Binance, één van de meest invloedrijke cryptocurrency exchanges heeft bekend gemaakt dat het haar eigen gedecentraliseerde exchange in Testnet heeft gelanceerd. Eerder raakte reeds bekend dat de exchange zou uitpakken met een gedecentraliseerde variant welke in haar totaliteit gebruik zou gaan maken van de BNB-token. Ondanks het feit dat het gedecentraliseerde platform nu dus reeds in Testnet is gelanceerd betekent dit niet dat de definitieve lancering er ook meteen aankomt. Hier is op moment van schrijven dan ook nog helemaal geen datum voor vastgelegd, aldus het bedrijf in een verklaring die ze de wereld in heeft gestuurd. Daarin stond het volgende te lezen:

“Binance Chain is een nieuwe blockchain welke is ontwikkeld en gelanceerd door Binance. Binance DEX is een hoge performantie en gebruiksvriendelijk platform welke is gebouwd op de Binance Chain. Het platform maakt het voor gebruikers mogelijk om niet alleen digitale assets te maken en uit te geven, maar ook te verhandelen”.

De lancering in Testnet maakt het voor vroege adopteerders mogelijk om de details te leren over de wallet en zich voor te bereiden op de daadwerkelijke, volledige lancering van de DEX. Het nieuws komt bovendien op een moment waarop Binance duidelijk terug de kar van de markt lijkt te trekken. Het volume over de voorbije 24 uur heeft dan ook terug de kaap van 1 miljard dollar overschreden. Gisteren was het volume over 24 uur dan ook nog goed voor meer dan 1,3 miljard dollar. In januari bereikte het volume bij Binance eerder nog een dieptepunt van slechts 600 miljoen dollar.

Meer details over gedecentraliseerde exchange van Binance

In een recent interview met Forbes heeft Binance CEO ‘Changpeng Zhao’ reeds verschillende details bekend gemaakt over de aankomende gedecentraliseerde exchange. In dat interview liet hij zich het volgende ontvallen:

“De gebruikersinterface waar de Binance DEX gebruik van maakt is vergelijkbaar met de interface van Binance.com. Dit betekent ook meteen dat ze snel, veilig en bovendien ook gebruiksvriendelijk is. We hebben er voor gekozen om de Binance Chain mee in de strijd te gooien omdat we een bijdrage willen leveren aan de verdere groei van de cryptocurrency community en tegelijkertijd ook de adoptie en toegankelijkheid van digitale valuta’s willen verbeteren. Op dit ogenblik willen we eigenlijk vooral de beste gedecentraliseerde exchange van het moment kunnen bieden. We zijn nog steeds bezig met bekijken hoe we bepaalde functies het beste kunnen aanpakken. De lancering in het Testnet moet ons op dit vlak feedback van onze klanten opleveren. Op deze manier moeten we ons platform ook na de lancering snel kunnen verbeteren”.

Binance Coin (BNB) koers doet het uitstekend

Het lijkt er verder naar uit te zien dat de markt aanzienlijk aan het aantrekken is. Gisteren waren er reeds aanzienlijke plussen in de markt waar te nemen en ook vandaag is dat niet anders. Dit geldt niet in het minst voor Binance Coin of BNB-token. Gisteren was ze reeds één van de sterkste steigers in de markt en ook vandaag doet ze er terug meer dan 16 procent bij. Op dit ogenblik hoeft ze alleen ‘Storj’ voor zich te dulden. Deze boekt een meerwaarde op moment van schrijven van 19,43 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *