De voorbije week heeft Facebook uitgepakt met de whitepaper voor haar cryptocurrency ‘Libra’. Op de officiële website van de cryptocurrency staat aangegeven dat er honderd nodes vereist zullen zijn voor de blockchain die bij het project zal behoren. Er zijn inmiddels ook verschillende geruchten verschenen over partijen die mogelijks interesse zouden hebben om als node te fungeren. Eén van die partijen? Dat is ‘s werelds populairste cryptocurrency exchange van het moment, namelijk ‘Binance’. 

Eerste 23 nodes bekend gemaakt 

Het zijn beslist geen loze woorden die Facebook heeft uitgesproken. Verschillende bedrijven of instanties hebben inmiddels inderdaad aangegeven dienst te zullen doen als node voor de Libra. Het gaat hierbij ook niet zomaar om de eerste, de beste partijen. Sterker nog, de eerste bedrijven die bekend zijn gemaakt behoren tot enkele van ‘s werelds belangrijkste organisaties. Denk op dit vlak niet alleen aan Visa en Uber, maar ook aan Ebay evenals Vodafone en natuurlijk ook Facebook zelf. Uiteindelijk was het de Chief Strategy Officer van Binance, namelijk ‘Gin Chao’ welke in een recent interview het volgende heeft laten optekenen: 

“Als één van de grootste cryptocurrency exchanges op deze planeet zijn we beslist aan het overwegen om dienst te gaan doen als node voor de Libra cryptocurrency. Dit gezegd zijnde moet er wel meteen ook benadrukt te worden dat het op dit ogenblik ook alleen maar bij een overweging blijft. Alle voor- en nadelen die een dergelijke functie met zich meebrengt dienen dan ook nog zorgvuldig tegenover elkaar te worden afgewogen.” 

Impact van Libra op crypto ecosysteem 

Ook in een recent interview heeft Chao zich uitgelaten over de impact die de lancering van de coin van Facebook kan hebben op het crypto ecosysteem. Voor alle duidelijkheid, deze mening is de persoonlijke mening van Chao zelf en dus niet van de Binance exchange; “De komst van Libra kan eigenlijk alleen maar als een goede zaak worden aanzien. Telkens wanneer een bedrijf met de omvang van Facebook zich met crypto bezig gaat houden is dit een zoveelste bevestiging van het feit dat blockchain in de praktijk uitstekend werkt. In dit geval geld dat echter niet alleen voor de blockchain, maar ook voor het principe van cryptocurrencies. Of de Libra nu uiteindelijk een succes zal worden of niet is eigenlijk minder relevant. In de basis is het namelijk voor de volledige cryptomarkt een goede zaak”. 

“Best brug voor adoptie van cryptocurrencies” 

Dat Chao best enthousiast is over de komst van de Libra blijkt ook verder uit enkele statements die hij heeft gemaakt. Zo heeft hij aangegeven dat de komst van Libra kan worden aanzien als “de beste brug voor de adoptie van cryptocurrencies welke we tot dusver hebben gezien”. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat in één klap ongelofelijk veel mensen gebruik zullen gaan maken van de cryptovaluta. De Libra zal dan ook niet alleen worden ingezet op Facebook, maar ook op haar aanverwante diensten. Het gaat hierbij dan concreet om diensten zoals WhatsApp, Instagram evenals Messenger. In ieder geval zijn wij best benieuwd of Binance uiteindelijk dienst zal gaan doen als node voor Libra of niet. De (nabije?) toekomst zal het ons moeten leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *