Enigszins tegen de verwachtingen van de laatste prognoses in heeft de prijs van Bitcoin op maandag rake klappen gekregen. De waarde van de BTC-token daalde dan ook naar een waarde van om en bij de 6.211 dollar. Daarmee duikt ze onder het resistance level van 6.300 dollar. Hiermee komt er meteen een einde aan weken van relatieve stabiliteit. Er werd zelfs binnen de cryptomarkt verwezen naar het feit dat Bitcoin stabieler oogde dan menig aantal Wall Street aandelen. Met name de aandelen van Amazon en Netflix toonden een hogere volatiliteit in de voorbije periode dan Bitcoin.
Aangekondigde stijging blijft uit
Op zondag was er nog een sterke piek waarneembaar in het volume van Bitcoin. Deze piek was voor menig aantal analisten voldoende om te concluderen dat er wel eens een uitbraak aan zou kunnen komen voor BTC in de richting van de 7.000 dollar. Ondanks het feit dat er inderdaad heel wat in beweging werd gezet op maandag gebeurde dat jammer genoeg niet in de juiste richting. De prijs van Bitcoin dook omlaag en lijkt daarmee ook een groot deel van de markt met zich mee te trekken.
Langere periodes van stabiliteit niet ongewoon
Het was opvallend hoe erg er de voorbije weken werd doorgegaan op het feit dat de prijs van Bitcoin relatief stabiel bleef. Dit is verwonderlijk omdat het lang niet de eerste keer is dat het er op lijkt dat Bitcoin ‘slaapt’. De voorbije jaren zijn er dan menig aantal periodes geweest waarop de koers gedurende een aanzienlijke tijd stabiel bleef. Dat er nu zoveel aandacht aan wordt besteed is vooral te wijten aan het feit dat er in de eerste helft van 2018 zo’n enorme koersschommelingen waargenomen konden worden.
Het lijkt er sowieso naar uit te zien dat de cryptomarkt enigszins is gestabiliseerd. Heel wat mensen die zijn ingestapt in crypto voor de bubbel aan het einde en het begin van dit jaar hebben mogelijks inmiddels alweer grotendeels hun portefeuille verkocht en hun winst gepakt. Daarnaast zijn ook de zogenaamde ‘panic sellers’ inmiddels wel weer deels uit de markt verdwenen. Dit opent perspectieven voor de toekomst, maar het mag duidelijk zijn dat de hele cryptomarkt nog een behoorlijke weg heeft af te leggen vooraleer het als echt stabiel zal kunnen worden beschouwd.
Vernietiging USDT-tokens aan basis van Bitcoin drop?
Het is vanaf het begin duidelijk geweest dat er sprake is van een bepaalde onderlinge connectie tussen USDT en BTC. Nu heel wat USDT-tokens uit de markt zijn verdwenen heeft dat er voor gezorgd dat de volatiliteit van Tether deels is afgenomen. USDT speculatie laag eerder ongetwijfeld aan de basis voor de wat actievere koersschommelingen die Bitcoin doormaakte. Nu de zogenaamde treasury wallet meer dan 1 miljard tokens heeft teruggenomen en er een slordige 500 miljoen van zijn vernietigd is USDT speculatie op Bitfinex aanzienlijk afgenomen. Dit heeft ongetwijfeld een invloed op de markt en dus mogelijks ook op de dalende koers van Bitcoin. Eén ding staat in ieder geval vast, ondanks de vele positieve voorspellingen die de voorbije weken zijn gebeurd heeft de waarde van Bitcoin jammer genoeg de omgekeerde beweging gemaakt. Het is nu vooral uitkijken dat de waarde van een BTC-token niet onder de belangrijke grens van 6.000 dollar duikt.