Wie eigenaar is van BTCP-tokens dient rekening te houden met de aankomende hard fork van 5 januari. Op dat ogenblik zal het netwerk van Bitcoin Private namelijk een mining exploit elemineren. Deze exploit zorgde er voor dat er miljoenen verborgen coins werden gecreëerd. Het vermoeden bestaat dat deze coins reeds waren verkocht op exchanges. Het is dan ook nog maar zeer de vraag wat de exacte impact zal zijn van de hard fork van 5 januari. “Het goede nieuws is dat de code voor een hard fork die als doel heeft om de verborgen coins te verwijderen klaar is. De hard fork zal dan ook plaatsvinden op blok 455500”. Dit werd door het Bitcoin Private team aangekondigd in een recent blogartikel.

Verlies van 1,7 miljoen tokens?

De ontwikkelaars achter Bitcoin Private vermoeden dat er op dit ogenblik nog sprake is van zomaar even 1,7 miljoen verborgen coins. Bovendien zouden er nog 20.000 coins zijn aangemaakt volgens de regels van het netwerk. De kans bestaat dat de hard fork er voor zal zorgen dat verschillende van de rechtmatige coins eveneens zullen komen te verdwijnen. Dit tenzij de afscherming van de coins wordt gehaald vooraleer de hard fork daadwerkelijk plaats zal vinden. Om een deel van de verliezen te kunnen opvangen heeft het team er voor gekozen om een speciaal fonds in het leven te roepen. Op deze manier hoopt ze eerlijke eigenaars van BTCP die een deel van hun coins zijn verloren te kunnen compenseren.

Slechts beperkte financiële verliezen te verwachten

Er is natuurlijk ook goed nieuws voor het team achter BTCP. Op dit ogenblik noteert de token immers slechts aan een waarde van 1,67 dollar. Dit betekent dat een potentieel verlies van 20.000 coins in principe niet zo’n groot financieel probleem hoeft te zijn. In de aanloop naar de hard fork is er tot dusver eigenlijk nog geen sprake geweest van een significante prijsbeweging. Het lijkt er wel naar uit te zien dat het project een belangrijk deel van haar support zal komen te verliezen. Ook de beslissing om een deel van de tokens te ‘verbranden’ heeft daar ongetwijfeld iets mee te maken.

Binnen de wereld van de cryptovaluta’s is het eigenlijk ‘not done’ om tokens te verbranden cq vernietigt. Dit heeft alles te maken met het feit dat het hele principe achter cryptocurrencies is dat balansen niet zomaar aangepast mogen kunnen worden. Daarnaast moet het eigendomsrecht van een coin gebaseerd zijn op code. Dit gezegd zijnde spreekt het wel voor zich dat een team over de mogelijkheid moet beschikken om in te grijpen op het ogenblik dat er bijvoorbeeld sprake zou zijn van fraude of een bepaalde bug zoals in dit geval. Het is in ieder geval vanzelfsprekend dat het team achter BTCP de huidige situatie niet zomaar in stand kon houden.

Nog een extra blockchain hervorming in de planning

De hard fork zal niet de enige hervorming zijn die het team achter Bitcoin Private zal moeten doorvoeren. Er wordt dan ook verwacht dat er nog een hervorming zal plaatsvinden om de nog niet verwijderde coins weg te halen. Deze actie zal er uiteraard voor zorgen dat BTCP een aanzienlijk schaarsere munt zal worden. Dit zou op zich een bepaald potentieel met zich mee kunnen brengen, maar het is nog maar zeer de vraag over hoeveel vertrouwen het project nog beschikt. Dit is in ieder geval een factor om rekening mee te houden. “Een extra hervorming van de blockchain zal plaatsvinden rond 1 maart, nader bepaald op blok 480000. Nadat ook deze hervorming is doorgevoerd zullen er nog ongeveer 3,5 miljoen tokens overblijven”, aldus het team achter Bitcoin Private.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.