zijn

Zoals we gisteren in een artikel schreven zal massa-adoptie door het publiek nodig zijn wil Bitcoin kunnen groeien. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de markt stilstaat….

In maart kondigde de grootste detailhandelaar van Zwitserland, Digitec Galaxus, intergratie aan van Bitcoin. De grootste spoorwegmaatschappij van Japan kondigde aan om op korte termijn crypto te gaan integreren als betalingsoptie. En een luxehotel in Zwitserland begon ook Bitcoin als manier van betalen te accepteren.

Meer multinationals, waaronder SBI Holdings en Yahoo! Japan, zijn begonnen met zich te committeren aan de cryptocurrency-sector, crypto-mining en cryptocurrency-exchanges. Markt-analisten en beleggingsmaatschappijen zijn gestopt met het bij voorbaat afwijzen van cryptocurrency en zijn begonnen met het analyseren en volgen van prominente exchanges. De markt voor cryptocurrency is goed gestructureerd en meer dan ooit gereguleerd, wat aangeeft dat ondanks de 15 maanden lange berenmarkt, en de 85% correctie van Bitcoin, bedrijven de infrastructuur die cryptocurrencies ondersteunen als een beleggingscategorie zien en verder uitbouwen en verbeteren.

Waarom de Bitcoin prijs in een ‘hold’ positie zit

Menig maal hebben leiders van bedrijven gezegd dat de berenmarkt cruciaal is om te uit te bouwen, omdat bedrijven hierdoor een stapje terug kunnen doen uit de idioterie, en kunnen nadenken over, en verbeter-punten kunnen evalueren.
De grote uitverkoop van crypto-assets heeft het mogelijk gemaakt dat kwalitatieve projecten konden blijven bestaan, en dat slechte projecten konden worden uitgefilterd. Hierdoor is het ecosysteem en de algemene toestand van de markt weer versterkt.

Als in de toekomst een nieuwe golf van institutionele beleggers of particuliere beleggers op de cryptocurrency-markt komt, mogelijk in het vierde kwartaal van 2019 zoals sommige analisten hebben voorspeld, dan zouden de prijzen van crypto-activa dit kunnen gaan weerspiegelen.

Voor nu is het moeilijk om te bepalen of de prijs van Bitcoin zal gaan bewegen zoals deze eind 2017 deed, maar de aanhoudende groei in de sector blijft niettemin een positief beren-signaal.
 We gaan het zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.