Alweer goed nieuws voor het Japanse NEM. Nadat eerder de handel in deze cryptovaluta reeds werd hervat bij Coincheck heeft Binance vandaag bekend gemaakt dat het NEM aan haar exchange heeft toegevoegd. Dit betekent niet alleen dat het vanaf nu mogelijk is om deposits te doen met XEM bij Binance, daarnaast wordt handel aangeboden in drie verschillende vormen. Het gaat hierbij om XEM/BTC, XEM/ETH en uiteraard XEM/BNB. De minimale opvraging voor NEM is vastgesteld op 8 XEM en er is een fee van toepassing van 4 XEM.

Koersen NEM (XEM) op cryptobeginner.nl

Welke impact heeft de Binance listing op de koers?

Nadat Coincheck er voor koos om de handel in NEM (XEM) terug te hervatten steeg de koers naar een mooie 0,51 Amerikaanse dollar op 14 maart. De stijging was echter van korte duur, want op 18 maart stond de koers alweer op het niveau van 0,22 Amerikaanse dollar. Toen de listing bij Binance bekend werd gemaakt schoot de koers enigszins omhoog. Ze ging dan ook rond 06h30 deze ochtend van 0,28 Amerikaanse dollar naar 0,34 Amerikaanse dollar. Al snel volgde een kleine correctie tot 0,32 Amerikaanse dollar. Op moment van schrijven is de koers terug te vinden rond de 0,33 Amerikaanse dollar.

Globaal gezien zou er verwacht kunnen worden dat NEM haar positieve spiraal terug kan aanhouden. Zowel de heropening van de handel bij Coincheck als de listing bij Binance zou er in principe voor moeten zorgen dat het handelsvolume terug een stevige boost krijgt. Dit bovendien niet in het minst omdat het reeds lange tijd duidelijk was dat er vanuit de Binance community een grote vraag was naar de listing van de XEM-token. Benieuwd dus op welke manier dit de koers op korte en lange termijn zal beïnvloeden.

Terug op naar de 0,50 Amerikaanse dollar?

We zijn er hier bij Cryptobeginner.nl geen grote fan van om voorspellingen te doen voor wat de koersen van cryptocurrencies betreft, maar meteen na de listing op Binance waren er positieve geruchten te horen over een nieuwe stijging van de XEM-token richting een waarde van 0,50 Amerikaanse dollar. Ondanks het feit dat we van mening zijn dat de listing bij Binance op middellange tot lange termijn positief zal uitdraaien voor NEM en haar XEM-token moet er toch rekening worden gehouden met het algemeen enigszins negatieve karakter van de markt op dit ogenblik. De neerwaartse trend van de laatste tijd zet een druk op alle altcoins en dus ook op NEM. Of we de koers van 0,50 Amerikaanse dollar op korte termijn terug op de charts zullen zien verschijnen is dan ook nog maar zeer de vraag.

NEM kopen bij Binance

Geloof jij wel in het project dat het Japanse NEM uitdraagt en zou je dan ook graag in deze cryptocurrency willen investeren? In dat geval is dat zoals in dit artikel reeds aangegeven vanaf nu perfect mogelijk bij Binance. Door te klikken op deze link ga je naar deze exchange en kan je, je meteen aanmelden. Voor de beginnende investeerder is Binance misschien wat imponerend waardoor je op zoek kan zijn naar een wat toegankelijker alternatief. Ook dat hoeft geen probleem te zijn. Je kan er namelijk ook perfect voor kiezen om te investeren in NEM met iDeal via LiteBit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *