Nexo is een cryptocurrency die zich in de top 60 van de wereld bevindt op vlak van marktwaarde. De NEXO-token heeft een aanzienlijke stijging laten optekenen van zomaar even 35,5 procent. Dit is (uiteraard) de grootste stijging over 24 uur die ze de voorbije maanden heeft weten te realiseren. De reden voor deze explosieve prijsstijging? De bekendmaking van een dividend welke zal worden uitbetaald aan NEXO-token houders. De uitbetaling van het dividend welke Nexo stuwt, zou in december plaats gaan vinden.

Dividend uitbetaling op 15 december

Door middel van een tweet werd door Nexo bevestigd dat er een dividend-uitbetaling zal worden gerealiseerd voor een bedrag van zomaar even 912.071 Amerikaanse dollar. De uitbetaling van het dividend zou gebeuren op 15 december. In de tweet liet Nexo nog optekenen dat het er alle vertrouwen in heeft dat haar uitstekende uitleendiensten een structurele en bovendien lange-termijn winst voor NEXO token houders zal weten te realiseren.

Een op cryptocurrency-gebaseerd leenplatform

Het moet gezegd dat Nexo een bijzonder project is welke haar eigen positie binnen de cryptomarkt heeft weten in te nemen. Nexo kunnen we eigenlijk het best omschrijven als een op cryptocurrency gebaseerd leenplatform welke het voor gebruikers mogelijk maakt om Amerikaanse dollars in fiat te lenen door gebruik te maken van cryptocurrencies als onderpand. Om de veiligheid van de crypto funds te kunnen garanderen heeft Nexo er voor gekozen om een samenwerking aan te gaan met BitGo, een blockchain beveiligingsbedrijf welke wordt gewaarborgd door Goldman Sachs.

912.071 Amerikaanse dollar aan dividend

Nexo heeft op maandag bekend gemaakt dat het een dividend zal toekennen aan houders van de NEXO-tokens voor een waarde van 912.071 Amerikaanse dollar. Let wel, houders van deze tokens ontvangen het dividend niet automatisch. Om aanspraak te kunnen maken op uw deel is het dan ook vereist om eerst een uitvoerige verificatieprocedure te doorlopen. Daarnaast moeten de Nexo-tokens op het platform geregistreerd zijn voor 5 december van dit jaar. De uitbetaling van het dividend zal zoals eerder reeds aangegeven plaatsvinden op 15 december.

Interesse in NEXO-token duidelijk gewekt

De bekendmaking van het niet onaanzienlijke dividend heeft duidelijk de interesse van heel wat potentiële investeerders weten te trekken. Naar aanleiding van de bekendmaking liet de NEXO-token dan ook een niet onaanzienlijke stijging van meer dan 35 procent optekenen. Dit bovendien op het moment dat de volledige top 10 cryptocurrencies in het rood werden genoteerd. De koers van de NEXO-token steeg dan ook van 0,109 Amerikaanse dollar eerder vandaag tot het huidige niveau van 0,142 Amerikaanse dollar. Op haar hoogste niveau wist ze een waarde te realiseren van 0,157 Amerikaanse dollar. Op moment van schrijven bedraagt de marktwaarde van Nexo 78,2 miljoen dollar in vergelijking met de 60 miljoen eerder op de dag.

Waar NEXO-token kopen?

Bent u wel overtuigd van het potentieel van de NEXO-token en zou u dan ook graag willen investeren in deze cryptocurrency? In dat geval moet u er rekening mee houden dat nog maar een handvol aan exchanges deze coin in hun listing hebben opgenomen. Het meeste volume wordt op moment van schrijven gerealiseerd door Coinbit. Zij is op dit ogenblik goed voor zomaar even 95 procent van het totale volume. Hotbit neemt de ongeveer 2,7 procent voor haar rekening. Ook HitBTC heeft de NEXO-token gelist, maar het NEXO/BTC handelspaar op deze exchange is slechts goed voor 0,09 procent van het totale volume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *