Oprichter en chief executive van Facebook Mark Zuckerberg heeft zijn intenties duidelijk gemaakt om gedecentraliseerde technologieën te bestuderen. In het bijzonder heeft Zuckerberg aangegeven interesse te hebben in cryptocurrencies en de rol die ze kunnen spelen in het ‘herstellen’ van Facebook in 2018. Hiermee kunnen verschillende cryptocurrencies waaronder bijvoorbeeld ReddCoin in het oog van Facebook komen te liggen. ReddCoin is een platform welke zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van een betaaloptie voor social media platformen.

Op zijn persoonlijke Facebook heeft Zuckerberg een bericht geplaatst waarin zijn ‘persoonlijke uitdagingen’ staan voor het nieuwe jaar. Samen met deze uitdagingen werd duidelijk dat Zuckerberg zich heeft voorgenomen om bepaalde ‘nieuwe’ technologieën te gaan bestuderen zoals bijvoorbeeld encryptie evenals cryptocurrencies.

Eén van de meest interessante vragen met betrekking tot technologie op dit ogenblik heeft te maken met centralisatie versus decentralisatie. Eén van mijn eigen persoonlijke redenen om in technologie te stappen had te maken met het voornemen om terug meer macht in de handen van de mensen te geven. Dit was in het bijzonder het geval nadat het internet tijdperk begon in de jaren ’90. Veel mensen hebben door de jaren heen echter hun geloof in deze belofte verloren. 

Met bovenstaande verwijst Zuckerberg ongetwijfeld naar het feit dat een kleine elite groep bestaande uit niet alleen overheden, maar ook technologie gerelateerde bedrijven (zoals Facebook) de controle hebben over zowel data als technologie. Wij zijn alvast benieuwd naar de exacte plannen die Zuckerberg heeft en hoe deze in de loop van het jaar tot uiting zullen komen. Van zodra hierover meer bekend is brengen we onze lezers daar uiteraard ook van op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *