Na de recente dalingen die Bitcoin en eigenlijk de hele cryptomarkt hebben getroffen lijkt de weg naar boven terug te zijn ingezet. Tal van verschillende factoren hebben er voor gezorgd dat de cryptomarkt danig in het rood werd geduwd. Niet alleen was er het (herhaalde) statement van China, maar ook de hack bij de Zuid-Koreaanse exchange UpBit heeft de markt geen goed gedaan. Inmiddels lijkt er toch ruimte te zijn voor een klein positief sentiment. Op moment van schrijven staat Bitcoin zo’n 4,40 procent in het groen waardoor ze noteert aan een waarde van 7.542 dollar.

Even onder de 6.000 dollar

Dat de kaap van 7.000 dollar terug is gerond en overschreden voor Bitcoin is positief. Even dook de actuele Bitcoin-koers dan ook onder de kaap van 6.000 dollar. Dat is gevaarlijk, want zo komt de gevreesde 5.000 dollar wel erg dichtbij. Voor veel mensen is het niet duidelijk wat 5.000 dollar nu precies zo speciaal maakt voor Bitcoin. Nochtans is de reden hiervoor niet ver te zoeken. Daarover verder op deze pagina echter meer.

Een niet onbelangrijk probleem dat zich stelt met Bitcoin en eigenlijk de hele cryptomarkt in haar totaliteit heeft betrekking tot de momenten met extreme volatiliteit. Een sterke, volatiele actie uit zich in de praktijk veelal op (zeer) korte termijn en helaas ook op een moment dat we in Nederland en België nog in dromenland vertoeven. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn wanneer je in crypto zit voor de lange termijn, maar voor korte termijn beleggers is dat uiteraard een andere zaak.

RSI oversold

Een belangrijke graadmeter voor wat de koers mogelijks kan gaan doen is de RSI. Wanneer we deze graadmeter voor koop- en verkoopdruk van naderbij gaan bekijken op bijvoorbeeld Tradingview.com kan er worden vastgesteld dat Bitcoin teveel is verkocht. Dat kan dus één van de redenen zijn waarom de koers nu een groen verloop laat optekenen. Ook verschillende experts uit de markt hebben inmiddels aangegeven dat Bitcoin wellicht een nieuwe stijging zal laten optekenen.

Wat maakt de grens van 5000 dollar zo belangrijk?

5.000 dollar is voor Bitcoin een zeer belangrijke grens om in het oog te houden. De reden waarom is niet voor iedereen duidelijk. Het is echter zo dat, wanneer de koers van Bitcoin onder de 5000 dollar zou duiken, dit er voor zou zorgen dat we onder het voortschrijdend gemiddelde komen te zitten van 200MA. In het bijzonder tijdens de lange berenmarkt van 2018 is gebleken dat deze indicator van cruciaal belang is voor wat de Bitcoin-koers vervolgens gaat (of kan) doen.

Dat we in de buurt komen van de 200MA is dus gevaarlijk, maar tegelijkertijd ook niet voor het eerst. Ook aan het begin van dit jaar werd de 200MA al eens aangetikt. Gelukkig liet de koers vanaf dat ogenblik vooral een positieve evolutie zien. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, de koers van 5.000 dollar is er dus zeker eentje om in het oog te houden. Weet de koers van Bitcoin deze grens te ontwijken en terug een positief verloop te realiseren? Dan is er terug hoop voor een mooie koerssprong richting het jaareinde. Echter zoals steeds, de cryptomarkt blijft ongelofelijk onvoorspelbaar, dus geen garanties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.