Het zou zomaar eens kunnen dat de populaire fabrikant van onder meer smartphones, namelijk Samsung werkt aan een mobiel toestel die gebruik maakt van de blockchain. Dit blijkt uit een aanvraag welke Samsung heeft ingediend voor drie zogenaamde ‘handelsmerken’ in Europa. Elk van deze handelsmerken hebben betrekking tot blockchain technologie. Verschillende bronnen geven nu aan dat het bedrijf van plan is om met haar eigen blockchain smartphone op de markt te komen. Of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn moet de toekomst uiteraard nog uitwijzen.

Drie verschillende ‘trademarks’

De trademarks of handelsmerken die zijn aangevraagd door Samsung hebben alle drie betrekking tot de blockchain. De handelsmerken zouden zijn aangevraagd voor ‘Blockchain Core’, ‘Blockchain KeyStore’ evenals ‘Blockchain Key Box’. Ondanks het feit dat er tot dusver nog niet zoveel informatie bekend is met betrekking tot de gebruiksvlakken evenals de aard van de aangevraagde handelsmerken geven sommige bronnen nu aan dat ze gebruikt zouden kunnen worden om de public key op te slaan in een digitale hardware wallet evenals in bijvoorbeeld toekomstige mobiele toestellen.

Of we nu meteen moeten concluderen dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een heuse blockchain smartphone gaat misschien net wat te ver. Wel is het duidelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf onderzoekt op welke manieren ze mogelijks gebruik kan maken van blockchain features in toekomstige toestellen. Ondanks het feit dat de omschrijvingen van de aangevraagde handelsmerken ver van compleet zijn moet het gezegd dat er wel duidelijk wordt aangegeven op welke verschillende manieren de applicaties gebruikt zouden kunnen worden. Concreet zouden ze dan ook verwerkt kunnen worden in niet alleen smartphones en computer software, maar ook in bijvoorbeeld application software.

Nood aan veilige opslag voor private keys

Dat Samsung interesse heeft in blockchain is eigenlijk geen echt nieuws meer. Eerder dit jaar liet het bedrijf bijvoorbeeld reeds optekenen dat er nood is aan een echt veilige opslag voor private keys. Het Zuid-Koreaanse bedrijf liet daarbij optekenen dat haar smartphones reeds één van de meest veilige oplossingen konden bieden op dit vlak. Dit uiteraard in het bijzonder door het aanbieden van de beste ‘Trusted Execution Environment’ feature. Deze bestaat volledig onafhankelijk van Android wat ze inderdaad interessant maakt. De Samsung Knox voegt bovendien extra beveiliging toe aan de TEE. Deze maakt het voor gebruikers mogelijk om hun cryptovaluta’s op te slaan in de meest veilige omstandigheden.

Ondanks bovenstaande en ondanks de zelfzekerheid die Samsung toch wel aan de dag legde met betrekking tot haar Trusted Execution Environment moet het gezegd dat veel experts toch niet helemaal overtuigd waren. Zij stelden dan ook dat de TEE’s van Samsung smartphones geen honderd procent beveiliging biedt tegen aanvallen. Als een reactie hierop zou het dus zomaar mogelijk kunnen zijn dat Samsung kijkt in de richting van de ontwikkeling van een eerste, echte blockchain smartphone.

Niet de eerste blockchain smartphone op de markt

Ondanks het feit dat er nog niet zoveel verschillende blockchain toestellen op de markt zijn terug te vinden moet het toch gezegd dat een blockchain smartphone absoluut niet compleet nieuw zou zijn, in tegendeel. Eerder koos het bedrijf ‘HTC’ er bijvoorbeeld reeds voor om een blockchain smartphone op de wereld los te laten. Het ging daarbij om de zogenaamde ‘Exodus 1‘. Aan het einde van de maand november stelde ook het bedrijf ‘Sirin Labs’ haar ‘FINNEY smartphone’ voor aan de wereld. Deze laatste heeft een prijskaartje van ongeveer 999 dollar. FINNEY beschikt over een cold storage evenals een beveiligde crypto wallet. De Exodus 1 blockchain smartphone heeft er op haar beurt voor gekozen om een zogenaamde ‘proprietary wallet’ te gebruiken die luistert naar de naam ‘Zion’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.