Eén van de wellicht meest veelbelovende cryptoprojecten van de laatste tijd is wellicht ‘THEKEY’. Gebruikmakend van het NEO-netwerk kan er worden vastgesteld dat THEKEY in tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies op vandaag reeds over een sluitend project beschikt die ook in de praktijk wordt toegepast. Gezien het feit dat THEKEY een project is op het NEO-netwerk hoeft het niet te verbazen dat we de praktijkvoorbeelden vooral in China moeten gaan zoeken, maar dat maakt ze niet minder veelbelovend, in tegendeel.

Guangzhou

Vooraleer we dieper ingaan op hetgeen wat THEKEY nu precies doet even wat achtergrond informatie. Het eerste praktische voorbeeld van dit project vinden we namelijk terug in het Chinese ‘Guangzhou’. Het gaat hierbij om de hoofdstad van de Guangdong provincie welke de derde grootste stad is van China. Inclusief voorsteden kunnen we gerust stellen dat dit één van de grootste metropolen is ter wereld. Guangzhou huisvest dan ook niet minder dan 13.500.000 inwoners en de haven van de stad is de op vier na grootste van de wereld. Alles lijkt in deze stad dus helemaal fantastisch te zijn, maar net als in zoveel andere Chinese steden krijgen inwoners hier te maken met een vrij complex zorgsysteem waarvoor ze aan verschillende eisen moeten voldoen.

Het zorgsysteem van Guangzhou

Om aanspraak te kunnen maken op tegemoetkoming van de zorgverzekering van Guangzhou zijn inwoners genoodzaakt om voorafgaand aan een medische consultatie een ‘Derde-graads Klasse-A’ ziekenhuis evenals een lokaal ‘community hospital’ te selecteren. Hier knelt meteen een belangrijk schoentje. Om te kunnen voldoen aan de registratieprocedure van de aangewezen ziekenhuizen is het namelijk noodzakelijk om verschillende documenten voor te kunnen leggen. Het gaat hierbij niet alleen om een bewijs van de zorgverzekering, maar ook om een geldige identiteitskaart evenals een kleurenfoto van het voorbije jaar. Op het ogenblik dat er bepaalde medische diensten worden verleend in een erkend ziekenhuis is het mogelijk dat de Chinese zorgverzekering daarin gedeeltelijk of volledig tussenkomt. Echter, op het ogenblik dat één van de gevraagde documenten niet kan worden voorgelegd kan dit als gevolg hebben dat de medische kosten door de patiënt zelf betaald dienen te worden.

Samenwerking tussen THEKEY en het Medical Insurance Department

In 2016 heeft THEKEY er voor gekozen om nauw samen te gaan werken met het ‘Medical Insurance Department’ van Guangzhou. Deze samenwerking had als doel om een online healthcare service te lanceren welke als doel had om niet alleen een efficiëntere identiteitscontrole te kunnen realiseren, maar daarnaast ook om een aangewezen selectie van zorginstellingen mogelijk te maken. De dienst werd gelanceerd onder de naam ‘DMI’ of ‘Dynamic Multi-Dimension Identification) en maakt het mogelijk om bepaalde data te valideren tegen bankgegevens.

Bovenstaande is een belangrijke verandering binnen het zorgsysteem van één van de belangrijkste steden van China. De toepassing van DMI zorgt er namelijk voor dat patiënten niet langer rekening moeten houden met het indienen van de vereiste documenten op het ogenblik dat ze een bezoek brengen aan een ziekenhuis voor het ontvangen van een medische behandeling. De verificatie van de identiteit kan door middel van het THEKEY systeem nu zeer eenvoudig gebeuren via het Guangzhou Online Healthcare Insurance service platform. Aan het begin van dit jaar heeft THEKEY bovendien bekend gemaakt dat het nieuwe mogelijkheden onderzoekt om de integratie van haar DMI systeem verder uit te breiden. Op deze manier zou het mogelijk moeten worden om data eveneens te verifiëren aan de hand van het ‘Bureau of Public Security’.

Meer toegankelijkheid door integratie in het ‘WeChat platform’

Ondanks de uitstekende toepasbaarheid van het project in de praktijk moet het gezegd dat er gezocht moest worden naar een oplossing voor het vergroten van de toegankelijkheid van het project. Dit werd aangeboden onder de vorm van de integratie in het ‘WeChat’ platform. Hierdoor vormt ze nu een officiële verificatie procedure in het ‘Designated Hospital’ selectie proces. De voordelen van de app zijn inmiddels uitgebreid onder de aandacht gebracht door belangrijke media als Sohu evenals Netease.

Dagelijks 500 nieuwe gebruikers

Dat het systeem van THEKEY een sluitende oplossing biedt voor een belangrijk probleem wordt meteen duidelijk wanneer we de populariteit van het project bekijken. Elke dag opnieuw registreren er zich namelijk 500 nieuwe gebruikers. Op moment van schrijven zouden er sinds de lancering van de DMI technologie van THEKEY reeds meer dan 1 miljoen mensen gebruik van hebben gemaakt.

TKY als brandstof voor alle projecten

Wat betekent bovenstaande nu precies voor TKY, de token van THEKEY? Op moment van schrijven nog niet bijzonder veel. Echter, wanneer het THEKEY Mainnet wordt gelanceerd zal TKY gebruikt worden als brandstof voor alle projecten. Ondanks het feit dat er geen garanties bestaan in de cryptowereld (investeren is dan ook steeds op eigen risico) moeten we toch zeggen dat het feit dat THEKEY met haar DMI technologie reeds over een uitstekend product beschikt welke in de praktijk nu al wordt toegepast een sterke troef is voor de toekomst. Met een huidige koers van slechts 0,013800 Amerikaanse dollar (let op, over de voorbije 24 uur is dit reeds een stijging van meer dan 30 procent!) kan dit dan ook volgens ons mogelijks een interessant inkoopmoment zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo